Maskapai Austrian Mayday Sawise Karusakan Hujan Es Awrat

Maskapai Austrian Mayday Sawise Karusakan Hujan Es Awrat
Maskapai Austrian Mayday Sawise Karusakan Hujan Es Awrat
ditulis dening Harry Johnson

Pelancong ing Airbus SE A23 umur 320 taun kacarita krungu udan es sing nyerang pesawat kira-kira 20 menit sadurunge ndharat nalika mlebu udan ès lan awan badai, sing banjur nyebabake turbulensi.

Penerbangan Austrian Airlines OS434, sing mangkat saka Palma de Mallorca, Spanyol menyang Wina, Austria, ngalami karusakan udan ès nalika nyedhaki panggonan sing dituju. Maskapai kasebut nyatakake yen pesawat kasebut kejiret ing badai sing abot, nyebabake karusakan ing jendhela kokpit, tutup njaba, lan utamane, kerucut irung.

Wisatawan ing umur 23 taun Airbus SE A320 nglapurake krungu udan es sing nyerang pesawat kira-kira 20 menit sadurunge ndharat nalika mlebu awan es lan gludhug, sing banjur nyebabake kerusuhan.

Gambar sing dienggo bareng ing internet nuduhake kerucut irung pesawat kasebut kanthi sebagian besar cangkang aerodinamis sing dicopot, nuduhake struktur internal jet, lan fuselage liyane sing ditandhani karo dent saka impact hujan es. Loro jendhela sing ana ing ngarep kokpit rusak banget nanging tetep ora rusak.

Minangka asil saka badai es kuat, kru kokpit miwiti telpon kasusahan Mayday.

Penumpang pesawat kasebut nyritakake udan es sing nyerang pesawat kasebut kira-kira suwene rong menit, nyebabake turbulensi lan obyek ing kabin dadi udhara. Sawetara penumpang dilaporake ngalami kasusahan, nanging pramugari langsung campur tangan kanggo njamin keamanan kabin.

Miturut maskapai kasebut, pesawat kasebut ngadhepi sel badai nalika mudhun menyang Wina, sing ora dideteksi ing radar cuaca dening para pilot. Maskapai kasebut luwih nyatakake yen jendhela kokpit, irung pesawat, lan panel tartamtu rusak amarga udan es, miturut evaluasi saiki.

Austrian Airlines nambahake manawa pesawat kasebut kanthi aman ndharat ing Bandara Wina-Schwechat, tanpa ana penumpang sing cilaka, lan tim teknis operator kasebut ngira-ngira kerusakan kasebut.


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Maskapai Austrian Mayday Sawise Karusakan Hujan Es Amat | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...