Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

China Warta cepet

Manungsa lan Alam. Program Manungsa lan Biosfer UNESCO

Wiwit China gabung karo Program Man and the Biosphere (MAB) UNESCO, utamane pondasi Komite Nasional China kanggo Program MAB (MAB China), implementasi MAB nduweni peran positif ing konservasi keanekaragaman hayati, panggunaan sumber daya alam sing lestari, bangunan ekologis. peradaban lan China sing ayu, lan pangembangan riset ekologis ing China, Wang Ding, sekretaris jenderal MAB China, akhir-akhir iki nyatakake ing artikel sing diterbitake ing Bulletin of Chinese Academy of Sciences.

Ing artikelipun "Kanggo Harmonisasi Hubungan Antarane Manungsa lan Alam lan Entuk Pembangunan Sustainable: UNESCO's Man and the Biosphere Program in China," Wang nliti kemajuan implementasi MAB ing China, nganalisa masalah lan tantangan, lan nggawe proposal babagan kebutuhan sing mundhak saka tata kelola lingkungan global lan mbangun komunitas masa depan bebarengan kanggo kabeh urip ing Bumi kanthi kerjasama ing komunitas internasional.

Ing taun 1950-an lan 1960-an, polusi lan perlindungan lingkungan mboko sithik narik kawigaten manungsa. Ing taun 1971, René Maheu, mantan direktur jenderal UNESCO, pisanan ngluncurake Program MAB menyang donya ing Majelis Umum UNESCO. China gabung karo program iki ing taun 1973, lan Komite Nasional China kanggo Program Manungsa lan Biosfer UNESCO (MAB China) didegake ing taun 1978, kanthi dhukungan saka Akademi Ilmu Pengetahuan Cina (CAS) kanthi kerjasama karo kementerian liyane sing melu administrasi lingkungan. konservasi, kehutanan, tetanèn, pendidikan, segara lan atmosfer, lan liya-liyane. Wiwit kuwi, MAB China wis nindakake macem-macem eksplorasi sing nggabungake nilai UNESCO-MAB lan kabutuhan cadangan alam ing China.

Miturut artikel kasebut, China saiki wis mbangun, siji-sijine ing donya, jaringan cadangan biosfer nasional dhewe, lan nindakake pangayoman alam sing sugih lan praktik pembangunan lestari adhedhasar jaringan kasebut. Gunggunge 34 wilayah alam sing dilindhungi, kayata Cagar Alam Changbaishan ing Jilin, Cagar Alam Dinghushan ing Guangdong lan Cagar Alam Wolong ing Sichuan wis ditetepake minangka cagar biosfer donya dening UNESCO, kanthi jumlah total peringkat pisanan ing Asia. "Cadangan iki nampilake keanekaragaman hayati lan konservasi ekosistem, panggunaan sumber daya alam sing lestari, lan eksplorasi perbatasan lan kerjasama internasional ing pembangunan bebarengan wilayah sing dilindhungi lan komunitas sekitar," ujare Wang.

Kanggo nggunakake platform ijol-ijolan internasional MAB kanthi lengkap lan nggedhekake pengaruh MAB ing China, Jaringan Cadangan Biosfer Cina (CBRN) diadegake ing taun 1993. Ing pungkasan taun 2020, 185 wilayah alam sing dilindhungi wis kalebu ing jaringan iki, 80 persen minangka cagar alam nasional, nyathet 31 persen saka total cagar alam ing China. Jaringan iki nyakup meh kabeh jinis ekosistem utama lan wilayah sing dilindhungi keanekaragaman hayati ing negara kasebut. "Jaringan kasebut nganakake seminar pelatihan lan kegiatan ijol-ijolan liyane saben taun, dadi salah sawijining platform pertukaran trans-departemen lan inter-disiplin utama kanggo wilayah alam sing dilindhungi," Wang nyerat.

"Wigati yen CBRN minangka jaringan nasional pisanan sing cocog karo jaringan cadangan biosfer donya (WBRN), lan karya perintis iki wis dievaluasi banget dening UNESCO. Inisiatif kasebut ningkatake UNESCO kanggo mbangun jaringan regional lan jaringan tematik cadangan biosfer donya, sing, nganti sawetara, nyebarake kawicaksanan Cina menyang donya. Ing taun 1996, MAB China dianugerahi Penghargaan Fred M. Packard (salah sawijining penghargaan internasional sing paling penting ing konservasi alam) dening International Union for Conservation of Nature (IUCN), lan alasan utama penghargaan kasebut yaiku ngadegake CBRN kanggo promosi. praktik MAB sing luwih akeh, "ujare.

Wang nyatakake yen praktik pembangunan lestari sing sugih wis ditindakake ing cadangan biosfer. Contone, hubungan antara cadangan biosfer lan komunitas sekitar wis apik kanggo ningkatake pembangunan sing lestari, lan ekowisata standar wis didhukung kanggo ningkatake pembangunan sing lestari. Minangka program ilmu antarpemerintah global, MAB wis nyengkuyung akeh proyek riset, lan ngatur lan ngetrapake sawetara proyek riset lan ngawasi kanthi kolaborasi karo sawetara organisasi sing duwe wewenang ing njero lan luar negeri wiwit taun 1980-an. Gagasan harmoni antarane manungsa lan alam wis ditularake dening media tradisional lan anyar, lan uga ana serangkaian kegiatan latihan kanggo nambah kapasitas cadangan.

Senadyan prestasi gedhe, Wang nyebutake, isih ana sawetara tantangan kanggo ngetrapake program kasebut ing China. "Utamane, bakal dadi tugas utama kanggo China kanggo menehi kaluwihan lengkap lan ngrampungake kekurangan ing jaman pasca-pandemi lan pambangunan sistem wilayah alam sing dilindhungi sing didominasi taman nasional," ujare. "MAB China bakal nggawe upaya kanggo ningkatake pangembangan UNESCO-MAB sing luwih apik ing China saka telung aspek."

Kaping pisanan yaiku nguatake peran utama ilmu. "Sampeyan kudu luwih muter peran utama lan ndhukung ilmu lan teknologi uga kaluwihan saka tim bakat organisasi CAS." Dheweke uga nyaranake kanggo ngiyataken kerjasama internasional kanggo ningkataké ijol-ijolan antarane China lan donya. "Ing sisih siji, kita bakal terus ngirim ide maju internasional babagan manajemen ekologis menyang China; ing sisih liya, kita bakal nyebarake pengalaman China babagan konstruksi peradaban ekologis lan kawicaksanan China menyang jagad iki," ujare. Saran sing kaping telu yaiku menehi luwih akeh pakaryan babagan bidang sing gegandhengan lan ngumpulake kawicaksanan kanggo mbangun komunitas masa depan bebarengan kanggo kabeh urip ing bumi.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...