Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel budaya Tujuan Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Pariwisata News Wire Plancongan USA

Lukisan Sejarah Artis Hotel Amerika sing misuwur

gambar duweni saka S.Turkel
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Ing wiwitan taun 1920-an, Edward Hopper ngasilake ilustrasi lan tutup kanggo Tavern Topik, diterbitake lan disebarake dening Waldorf Astoria. hotel ing New York, lan ing taun 1924 lan 1925, dheweke narik wolulas sampul sing padhang kanggo majalah perdagangan Hotel Management.

Artis Amerika iki, Edward Hopper, dikenal kanthi minat ing hotel, motel, omah turis, lan layanan perhotelan. Saka 1920 nganti 1925 dheweke kerja minangka ilustrator komersial kanggo Manajemen Hotel lan Topik Tavern saka Depresi Agung liwat Perang Dingin. Dheweke nambah kawruh babagan layanan perhotelan minangka tamu sing kerep dadi tamu ing sawetara penginapan ing perjalanan mobil jarak jauh sing ditindakake karo bojone, artis Josephine Hopper. Diwiwiti ing pertengahan 1920-an lan ing awal 1960-an, Hopper njelajah subyek layanan perhotelan ing lukisan, cat banyu, gambar, lan cetakan. Kadhangkala dheweke menehi judhul karya kasebut minangka "hotel" utawa "motel," nanging asring dheweke ora nindakake. Luwih saka setengah minangka situs komposit, kanthi jumlah panemuan lan lisensi seni sing ora cilik.

Edward lan Jo urip akeh ing Manhattan, kang, kaya wilayah liyane ing saindhenging negara, ngalami boom bangunan hotel massive ing waktu pisanan saka abad rong puloh. Pendapatan hotel-kuisisi mudhun luwih saka 25 persen ing taun Depresi 1929 nganti 1935, sing meh ora bisa nyegah Hopper.

Antarane Perang Donya, Hopper ngasilake paling ora rong etchings lan limang lukisan sing sintesis komponen arsitektur saka macem-macem hotel kutha-sawetara kang ngerti saka manggon ing New York, nalika liyane harked bali menyang gambar disaranake ing kaca Manajemen Hotel sak taun dheweke. diprodhuksi tutup sawijining. Umume, tutup kasebut nggambarake pasangan sing elegan nari, mangan lan prahu ing lingkungan hotel.

Nggoleki saka titik ngarep omah ing 3 Washington Square North ing New York, Hoppers bakal nemoni sawetara struktur sewa hibrida, kalebu campanile sepuluh lantai ing 53 Washington Square South. Dirancang dening McKim, Mead & White lan dibangun ing taun 1893, iki sejatine minangka bagean saka Hotel Judson, sing entuk manfaat saka Gereja Memorial Judson ing jejere. Hopper nangkep tampilan iki ing lukisan November, Washington Square, sing diwiwiti ing 1932 lan ditambahake komponen langit ing taun 1959. Kanca Hoppers, seniman John Sloan, manggon ing Hotel Judson suwene wolung taun, nganti dheweke digusur dening Universitas New York (sing sadurunge wis aneksasi properti kasebut). Struktur oranye sing diobong kanthi telung lantai ing sisih kiwa ing versi sing dicet yaiku House of Genius boardinghouse, ing 61 Washington Square South, sing, ing macem-macem wektu wiwit taun 1910-an nganti 1930-an, manggoni seniman, penulis, pujangga, lan musisi, kalebu Theodore Dreiser, John Dos Passos, Eugene O'Neill, lan Alan Seeger.

Hotel apartemen minangka salah sawijining struktur sing ana ing jinis arsitektur Hopper sing disintesis ing komposisi sing dipilih kayata House at Dusk. Omah-omah penginapan kutha sing populer sing nawakake sewa jangka pendek, iki sejatine apartemen nanging kanthi fasilitas hotel. Spasi hibrida kelas menengah iki ngemot pirang-pirang unit kanthi kamar mandi sing dienggo bareng lan asring ana kamar lungguh karo piano lan nawakake restoran, penjaga lawang, lan layanan pembantu saben dina.

Asil saka paling sangang gambar sinau, Hotel Lobby, mbokmenawa perawatan paling lengkap Hopper saka tema layanan Hospitality.

Lenggah ing kursi sing dilapisi kain, ana wanita enom nganggo busana biru maca bukune, lungguh ing sudut sing nggambarake mitrane sing luwih diwasa ing serambi. Ing tembok mburi, tampilan saka tirai peteng ing lawang mbukak mbukak restoran kanthi meja sing ditutupi kain. Garis sing dibentuk ing lantai nggambarake prinsip desain jaman sing nganggep karpet minangka sarana kanggo nuntun wong akeh lan nemtokake panggonan perabot. Sing luwih penting kanggo wong akeh lan kontrol iklim yaiku lawang puteran - dipotong ing sisih kiwa ing Lobi Hotel. Kanggo kabeh citra arsitektur kutha Hopper, lawang puteran katon mung ing rong studi kanggo karya iki lan mung ing lukisan liyane (Sunlight in a Cafeteria, 1958, ing Galeri Seni Universitas Yale). Variasi saka lawang puteran wis ana wiwit paling ora pertengahan abad XIX kanthi upaya kanggo ngatur ventilasi lan njaga suhu tetep ing setelan umum. Ora ngidini hawa mlebu saka njaba, lawang sing muter, miturut promotor awal, "tansah ditutup." Iki mbantu nerangake carane Hotel Lobby, lukisan rampung ing Januari 1943, lan nampilake pasangan ing sandhangan mangsa, uga bisa nggambarake wong wadon tanpa jas nganggo klambi cendhak.

Akeh saka 18 dikenal Hopper HM ngarep isine rampung ing agêng-1920s. Umume, tutup kasebut nggambarake siji utawa luwih pasangan sing elegan sing ngrasakake kegiatan kayata nari, mangan lan prau ing latar mburi hotel sing digawe. Hopper nggunakake hotel nyata-Ohio's Cincinnatian Hotel lan Mohonk Mountain House ing New York-minangka inspirasi ing rong tutup. Werna-werna cahya lan aktivitas energik ilustrasi kasebut minangka bedane saka karya-karya Hopper sing misuwur, kayata "Automat" utawa "Nighthawks" sing apik. The Hoppers, Edward lan Josephine [uga pelukis], nedha awan saben dina ing The Hotel Dixie ing New York.

Lan bisa uga nyerep pola pikir keramahan sing kabeh babagan pengalaman tamu, VMFA wis selangkah luwih maju, nggawe maneh kamar hotel sing katon ing karya Hopper taun 1957 "Western Hotel."

Edward lan Jo wiwit nyewa pondokan musim panas ing South Truro ing Cape Cod ing taun 1930 lan bakal tuku properti lan banjur mbangun omah ing kana sawetara taun sabanjure. Ing taun 1940-an, Cape Cod duwe sawetara omah wisata - omah siji-kulawarga sing dilengkapi karo kamar kanggo nginep jangka pendek, asring musiman. Kasengsem banget ing arsitektur domestik, Hopper nglukis pirang-pirang omah wisata sajrone karier sing dawa, nanging katon ing retrospect utamane kasengsem ing salah sawijining omah ing Provincetown ing Cape Cod. Dheweke nginep sawetara bengi dawa diparkir sadurunge struktur, nggawe gambar, asil ing lukisan sing nawakake tampilan menyang kamar ngarep omah- ketoke, pedunung kepingin weruh apa artis iki dilakoni, lungguh ana ing Buick sketsa adoh.

The Hoppers njupuk trip dalan periodik dawa kanggo nggoleki subyek tengen New England, Kulon, lan Meksiko, antarane lokal liyane. Ing jaunts iki, padha manggon ing omah-omahé turis lan, pungkasanipun, minangka income Edward tambah, ing motels lan motor pengadilan. Bagean saka buku harian Jo-nyakup ing pertengahan 1930-an nganti 1960-an, lan bubar diwenehake menyang Asosiasi Seni lan Museum Provincetown - mbukak kaca sawise kaca deskripsi lengkap babagan penginapan iki lan perasaan pasangan babagan dheweke. Salah siji sing luwih warni lan luwih dawa saka entri iki mbahas tetep ing Pengadilan Motor Weseman ing El Paso saka 15 Desember nganti 22 Desember 1952. Hopper nglukis Western Motel sajrone persahabatan ing Huntington Hartford Foundation ing Pacific Palisades, California, nanging kanvas uga mbangkitake deskripsi Jo lan pers kontemporer sing ngrembug babagan penginapan ing El Paso.

The Hoppers njupuk limang lelungan dawa menyang Meksiko antarane 1943 lan 1955, kang uga dibukak sawetara wilayah ing Amerika Serikat; padha lelungan dening Sepur ing 1943, nanging ing jaunts liyane padha lelungan nganggo mobil. Dheweke kerep nggawe ukuran lokal adhedhasar kualitas penginapan lan tampilan sing ditawakake kamar lan saka atap bangunan kasebut. Akeh sing kita ngerti babagan wektu Hopper ing Meksiko asale saka korespondensi pasangan ing kop surat hotel lan motel lan kertu pos. Wiwit saka trip pisanan menyang Meksiko, Saltillo Rooftops njaluk stovepipe saka rooftop hotel ing Guarhado House (ing ngendi dheweke lan Jo manggon) ing latar ngarep kanggo ngimbangi span unfolding saka pagunungan Sierra Madre ing latar mburi. Ing Katedral Monterrey, dheweke bali menyang praktik nggunakake penginapan (ing kasus iki Hotel Monterrey) minangka piranti framing kanggo nyintesis inventarisasi visual hotel lan struktur liyane-signage sing dipotong kanggo Hotel Bermuda katon ing sisih kiwa ngisor. Hotel lan motel bisa menehi metafora migunani kanggo mangerteni akeh karya Hopper ing umum. Dheweke nganggep manawa hotel lan lukisan nawakake pengalaman sementara, ngladeni pirang-pirang individu, lan pungkasane dadi ilusi sing digawe. Hopper ndeleng seni-lukisan lan cat banyu utamane-minangka situs kanggo nandur modal sauntara lan kanggo muse mengko kanthi introspeksi lan nostalgia sing padha. Sewidak sanga saka lukisan, cat banyu, gambar, cetakan, lan tutup majalah ditampilake-bebarengan karo telung puluh lima karya ing tema dening seniman liyane-ing pameran Edward Hopper lan Hotel Amerika ing Museum Seni Rupa Virginia ing Richmond .

Mesthi wae pameran kasebut diatur lan nggawe debut ing kana. The Hoppers ngunjungi Richmond ing sawetara kesempatan. Seni dhewe bakal ditampilake ing pameran biennial sakteruse. Hopper bali menyang museum ing taun 1953 kanggo pameran Hakim Juri, watara wektu museum tuku House at Dusk. Foto saka kunjungan iki nuduhake seniman Hopper lan Richmond Bell Worsham ngadeg sadurunge lukisan Hopper Minggu Esuk. Sawise sawetara komunikasi sing semangat, liwat penginapan pasangan ing kunjungan iki, direktur museum, Leslie Cheek Jr., njamin Hopper, "Nalika ing Richmond sampeyan bakal dipanggoni ing Hotel Jefferson, struktur Beaux-Arts, aku yakin sampeyan bakal seneng. .” Ana akeh hotel sing bisa dilebokake dening Cheek ing Hopper, nanging dheweke nggawe manawa artis kasebut manggon ing sawijining perusahaan sing diakoni minangka "paling apik ing Kidul."

Karya Hopper kanggo Manajemen Hotel pancen mengaruhi karire. Prekara-prekara sing ditindakake kanggo Manajemen Hotel-malah sawetara foto lan pariwara lan artikel-nyedhiyakake gudang gambar lan gagasan sing bakal bali maneh.

Stanley Turkel ditunjuk dadi Sejarawan taun iki dening Histories Hotels of America, program resmi National Trust for Histories Preservation, sing sadurunge dijenengi ing 2020 lan 2015. Turkel minangka konsultan hotel sing paling akeh diterbitake ing Amerika Serikat. Dheweke ngoperasikake praktik konsultasi hotel sing dadi saksi ahli ing kasus sing gegandhengan karo hotel, nyedhiyakake manajemen aset lan konsultasi waralaba hotel. Dheweke wis disertifikasi minangka Supplier Hotel Hotel Emeritus dening Institut Pendidikan Asosiasi Hotel lan Penginapan Amerika. [email dilindhungi] 917-628-8549

Bukune sing anyar "Great American Hotel Architects Volume 2" bubar diterbitake.

Buku Hotel liyane sing diterbitake:

• Hotel Amerika Greater: Pionir Industri Hotel (2009)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing New York (2011)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing Wétan Mississippi (2013)

• Hotel Mavens: Lucius M. Boomer, George C. Boldt, Oscar saka Waldorf (2014)

• Hotel Amerika Besar Volume 2: Pionir Industri Hotel (2016)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing Kulon Mississippi (2017)

• Hotel Mavens Volume 2: Henry Morrison Flagler, Pabrik Henry Bradley, Carl Graham Fisher (2018)

• Arsitek Hotel Amerika sing Gedhe Volume I (2019)

• Hotel Mavens: Volume 3: Bob lan Larry Tisch, Ralph Hitz, Cesar Ritz, Curt Strand

Kabeh buku kasebut bisa dipesen saka PengarangHouse kanthi ngunjungi stanleyturkel.com  lan ngeklik judhul buku.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar

Share to...