Dewan Pariwisata Afrika negara | wilayah Tujuan Warta Pamrentah Malawi News wong Pariwisata

Malawi duwe Rencana Induk Pariwisata sing anyar

Presiden Malawi Chakwera
Presiden Malawi Dr. Chakwera
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Malawi bisa dadi surga investasi pariwisata ing Afrika.

Iki digawe cetha sawise Presiden Malawi Dr Lazarus Chakwera minggu kepungkur mbukak rencana induk investasi pariwisata $660 yuta. Rencana iki bakal mbantu nggawe peta pembangunan infrastruktur kanggo Bangsa Afrika Tenggara iki.

Malawi ora duwe sejarah ketidakstabilan politik lan duwe kabeh bahan kanggo tujuan lelungan lan pariwisata.

Malawi, sawijining negara sing dikurung daratan ing Afrika kidul-wétan, ditetepake kanthi topografi dataran tinggi sing dipisahake dening Lembah Rift Besar lan Tlaga Malawi sing gedhe banget. Ujung kidul tlaga kasebut ana ing jero Taman Nasional Lake Malawi , Situs Warisan UNESCO.

Dumunung ing sisih kidul tlatah tlaga Malawi, kanthi banyu sing jero, bening lan latar mburi gunung, taman nasional iki minangka papan kanggo atusan spesies iwak, meh kabeh endemik. Pentinge kanggo sinau babagan evolusi bisa dibandhingake karo manuk finch ing Kapuloan Galapagos.

Saka iwak warna-warni nganti babon lan banyu sing resik lan bening populer kanggo nyilem lan prahu. Peninsular Cape Maclear misuwur kanthi resor pantai.

Proyek kasebut miturut rencana kasebut bakal ditindakake kanthi kemitraan publik-swasta karo Bank Pembangunan Afrika.

Ngomong nalika diluncurake, presiden Malawi ujar manawa pariwisata duwe peran gedhe ing pangembangan ekonomi negarane.

"Sektor Pariwisata nyumbang kanggo tuwuhing ekonomi Malawi lan ndhukung rantai nilai kompleks sing sregep ing pirang-pirang sektor kalebu pertanian, perdagangan, kesehatan, lingkungan, lan transportasi.

"Iki ngasilake investasi langsung manca lan penghasilan ekspor sing signifikan kanggo negara kita. Uga ngrangsang lan nyengkuyung pangembangan usaha cilik kalebu toko, restoran, agen perjalanan, operator tur lan guide, bis lan taksi, lan pasar lokal,” ujare.

"Minangka prasetya kanggo promosi investasi langsung asing ing sektor kasebut, negaraku uga ngidini 100 persen kepemilikan perusahaan asing. Investor manca bisa nandur modal ing sektor ekonomi apa wae lan bisa ngasilake bathi, dividen, lan modal. Mangkono investor manca bisa dis-investasi 100 persen saka Malawi kapan padha pengin "

Malawi nawakake bea impor gratis, cukai impor gratis, lan impor tanpa PPN kanggo barang-barang sing dipilih kayata furnitur lan perabotan, peralatan katering, lan kendaraan game off-road.

Industri wisata Malawi penting banget kanggo ekonomi sakabèhé negara lan ndhukung akeh wong Malawi lokal liwat proyek lapangan kerja lan komunitas, uga mbantu ngreksa sumber daya alam negara.

Malawi Growth and Development Strategy (MGDS) III ngakoni pariwisata minangka salah sawijining sektor prioritas kanggo ngrangsang pertumbuhan ekonomi negara.

Menteri Pariwisata Malawi Michael Usi nambahake manawa Kamentriane bakal kerja keras kanggo ngetrapake rencana kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar