Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel negara | wilayah Tujuan Warta Pamrentah News Spanyol Pariwisata Trending WTN

Masa Depan Pariwisata miturut Barometer Pariwisata Dunia

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pimpinan pariwisata gampang diumumake lan dirayakake ing mburi ketahanan industri perjalanan lan pariwisata internasional. Ketangguhan iki saiki uga diucapake dening Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) adhedhasar temuan paling anyar sing diterbitake dina iki dening Barometer Pariwisata Dunia.

The UNWTO Barometer wis diprodhuksi dening kabeh administrasi Organisasi Pariwisata Dunia wiwit 2003 lan kalebu riset ing negara sektor travel lan pariwisata donya.

Miturut paling anyar UNWTO Barometer Pariwisata Dunia, pariwisata internasional mundhak 182% taun-taun ing Januari-Maret 2022, kanthi tujuan ing saindenging jagad nampa kira-kira 117 yuta kedatangan internasional dibandhingake 41 yuta ing Q1 2021. Saka tambahan 76 yuta kedatangan internasional kanggo sing pertama telung sasi, bab 47 yuta padha direkam ing Maret, nuduhake yen Recovery wis kumpul jangkah.

Eropa lan Amerika mimpin pemulihan pariwisata 

UNWTO data nuduhake yen ing kuartal pisanan 2022, Eropa nampani meh kaping papat luwih akeh kedatangan internasional (+280%) kaya ing Q1 2021, kanthi asil sing didorong dening panjaluk intra-regional sing kuwat. Ing Amerika rawuh luwih saka kaping pindho (+117%) ing telung sasi padha. Nanging, kedatangan ing Eropa lan Amerika isih 43% lan 46% ing ngisor tingkat 2019.

Timur Tengah (+ 132%) lan Afrika (+ 96%) uga ngalami pertumbuhan sing kuat ing Q1 2022 dibandhingake karo 2021, nanging kedatangan tetep 59% lan 61% ing ngisor tingkat 2019. Asia lan Pasifik nyathet kenaikan 64% ing taun 2021, nanging maneh, tingkat 93% ing ngisor angka 2019 amarga sawetara tujuan tetep ditutup kanggo lelungan sing ora penting.

Miturut subregion, Karibia lan Eropa Mediterania Kidul terus nuduhake tingkat pemulihan paling cepet. Ing loro, para rawuh pulih meh 75% saka tingkat 2019, kanthi sawetara tujuan tekan utawa ngluwihi tingkat pra-pandemi.

Tujuan mbukak

Sanajan pariwisata internasional tetep 61% ing sangisore tingkat 2019, pemulihan bertahap dijangkepi bakal terus ing taun 2022, amarga luwih akeh tujuan sing gampang utawa ngangkat larangan lelungan lan panjaluk sing ora bisa diluncurake. Ing tanggal 2 Juni, 45 tujuan (sing 31 ana ing Eropa) ora ana watesan sing ana gandhengane karo COVID-19. Ing Asia, tambah akeh tujuan sing mulai nyuda larangan kasebut.

Senadyan prospek positif kasebut, lingkungan ekonomi sing tantangan ditambah karo serangan militer Federasi Rusia ing Ukraina nyebabake risiko nyuda kanggo pemulihan pariwisata internasional sing terus-terusan. Serangan Rusia ing Ukraina kayane duwe pengaruh langsung sing winates ing asil sakabèhé nganti saiki, sanajan ngganggu perjalanan ing Eropah Wétan. Nanging, konflik kasebut nduwe pengaruh ekonomi sing gedhe ing saindenging jagad, nambah rega minyak sing wis dhuwur lan inflasi sakabèhé lan ngganggu rantai pasokan internasional, sing nyebabake biaya transportasi lan akomodasi sing luwih dhuwur kanggo sektor pariwisata.

Ekspor bathi bakal pulih luwih cepet nalika mbuwang mundhak 

Jeksa Agung bisa ngetokake paling anyar saka UNWTO Barometer Pariwisata uga nuduhake yen US $ 1 milyar ilang saka ekspor saka pariwisata internasional ing 2021, nambah $ 1 milyar ilang ing taun pisanan pandemi. Total bathi ekspor saka pariwisata (kalebu kuitansi transportasi penumpang) kira-kira US$ 713 milyar ing taun 2021, mundhak 4% saka 2020 nanging isih 61% ing ngisor tingkat 2019. Kuitansi pariwisata internasional tekan US $ 602 milyar, uga 4% luwih dhuwur tinimbang ing taun 2020. Eropa lan Timur Tengah nyathet asil paling apik, kanthi penghasilan mundhak nganti 50% saka tingkat pra-pandemi ing loro wilayah kasebut.

Nanging, jumlah sing dileksanakake saben trip saya mundhak - saka rata-rata US $ 1,000 ing 2019 dadi US $ 1,400 ing 2021.

Pemulihan sing luwih kuat tinimbang samesthine 

paling anyar UNWTO Indeks Kapercayan nuduhake uptick sing ditandhani. Sapisanan wiwit wiwitan pandemi, indeks kasebut bali menyang tingkat 2019, nggambarake optimisme sing mundhak ing antarane para ahli pariwisata ing saindenging jagad, mbangun permintaan sing kuat, utamane lelungan intra-Eropa lan lelungan AS menyang Eropa. 

Miturut paling anyar UNWTO Survei Panel Pakar, mayoritas profesional pariwisata (83%) ndeleng prospek sing luwih apik kanggo 2022 dibandhingake karo 2021, anggere virus kasebut ana lan tujuan terus gampang utawa ngilangi larangan perjalanan. Nanging, penutupan terus saka sawetara pasar outbound utama, biasane ing Asia lan Pasifik, uga kahanan sing durung mesthi sing asale saka konflik Rusia-Ukraina, bisa nundha pemulihan efektif pariwisata internasional.

Jumlah ahli sing luwih dhuwur (48%) saiki ndeleng potensial bali saka kedatangan internasional menyang tingkat 2019 ing 2023 (saka 32% ing survey Januari), dene persentase sing nuduhake iki bisa kedadeyan ing 2024 utawa mengko (44%) wis suda dibandhingake. kanggo survey Januari (64%). Kangge, ing pungkasan April, kapasitas udhara internasional ing saindhenging Amérika, Afrika, Eropah, Atlantik Lor, lan Timur Tengah wis tekan utawa cedhak 80% saka tingkat pra-krisis lan dikarepake ing ngisor iki.

UNWTO wis ngowahi prospek kanggo 2022 amarga asil sing luwih kuat tinimbang sing diarepake ing kuartal pertama 2022, paningkatan reservasi penerbangan sing signifikan, lan prospek saka UNWTO Indeks Kapercayan.

Kedatangan turis internasional saiki samesthine bakal tekan 55% nganti 70% saka tingkat 2019 ing 2022, gumantung saka sawetara kahanan kalebu tingkat tujuan sing terus mbatesi larangan lelungan, evolusi perang ing Ukraina, kemungkinan wabah koronavirus anyar lan global. kahanan ekonomi, utamane inflasi lan rega energi.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...