Wakil Presiden Malawi, Sangang Liyane Tiwas ing Kacilakan Pesawat

Wakil Presiden Malawi, Sangang Liyane Tiwas ing Kacilakan Pesawat
Wakil Presiden Malawi, Sangang Liyane Tiwas ing Kacilakan Pesawat
ditulis dening Harry Johnson

Presiden Malawi Chakwera ngumumake nalika konferensi pers dina Selasa yen dheweke wis nampa konfirmasi saka komandan MDF babagan sukses ngrampungake misi pencarian lan nylametake, kanthi pesawat kasebut dumunung.

Presiden Malawi, Lazarus McCarthy Chakwera, wis ngumumake yen reruntuhan pesawat militer, sing nggawa Wakil Presiden Saulos Klaus Chilima lan sangang individu liyane, wis ditemokake. Tragis, ora ana sing slamet ditemokake ing lokasi kacilakan.

Presiden Chakwera wis mutusake kanggo mbatalake perjalanan sing dijadwalake menyang Bahama lan malah menehi instruksi misi pemulihan kanggo pesawat Malawi Defense Force (MDF). Pesawat kasebut ilang saka radar sakcepete sawise mangkat saka ibukutha Lilongwe, Senin esuk.

Malawi pejabat pemerintah wis nglaporake manawa Wakil Presiden sing wis tilar donya, bebarengan karo wong liya kayata mantan Ibu Negara Shanil Dzimbiri, ing dalan menyang kutha Mzuzu sisih lor kanggo rawuh ing pemakaman mantan Menteri Kehakiman Ralph Kasambara, sing tilar donya patang dina sadurunge. Sanajan penerbangan kasebut direncanakake suwene 45 menit, pesawat kasebut, sing dilaporake navigasi ing kahanan cuaca sing ala, gagal tekan papan kebangkrutan sing dituju.

Sadurungé dina iki, juru wicoro MDF ngandhani pers manawa pesawat kasebut bisa mudhun ing Hutan Chikangawa, nyebabake upaya nggolèki lan nylametake bakal dihalangi amarga cuaca sing kabut. Ing wayah wengi lan esuk, prajurit nyisir alas Chikangawa kanggo nggoleki pesawat kasebut.

Presiden Malawi Chakwera ngumumake nalika konferensi pers dina Selasa yen dheweke wis nampa konfirmasi saka komandan MDF babagan sukses ngrampungake misi pencarian lan nylametake, kanthi pesawat kasebut dumunung.

Miturut Presiden, tim search-and-rescue wis nemokake pesawat kasebut ing sacedhake bukit ing Hutan Chikangawa. Sayange, pesawat wis rusak lan ora ana sing slamet. Dampak saka kedadean kasebut nyebabake kelangan kabeh penumpang ing kapal kasebut.


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Wakil Presiden Malawi, Sangang Liyane Tiwas ing Kacilakan Pesawat | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...