Lufthansa Nampa Segel EMAS: Apa Tegese?

LH ENv
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Lufthansa Airlines ing hub ing Frankfurt lan Munich uga Lufthansa CityLine wis kasil divalidasi dening peraturan EMAS Eropa (Eco-Management and Audit Scheme) sing nuntut. Maskapai kasebut nggawe conto penting babagan tanggung jawab lingkungan perusahaan.

Laporan lingkungan EMAS eksternal nandheske pangembangan terus-terusan sistem manajemen lingkungan lan implementasine sing jero. Liwat audit lan inspeksi, gambar sing mandiri lan lengkap babagan proses digambar minangka bagean saka penilaian, lan wawasan lengkap babagan pangerten karyawan babagan nilai diwenehake ing diskusi karo spesialis departemen.

"Validasi EMAS sing dianyari penting banget kanggo Lufthansa Airlines lan Lufthansa CityLine. Liwat validasi terpadu kolektif, kita bareng-bareng nyengkuyung masalah kelestarian ing macem-macem wilayah bisnis. Kita njupuk tanggung jawab ing kene kanggo nyuda dampak lingkungan nalika mabur lan nggunakake sumber daya sing dibutuhake kanthi efisien, "ujare Jens Ritter, CEO Lufthansa Airlines.

EMAS minangka sistem manajemen lingkungan lan audit lingkungan sing dikembangake dening Uni Eropa, syarat sing perusahaan bisa adaptasi kanthi sukarela. Sistem manajemen lingkungan perusahaan dideleng kanthi rinci dening auditor eksternal.

EMAS ing Lufthansa Airlines

Ing 2000, Lufthansa CityLine minangka maskapai penerbangan pisanan ing saindenging jagad sing nggunakake konsep lingkungan lan nampa segel EMAS nuntut persetujuan. Ing 2018, Lufthansa Airlines ngenalake sistem manajemen lingkungan sing disertifikasi ing situs Munich lan gabung karo Lufthansa CityLine ing 2022. Situs Frankfurt ditambahake ing Desember 2023. Ing taun iki, audit bebarengan lan validasi situs Frankfurt lan Munich rampung kanggo Lufthansa Airlines lan Lufthansa CityLine kanggo pisanan lan statement lingkungan bebarengan diterbitake. 

Gunggunge sekitar 40 koordinator lingkungan kerja ing departemen individu ing Lufthansa Airlines lan Lufthansa CityLine. Dheweke mesthekake yen organisasi lingkungan kanthi posisi sing wiyar lan masalah lingkungan teknis terus maju.

Langkah-langkah penting saka program lingkungan wis ditindakake. Salah sawijining conto iki yaiku prosedur "Suda Engine Taxi-In", sing kalebu mateni siji utawa luwih mesin sawise ndharat ing apron, saéngga nyumbang kanggo operasi penerbangan sing paling efisien. Kanthi ngetrapake langkah kasebut lan netepake minangka prosedur standar kanggo armada Airbus A320, nganti 2,750 ton minyak tanah bisa disimpen saben taun.

Saliyane dandan ing operasi penerbangan, program lingkungan 2023 uga sukses nyuda sampah ing kapal. Opsi kanggo penumpang ing penerbangan intra-Eropa kanggo pre-order dhaharan sadurunge budhal, sing wis ditindakake wiwit wiwitan taun 2023, ngidini kanggo ngrancang produksi lan muat produk seger sing luwih apik, saengga bisa nyuda sampah ing kapal.

Saliyane langkah-langkah sing wis ditindakake, Lufthansa Airlines uga fokus ing topik penting ing mangsa ngarep. Bebarengan karo Pusat Aeroangkasa Jerman (DLR), Airbus, MTU Aero Engines lan Bandara Munich, Lufthansa Airlines ngrancang kerjasama teknologi kanggo bahan bakar power-to-liquid (PtL). Ing kerangka iki, layang niat wis ditandatangani kanggo nggabungake kekuwatan perusahaan penerbangan lan komunitas ilmiah. Tujuane kanggo nyepetake pilihan teknologi, peluncuran pasar, lan skala industri bahan bakar PtL ing Jerman.

Lufthansa Airlines: prilaku perusahaan tanggung jawab

Miturut orientasi dhasar, Lufthansa Airlines terus-terusan miwiti proyek lan langkah-langkah kanggo nyuda efek lingkungan nalika mabur lan nggunakake sumber daya sing dibutuhake kanthi efisien.

Kanggo pangayoman iklim sing efektif, Lufthansa Airlines, minangka bagéan saka Grup Lufthansa, ngandelake modernisasi armada sing cepet, optimasi operasi penerbangan sing terus-terusan, panggunaan lan pangembangan bahan bakar penerbangan sing lestari lan nawakake kanggo lelungan pribadi lan pelanggan perusahaan supaya lelungan udara luwih akeh. lestari. Kajaba iku, Lufthansa Airlines wis aktif ndhukung riset iklim lan cuaca global sajrone pirang-pirang taun.

Grup Lufthansa nggayuh tujuan kelestarian sing ambisius

Grup Lufthansa wis nyetel target perlindungan iklim sing ambisius lan ngarahake jejak karbon netral ing taun 2050. Ing taun 2030, grup penerbangan kasebut ngarahake ngurangi setengah emisi CO₂ net dibandhingake karo 2019 liwat langkah-langkah pengurangan lan ganti rugi. Target pengurangan kasebut divalidasi dening Science Based Targets Initiative (SBTi) independen ing wulan Agustus 2022.

Kanggo ningkatake kinerja lingkungan kanthi sistematis, Grup Lufthansa terus-terusan ngembangake implementasi sistem manajemen lingkungan ing perusahaan Grup. Contone, sistem manajemen lingkungan SWISS bubar divalidasi sapisanan miturut EMAS kanggo taun laporan 2023. Maskapai Austrian uga kasil divalidasi maneh kanggo 2023. Maskapai penerbangan Italia Air Dolomiti, sing dadi milik Lufthansa Airlines, uga wis dadi EMAS. divalidasi.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...