Warta Breaking Travel Kuliner Tujuan Pariwisata Eropa gourmet Industri Hospitality News Spanyol Pariwisata News Wire Plancongan Trending Anggur & Roh

Urip ing Spanyol? Kurang Ngombe Anggur!

gambar duweni saka E.Garely

Yen sampeyan manggon ing Spanyol, sampeyan bisa uga wis ngelingi yen kebiasaan ngombe sampeyan wis owah. Sampeyan lan kanca-kanca kurang ngombe anggur Spanyol!

Sapa sing njupuk slack? Wong-wong sing manggon ing wilayah liyane ing jagad iki sejatine ngombe luwih akeh anggur saka Spanyol amarga wis saya apik.

Nguripake Tradisi

Negara kasebut ngindhari klasifikasi kebon anggur sing luar biasa miturut terroir. Dewan regulasi Spanyol Denominations of Origin (DOs) mamang babagan upaya kanggo mbatalake status quo sing nguntungake perusahaan swasta gedhe lan njaga kekuwatane.

Sawetara segmen industri anggur Spanyol luwih seneng Investasi ing marketing tinimbang kontrol kualitas utawa promosi. Akibaté, DO sing kondhang kayata Rias Baixas ing Galicia, nyukur garis anggaran sing dikhususake kanggo kontrol kualitas, nyuda saka 25 persen ing 2014 dadi 20 persen ing 2017 nalika investasi ing marketing mundhak saka 35 persen dadi 70 persen ing padha. taun. Iki uga ketok ing emphasis terus dening paling DOs - nyemangati pametumu anggur dhuwur lan anggur kurang kualitas.

Persentase sing signifikan saka ekspor anggur Spanyol diarahake menyang negara-negara sing murah kalebu Prancis, Jerman, Portugal lan Italia sing regane murah ana hubungane karo adol anggur kanthi akeh. Sanajan rega rata-rata paling murah sing dibayar dening klompok iki tetep stabil ing taun-taun pungkasan, kasunyatane yen dheweke kelangan bagean saka total ekspor saka segi nilai. Negara-negara sing mbayar rega rata-rata sing luwih dhuwur (kalebu AS, Swiss lan Kanada) ora mung nambah rega nanging uga pangsa pasar.

Apa sing NEW

Nanggepi penurunan konsumsi lokal, pabrik anggur Spanyol nggunakake kabijakan pemasaran inovatif adhedhasar data riset pasar anyar. Secara historis, konsumen anggur tradisional luwih milih anggur sing biasa, murah, fermentasi lan dikonsumsi saben dina. Konsumen Spanyol lan Eropa Kidul kontemporer ngombe anggur luwih sithik tinimbang wong tuwane lan luwih murah tinimbang simbah. Riset nuduhake manawa profil saiki panuku anggur rata-rata ing wilayah Eropa Mediterania umure ing sangisore 50 taun, sinau ing universitas, lan ing kurungan berpenghasilan dhuwur. Kanggo grup iki, tuku anggur minangka proses sing direncanakake lan konsumsi minangka "ritual gastronomi" sing ditindakake "sok-sok".

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Alasan liya wong sing manggon ing Spanyol kurang ngombe bisa disebabake omben-omben sing ngganti anggur ing Eropa Kidul, kalebu bir, omben-omben sing lembut lan nyenengake, FAB (omben-omben beralkohol rasa), jus buah lan minuman cair liyane. Nalika anggur dadi ombenan sing dipilih, dianggep minangka "anggur apik" lan regane cocog.

Pasinaon marketing sing ditindakake dening Asosiasi Anggur Spanyol nyatakake yen kurang saka 8 persen responden ing umur 24 taun ngombe anggur. Nom-noman Spanyol ndeleng minuman iki minangka lawas lan ora nyenengake. Dheweke uga mikir sampeyan kudu dadi ahli supaya bisa seneng anggur, mula mbatesi konsumsi anggur dadi "ahli".

Panyebab liyane kanggo owah-owahan kalebu suhu sing tambah ing sisih kidul Spanyol sing milih konsumsi omben-omben sing adhem kayata bir lan omben-omben lan kasunyatan manawa minuman kasebut didhukung dening kampanye iklan sing kuat. Sektor anggur ora aktif pasar produk lan ana watesan legal kanggo konsumsi alkohol adhedhasar umur.

Budaya anggur ilang

Anggur minangka bagéan saka gaya urip Mediterania lan diet iki diganti karo panganan cepet. Peneliti EV Astakhova nemokake yen owah-owahan ing konsumsi anggur dening pemuda Spanyol iki serius banget lan "kehilangan tradhisi, kalebu budaya anggur, mbebayani kanggo masyarakat. Bakal duwe akibat negatif kanggo negara kasebut, bakal ngrusak daya tarik kanggo para investor lan turis lan ngrusak citra tanah air sing ditresnani Spanyol. Miturut Astakhova, budaya anggur kudu tetep utuh amarga "bagean saka warisan nasional, materi lan budaya spiritual Spanyol."

Cara tradisional, sektor anggur Spanyol wis pecah banget. Koperasi anggur cilik lan perusahaan gedhe minangka bagean saka pasar sing padha sanajan beda banget babagan ukuran produksi, anggur sing diprodhuksi lan aliran awis. Sawetara winery Spanyol cilik lan koperasi kurang pinter marketing, jaringan dodolan lan merek kadhaptar; Kajaba iku, padha gumantung ing jaringan distribusi sing banget klempakan lan industri cenderung vertikal Integrasi. Iki pancen abot kanggo sawetara pabrik anggur sing nyebabake keluwihan pasokan lan nyuda permintaan.

Ing AS lan Australia, pabrik anggur gedhe ngasilake anggur kanthi jumlah gedhe kanthi nggunakake macem-macem jinis anggur kanthi macem-macem homogenitas sing ngidini skala ekonomi penting lan nggawe produk berkualitas kanthi rega regane sing nggambarake investasi ing teknologi, lan pemasaran. Pabrik anggur anyar luwih berorientasi pasar tinimbang pabrik anggur Spanyol sing fokus banget ing produk lan produksi dhewe. Kajaba iku, perusahaan anggur ing Eropa konsentrasi lan orientasi menyang pasar internasional kanthi fokus anyar babagan sebutan asal. Akeh pabrik anggur cilik wis ngembangake promosi nasional lan strategi pemasaran sing bakal angel ditindakake kanthi individu.

Konsumen Deleng Ngluwihi Anggur

Ana akeh panjelasan kanggo transformasi saka budaya anggur ing Spanyol sing ngluwihi rega, owah-owahan ing income pribadi, faktor budaya lan sosial. Mundhak penghasilan lan standar urip sing luwih dhuwur amarga industrialisasi lan urbanisasi disambungake karo populasi sing luwih prihatin karo kesehatan lan kabugaran lan mulane konsumsi minuman beralkohol sing luwih murah.

Winemakers duwe pilihan. Dheweke bisa nggawe anggur sing nggawe dheweke seneng, utawa ngasilake anggur sing nggawe konsumen seneng. Sastranegara pemasaran anggur sing dituju ing segmen konsumen sing beda-beda luwih bisa ningkatake konsumsi anggur ing pasar Spanyol. Owah-owahan ing demografi populasi wis ngganti pilihan wedang kanggo opsi sing luwih dicocogake kanggo panjaluk enom, wong kutha.

Panaliten anyar babagan panuku anggur Spanyol nemokake manawa salah sawijining segmen pasar konsumen lokal golek anggur sing "cocog karo panganan;" Nanging, karakteristik iki disambung karo umur. Sing luwih tuwa responden, luwih akeh pilihan kanggo sambungan pangan. Wong tuwa tuku anggur abang premium kanggo kumpul khusus karo kanca lan kulawarga sing ana panganan lan luwih seneng nggunakake toko khusus kanggo tuku anggur. Kebiasaan mangan anyar, kanthi penekanan ing gaya urip sehat lan penampilan fisik plus kampanye iklan anti-alkohol sing disedhiyakake dening administrasi umum nyebabake nyuda konsumsi anggur.

 Penurunan konsumsi uga katon minangka nilar progresif saka diet Mediterania. Sanajan kabecikan kasebut wis diumumake dening para ahli panganan lan lembaga kesehatan ing taun-taun pungkasan, nanging wis ilang telung puluh taun amarga mundhake panganan sing cepet lan siap mangan. Owah-owahan diet nambahake daging, iwak, endhog, lenga lan produk susu lan nyuda sereal, woh-wohan, sayuran, lan anggur.

Iklim Spanyol nyathet kenaikan omben-omben sing ngrusak anggur lan wis ditindakake kanthi investasi gedhe ing pariwara lan pemasaran produk pengganti lan pelengkap sing dikontrol dening perusahaan multinasional sing gedhe.

Riset nemtokake manawa atribut penting liyane saka Denominasi Asal Spanyol (DO) yaiku pangenalan manawa penting kanggo wanita lan konsumen tanpa gelar universitas. Pemasaran anggur sing menehi diskon informasi iki nutup lawang menyang segmen konsumen anggur sing penting. Produser sing ngandhani kabijakan babagan macem-macem aspek sing ana gandhengane karo DO uga teknologi lan menehi informasi kanthi format sing gampang dingerteni bakal nemokake dhukungan ing segmen pasar wanita.

Ing pasar kanthi akeh merek ngicipi dadi luwih penting minangka referensi konsumen. Klebu ing kategori "anggur tasted" kalebu:

1. Ngrasakake anggur sadurunge (luwih penting tinimbang kawruh pribadi)

2. Gambar anggur (negara asal, menang medali utawa hadiah)

3. Wilayah asal

Gawe

Kelsey Knight, Unsplash

Ana dalan sing jelas menyang pilihan kanggo anggur kualitas. Ing taun 1987, 78.11 persen anggur sing dikonsumsi ing Spanyol minangka anggur biasa utawa anggur meja; 13.5 persen minangka sebutan asal, dene ing taun 2009, anggur meja wis mudhun dadi 49.20 persen lan anggur kualitas nglumpukake 38.02 persen saham. Mudhun ing konsumsi anggur ing Spanyol wis amarga utamané kanggo nyelehake ing dikarepake kanggo anggur meja nalika kualitas konsumsi anggur tetep ing 6.3 liter saben ibukutha ing periode sing padha. Wawasan liyane yaiku evolusi panggonan ing ngendi produk kasebut dikonsumsi. Ing taun 1987, 57.8 persen konsumsi anggur ing Spanyol ana ing omah vs 42.2 persen ing njaba omah utawa HORECA (Hotel, restoran, kafe, lsp.)

Tantangan Winery

Spanyol nduwe wilayah paling gedhe ing kebon anggur lan ing taun 2020, peringkat nomer telu ing dhaptar negara produsen anggur kanthi output kira-kira 40.7 yuta hektoliter. Spanyol duwe total 2.4 yuta hektar saka anggur - wilayah paling gedhé saka kebon anggur ing donya, miturut Organisasi Internasional Vine; Nanging, iku salah siji saka sektor anggur paling produktif ing Eropah lan Ngartekno ngisor negara liyane kayata Prancis utawa Italia.

Iki adol anggur sing paling murah lan ora duwe kabijakan zoning anggur sing nggawe Spanyol unik ing antarane produsen anggur tradisional. Model ekonomi jero sing didominasi perusahaan gedhe kanthi lobi sing kuat sing mengaruhi pamrentah ditantang dening klompok cilik terroir - winemakers sing nantang panyiapan industri Spanyol. Dheweke wis mbangun jaringan ing deso ing saindenging negara lan aktif melu gerakan akar umbi lokal kanthi tujuan ngasilake anggur sing berkualitas kanthi nilai tambah, mbalekake wilayah anggur lan varietas anggur sing diabaikan lan mulihake budaya anggur tradisional.

favorites

Ing acara anggur anyar ing Manhattan, aku dikenalake karo rong anggur Spanyol sing wis dadi favorit:

Pabrik anggur. LaFou

LaFou. Diadegake ing taun 2007 dening Ramon Roqueta Segales, kanthi tujuan - ngasilake anggur kanthi macem-macem Garnacha lan wilayah anggur Terra Alta. Sanajan kulawarga Ramon Roqueta Segales miwiti nggawe anggur ing abad kaping 12, eksekutif c-suite saiki dadi terpikat karo macem-macem lan wilayah nalika sinau oenologi ing Prancis, Segales "nemokake" macem-macem Garnacha lan ekspresi keanggunan. Dheweke mutusake kanggo ngembangake proyek adhedhasar macem-macem iki lan manggon ing Terra Alta sing nduweni tradisi dawa ing winemaking. LaFou Cellars nggabungake tradhisi kanthi dedikasi kanggo inovasi lan modernisasi.

Cathetan Anggur

2020. LaFou els Amelers (ngajeni wit almond sing manggon ing sandhinge wit anggur ing kebon anggur ing wilayah Terra Alta). 100 persen Garnacha Putih. Sebutan. Terra Alta. Komposisi lemah. Umume watu gamping kanthi tekstur lempung-silt; sawetara wilayah nduweni lemah ndhuwur pasir (bukit fosil).

Saka pakebonan anggur paling enom LaFou panen anggur awal kanggo nambah acidity lan extract sing paling apik saka woh utama nalika woh saka pakebonan anggur paling tuwa dipanen nalika woh wohan beri ing tataran majeng ripeness.

Anggur dipindhah menyang winery lan langsung didinginkan ing 5 derajat C lan tindakake proses linear: 1) Dilebokake ing tangki stainless steel kanggo ngembangake inti sing enom lan semangat; 2) Dipindhah menyang tong endhog beton kanggo nambah volume, acidity lan ekspresi varietal. Sepuluh persen saka anggur wis umur ing tong minyak Oak kanggo nambah struktur, keanggunan lan umur dawa. Fermentasi lan tuwa kanggo 6 sasi ing lees ing wats endhog beton lan tank stainless-steel. Sepuluh persen anggur umure ing 300 L tong kayu oak.

Anggur kasebut menehi nada kuning pucet ing mripat lan menehi teaser aromatik sing sugih ing irung sing diiringi ombak jeruk lan kembang (mikir mawar, tulip), aroma almond lan seger saka watu udan. Langit seneng karo struktur sing loman lan kaasaman sing nyenengake nganti rampung. Yen sampeyan seneng karo Pinot Grigio sampeyan bakal pengin duwe hubungan katresnan karo LaFou. Seneng karo tapas.

Pabrik anggur. Mas Llunes

Mas Llunes. Pambangunan Las Llunes Winery diwiwiti ing 2000; Nanging, proyek kasebut diwiwiti ing 1992 nalika kulawarga Roig saka Garriguella nandur kebon anggur lawas ing omah kulawarga lan sangang perkebunan liyane. Padha mbudidaya 40 hektar karo Merlot, Garnacha Tinta, Cabernet Sauvignon, Syrah lan jumlah cilik saka Carinena, Garnacha Putih, Cabernet Franc lan Red Garnacha, esthi cara tanduran anggur loropaken lingkungan.

Finca Butaros asalé saka kebon anggur abad kaping 19 kanthi lemah slate ing wilayah Butaros, dumunung ing sisih lor Kotamadya Garriguella menyang Vilamaniscle. Anggur dijupuk kanthi tangan lan saben macem-macem dipanen kanthi individu. Fermentasi wis rampung ing kapisah ing nawakke stainless steel, digawe adhem kanggo suhu kanggo 24/26 derajat C karo pump saben dina siji liwat lan racking saben 30-40 dina sawise wiwitan fermentasi miturut macem-macem. Sawise fermentasi malolactic rampung, rong varietas kasebut dicampur lan umure setaun ing tong kayu oak Prancis lan banjur 3 taun ing botol.

Cathetan Anggur

Mas Llunes. 2015. Butaros. Varietas: 60 persen Carignan; 40 persen Red Grenache. Finca Butaros minangka anggur unggulan anyar lan milih anggur paling apik ing Catalonia. Anggur kasebut asale saka kebon anggur sing ditandur ing pungkasan abad kaping 19. Wit anggur dipanen kanthi tangan nalika wis mateng lan difermentasi ing tangki baja.

Ing mripat, ruby ​​​​tukar abang nganti ireng. Irung nemokake ceri abang sing mateng, watu teles lan lemah lembab sing digabungake karo woh garing lan rempah-rempah peteng, tembakau, kayu lan areng. Langit nemokake kandel, tannin sing terintegrasi kanthi apik sing ndadékaké finish elegan sing dawa. Digabungake karo daging sapi, pasta, daging sapi utawa unggas.

Kanggo informasi tambahan: Conferencia Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas” nggantosi Appellation of Origin wines saka Spanyol.

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...