Malaysia kanthi tujuan kanggo nambah pariwisata Islam pasca-COVID-19

Malaysia kanthi tujuan kanggo nambah pariwisata Islam pasca-COVID-19
Malaysia kanthi tujuan kanggo nambah pariwisata Islam pasca-COVID-19
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pasar Muslim bisa uga plancongan kanthi cara sing amba yen kahanan CoOVID-19 apik

Print Friendly, PDF & Email

Presiden Dewan Pariwisata Islam Sedunia, Dato Mohd Khalid Harun ujar manawa pasar Muslim bisa uga plancongan kanthi cara amba yen kahanan CoOVID-19 apik lan njaluk tujuan lan para pelaku industri kanggo siyap-siyap mbukak pariwisata saiki.

Pariwisata Islam minangka salah sawijining sektor terkenal ing industri halal lan liwat pariwisata ing Malaysia bisa nggawe macem-macem ekonomi utawa entuk penghasilan saka mata uang asing. Kaya sing dingerteni, pariwisata uga dadi salah sawijining bathi paling gedhe lan potensial kanggo ngasilake penghasilan ing jagad global lan inter-nyambung iki, utamane ing Malaysia.

Dato Mohd Khalid meksa para pelaku industri ing Malaysia supaya wiwit mikir kepiye carane ngawula pasar turis Muslim kanthi nimbang prekara-prekara kayata nggawe panganan lan fasilitas sholat sing halal utawa diidini supaya gampang kasedhiya. Dheweke ujar: "Kabutuhan kasebut bisa dilebokake menyang fasilitas lan atraksi kayata pusat perbelanjaan, restoran, taman hiburan, akomodasi, lan uga ing acara khusus. Kita kudu terus nyedhiyakake prasarana lan fasilitas sing dibutuhake kanggo nyukupi jumlah wisatawan Muslim saka saindenging jagad yen wates dibukak maneh, uga kanggo memenuhi syarat adhedhasar iman.

Dato Mohd Khalid ujar: "Salah sawijining program sing bakal diwiwiti Dewan Pariwisata Islam Dunia yaiku Konferensi & Pameran Pariwisata Islam. Iki minangka program nilai tambah kanggo pamuter industri sacara global kanggo njupuk kesempatan iki kanggo sinau saka ahli ing konferensi kasebut lan nggawe jaringan sajrone Pameran.

Ing taun 2019, ana total 140 yuta turis Muslim, sing makili 10% saka industri lelungan global. Nomer iki diarepake bisa nambah pasca pandemi kanthi jumlah penduduk Muslim sing tuwuh ing tingkat 70% dibandhingake karo rata-rata global 32%.

Antarane pasar turis Muslim sing misuwur amarga duwe daya beli konsumen sing akeh yaiku Dewan Kerja Sama Teluk, Asia Tenggara, Asia Selatan, Iran, Turki, Eropa Barat, lan Amerika Utara.

Dewan Pariwisata Islam Donya optimis manawa pariwisata Islam duweni potensi ngasilake laba sing luwih dhuwur kanggo industri pariwisata ing negara kasebut lan nggawe Malaysia minangka tujuan wisata Islam nalika COVID-19 dibasmi. Dato Mohd Khalid, ujar manawa dheweke yakin manawa sektor pariwisata Islam Malaysia bisa mundur maneh ing ngisor iki Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Kepala editor Tugas yaiku Oleg Siziakov