Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Asosiasi aviation Warta Breaking Travel negara | wilayah News

Maskapai penerbangan tahan banting

IATA
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Wong mabur ing jumlah sing luwih akeh. Apa ana pilot sing cukup kanggo nangani peluncuran maneh industri penerbangan? laporan IATA

Wong mabur ing jumlah sing luwih akeh. Nanging, ana pilot lan staf maskapai sing cukup kanggo nangani peluncuran maneh industri penerbangan?

Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) nganggep mangkono. Organisasi penerbangan karo anggota maskapai ing ndonya ngumumake upgrade kanggo prospek kinerja finansial industri penerbangan 2022.

Iki kedadeyan bebarengan karo pemulihan saka krisis COVID-19.

Predikat IATA digambarake ing siaran pers sing diterbitake dina iki:

  • Kerugian industri samesthine bakal suda dadi - $ 9.7 milyar (tambah saka ramalan Oktober 2021 kanthi kerugian $ 11.6 milyar) kanthi bathi rugi net -1.2%. Iki minangka paningkatan gedhe saka kerugian $ 137.7 milyar (-36.0% margin net) ing 2020 lan $ 42.1 milyar (-8.3% margin net) ing 2021.
     
  • Keuntungan industri ing 2023 katon ing jangkauan karo Amerika Utara sing wis samesthine bakal ngasilake bathi $ 8.8 milyar ing 2022.
     
  • Efisiensi keuntungan lan nambah asil mbantu maskapai nyuda kerugian sanajan biaya tenaga kerja lan bahan bakar mundhak (sing didorong kenaikan +40% ing rega lenga donya lan nyebarake crack ing taun iki).
     
  • Optimisme industri lan komitmen kanggo nyuda emisi katon ing pangiriman net luwih saka 1,200 pesawat ing 2022.
     
  • Panjaluk sing kuwat, watesan lelungan ing umume pasar, pengangguran sing sithik ing umume negara, lan tabungan pribadi sing saya tambah akeh nambah permintaan sing bakal ndeleng jumlah penumpang tekan 83% tingkat pra-pandemi ing taun 2022.
     
  • Sanajan ana tantangan ekonomi, volume kargo samesthine bakal rekor dhuwur 68.4 yuta ton ing taun 2022.

"Maskapai penerbangan tahan banting. Wong mabur ing jumlah sing luwih akeh. Lan kargo performa apik kanthi latar mburi kahanan sing durung mesthi ekonomi. Kerugian bakal dipotong dadi $ 9.7 milyar ing taun iki lan bathi bakal ana ing cakrawala kanggo 2023. Iki minangka wektu kanggo optimisme, sanajan isih ana tantangan babagan biaya, utamane bahan bakar, lan sawetara watesan sing isih ana ing sawetara pasar utama, "ujare Willie. Walsh, Direktur Jenderal IATA.

Pendapatan saya mundhak amarga watesan COVID-19 gampang lan wong bali menyang lelungan. Tantangan kanggo 2022 yaiku ngontrol biaya.

"Penurunan kerugian minangka asil kerja keras kanggo ngontrol biaya nalika industri saya mundhak. Peningkatan ing prospek finansial asale saka nahan biaya nganti 44%, dene bathi tambah 55%. Nalika industri bali menyang tingkat produksi sing luwih normal lan kanthi biaya bahan bakar sing dhuwur bakal tetep sedhela, bathi bakal gumantung marang kontrol biaya sing terus-terusan. Lan iki kalebu rantai nilai. Pemasok kita, kalebu bandara lan panyedhiya layanan navigasi udhara, kudu fokus ing ngontrol biaya minangka pelanggan kanggo ndhukung pemulihan industri, "ujare Walsh.

Pendapatan industri samesthine bakal tekan $782 milyar (+54.5% ing 2021), 93.3% saka tingkat 2019. Penerbangan sing dioperasikake ing 2022 dijangkepi udakara 33.8 yuta, yaiku 86.9% saka level 2019 (38.9 yuta penerbangan).

  • Pendapatan penumpang samesthine kanggo akun kanggo $ 498 milyar bathi industri, luwih saka tikel $ 239 milyar kui ing 2021. Jumlah penumpang dijadwal samesthine kanggo tekan 3.8 milyar, karo revenue penumpang kilometer (RPKs) mundak akeh 97.6% dibandhingake karo 2021, tekan 82.4% saka 2019 lalu lintas. Amarga panjaluk pent-up dibebasake kanthi nyuda watesan lelungan, pangasil samesthine bakal mundhak 5.6%. Iki ngetutake evolusi ngasilake -9.1% ing 2020 lan +3.8% ing 2021.
     
  • Pendapatan kargo samesthine kanggo akun kanggo $ 191 milyar bathi industri. Iku rada mudhun saka $ 204 milyar sing dicathet ing 2021, nanging meh tikel kaping pindho saka $ 100 milyar sing diraih ing 2019. Sakabèhé, industri iki samesthine bakal nggawa luwih saka 68 yuta ton kargo ing 2022, sing minangka rekor dhuwur. Nalika lingkungan dagang rada lemes, pangasil kargo samesthine bakal mudhun 10.4% dibandhingake karo 2021. Sing mung mbalikke kenaikan asil 52.5% ing 2020 lan 24.2% ing 2021.

Sakabèhé expenses samesthine kanggo munggah kanggo $796 milyar. Iki minangka kenaikan 44% ing 2021, sing nuduhake biaya kanggo ndhukung operasi sing luwih gedhe lan biaya inflasi ing sawetara item utama.

  • Bahan bakar: Ing $192 milyar, bahan bakar minangka item biaya paling gedhe ing industri ing 2022 (24% saka biaya sakabèhé, saka 19% ing 2021). Iki adhedhasar rega rata-rata samesthine kanggo minyak mentah Brent $101.2/barel lan $125.5 kanggo minyak tanah jet. Maskapai penerbangan samesthine bakal nggunakake 321 milyar liter bahan bakar ing taun 2022 dibandhingake karo 359 milyar liter sing dikonsumsi ing taun 2019.

    Perang ing Ukraina tetep rega minyak mentah Brent dhuwur. Nanging, bahan bakar bakal kira-kira seprapat biaya ing 2022. Fitur tartamtu saka pasar bahan bakar taun iki yaiku panyebaran dhuwur antarane rega bahan bakar mentah lan jet. Penyebaran retakan jet iki tetep ngluwihi norma sejarah, umume amarga keterbatasan kapasitas ing kilang. Kurang investasi ing wilayah iki bisa ateges panyebaran tetep munggah nganti 2023. Ing wektu sing padha, rega minyak lan bahan bakar sing dhuwur bisa uga bisa nambah efisiensi bahan bakar - loro-lorone nggunakake pesawat sing luwih efisien lan liwat keputusan operasional.
     
  • Buruh: Buruh minangka item biaya operasional paling dhuwur nomer loro kanggo maskapai. Tenaga kerja langsung ing sektor kasebut samesthine bakal tekan 2.7 yuta, munggah 4.3% ing 2021 amarga industri dibangun maneh saka penurunan aktivitas sing signifikan ing 2020. Nanging, tenaga kerja isih kurang saka 2.93 yuta proyek ing 2019 lan samesthine bakal tetep ana ing ngisor iki. tingkat iki kanggo sawetara wektu. Biaya tenaga kerja unit samesthine dadi 12.2 sen / kilometer ton kasedhiya (ATK) ing 2022, sing sejatine bali menyang tingkat 2019 nalika 12.3 sen / ATK.

    Wektu sing dibutuhake kanggo merekrut, nglatih, mriksa keamanan / latar mburi lengkap, lan nindakake proses liyane sing dibutuhake sadurunge staf "siap kerja" menehi tantangan kanggo industri ing 2022. Ing sawetara kasus, wektu tundha kerja bisa dadi kendala ing kemampuan maskapai kanggo nyukupi kabutuhan penumpang.

    Ing negara-negara sing pemulihan ekonomi saka pandemi cepet lan tingkat pengangguran sithik, pasar tenaga kerja sing ketat lan kekurangan katrampilan bisa uga nyebabake tekanan munggah ing upah. Tagihan upah industri samesthine bakal tekan $173 milyar ing 2022, munggah 7.9% ing 2021, lan ora proporsional karo kenaikan 4.3% ing total proyek.

Faktor Makro-Ekonomi

Latar mburi makroekonomi global kritis kanggo prospek industri. Prakiraan kasebut kalebu asumsi kanggo pertumbuhan GDP global sing solid 3.4% ing 2022, mudhun saka rebound 5.8% sing kuat taun kepungkur. Inflasi wis mundhak lan samesthine bakal tetep munggah ing saindhenging 2022, suda sajrone 2023. Lan, nalika tingkat bunga nominal mundhak, tingkat bunga nyata samesthine bakal tetep kurang utawa negatif kanggo periode sing tetep.

Faktor Risiko

Ana sawetara faktor risiko sing ana gandhengane karo prospek iki.

Perang ing Ukraina

Dampak perang ing Ukraina ing penerbangan kurang dibandhingake karo tragedi kamanungsan sing kedadeyan. Prospek kasebut nganggep yen perang ing Ukraina ora bakal ngluwihi watese. Antarane akeh dampak negatif saka eskalasi penerbangan, mundhake biaya bahan bakar lan permintaan sing suda amarga sentimen konsumen sing mudhun bakal dadi sing paling penting.

  • Penumpang: Gabungan, pasar internasional Rusia, Ukraina, Belarus, lan Moldova nyumbang 2.3% saka lalu lintas global ing 2021. Kajaba iku, udakara 7% saka lalu lintas penumpang internasional (RPK) biasane bakal transit wilayah udara Rusia (data 2021), sing saiki dadi ditutup kanggo akeh operator, biasane ing rute jarak adoh antarane Asia lan Eropa utawa Amerika Utara. Ana biaya sing luwih dhuwur kanggo rute maneh kanggo operator sing kena pengaruh.
     
  • Cargo: Kurang saka 1% saka lalu lintas barang global asalé saka utawa transit liwat Rusia lan Ukraina. Dampak sing luwih gedhe yaiku ing wilayah khusus kargo abot ing ngendi Rusia lan Ukraina minangka pimpinan pasar, lan mundhut kapasitas sing cocog bakal angel diganti. Lan udakara 19% kiriman kargo internasional (CTK) transit liwat wilayah udara Rusia (data 2021). Operator sing kena pengaruh sanksi ngadhepi biaya sing luwih dhuwur kanggo rute maneh.

Inflasi, Tarif Bunga, lan Nilai Tukar

Suku bunga mundhak amarga bank sentral nglawan inflasi. Kajaba saka wong-wong sing duwe utang (sing bakal weruh inflasi nyuda utange), inflasi mbebayani lan nduwe pengaruh ekonomi sing nyuda pajak kanthi nyuda daya beli. Ana risiko downside kanggo prospek iki yen inflasi terus munggah, lan bank-bank sentral terus mundhakaken tingkat kapentingan.

Kajaba iku, kekuwatan rekor dolar AS, yen terus, bakal duwe pengaruh negatif amarga dolar AS sing kuwat bakal nyuda pertumbuhan umume. Iki nambah rega mata uang lokal kabeh utang denominasi USD lan nambah beban kanggo mbayar impor bahan bakar denominasi USD.

Covid-19

Panjaluk dhasar kanggo lelungan kuwat. Nanging tanggapan pamrentah marang COVID-19 ora nggatekake saran Organisasi Kesehatan Dunia manawa penutupan tapel wates dudu cara sing efektif kanggo ngontrol panyebaran virus. Prospek kasebut nganggep manawa kekebalan populasi sing kuwat lan tuwuh kanggo COVID-19 tegese ora bakal ana baleni kesalahan kabijakan kasebut. Nanging, ana risiko sing ora bisa ditindakake yen pamrentah bali menyang tanggepan nutup tapel wates kanggo wabah ing mangsa ngarep.

"Pamrentah mesthi wis sinau saka krisis COVID-19. Penutupan tapel wates nggawe lara ekonomi, nanging mung sithik babagan ngontrol panyebaran virus. Kanthi tingkat kekebalan populasi sing dhuwur, metode perawatan lanjut, lan prosedur pengawasan, risiko COVID-19 bisa diatasi. Saiki, ora ana kahanan sing biaya manungsa lan ekonomi kanggo penutupan tapel wates COVID-19 luwih bisa ditrapake, "ujare Walsh.

China

Pasar domestik China mung udakara udakara 10% saka lalu lintas global ing taun 2019. Prospek iki nganggep watesan watesan COVID-19 bertahap ing paruh kapindho 2022. kanggo industri. Implementasi kabijakan COVID-19 sing berpanjangan bakal terus nyuda pasar domestik paling gedhe nomer loro ing donya lan ngrusak rantai pasokan global.

3. Babak Regional

Kinerja finansial ing kabeh wilayah samesthine bakal luwih apik ing taun 2022 dibandhingake karo 2021 (kabeh wilayah saya apik ing taun 2021 dibandhingake karo 2020 uga).

Amerika Utara samesthine bakal terus dadi wilayah sing paling kuat lan siji-sijine wilayah sing bisa ngasilake bathi ing taun 2022. Didhukung dening pasar domestik AS sing gedhe lan pambukaan maneh pasar internasional, kalebu Atlantik Lor, bathi net diramal bakal $ 8.8 milyar ing 2022. Panjaluk (RPK) samesthine bakal tekan 95.0% saka tingkat pra-krisis (2019), lan kapasitas 99.5%.

Eropa: Ing Eropa, perang Rusia-Ukraina bakal terus ngganggu pola perjalanan ing Eropa lan antarane Eropa lan Asia-Pasifik. Nanging, perang kasebut ora bakal ngrusak pemulihan perjalanan, kanthi wilayah kasebut nyedhaki untung ing taun 2022, kanthi kerugian net $ 3.9 milyar. Permintaan (RPK) samesthine bakal tekan 82.7% saka tingkat pra-krisis (2019), lan kapasitas 90.0%.

Kanggo maskapai penerbangan Asia-Pasifik, watesan lelungan sing ketat lan tahan lama (utamane ing China), bebarengan karo peluncuran vaksin sing ora rata, wis ndeleng wilayah kasebut mundur nganti saiki. Nalika watesan saya suda, panjaluk lelungan dijangkepi mundhak kanthi cepet. Rugi net ing 2022 dikira bakal mudhun dadi $ 8.9 milyar. Permintaan (RPK) samesthine bakal tekan 73.7% saka tingkat pra-krisis (2019), lan kapasitas 81.5%.

Volume lalu lintas ing Amerika Latin pulih kanthi kuat ing taun 2021, didhukung dening pasar domestik lan watesan lelungan sing luwih sithik ing pirang-pirang negara. Prospek finansial kanggo sawetara maskapai, tetep rapuh lan wilayah kasebut dijangkepi mundhut net $ 3.2 milyar ing taun iki. Permintaan (RPK) samesthine bakal tekan 94.2% saka tingkat pra-krisis (2019), lan kapasitas ing 93.2%. sambutan ngedongkrak kanggo akeh. Kerugian net ing saindenging wilayah samesthine bakal nyuda $ 1.9 milyar ing taun 2022, saka kerugian $ 4.7 milyar taun kepungkur. Permintaan (RPK) samesthine bakal tekan 79.1% saka tingkat pra-krisis (2019), lan kapasitas 80.5%.

In Afrika, tarif vaksinasi sing luwih murah wis nyuda pemulihan perjalanan udara wilayah nganti saiki. Nanging, sawetara keno ing taun iki, sing bakal nyumbang kanggo kinerja finansial sing luwih apik. Rugi net diramalake dadi $ 0.7 milyar ing 2022. Permintaan (RPK) samesthine bakal tekan 72.0% saka tingkat pra-krisis (2019), lan kapasitas 75.2%.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • http://www.flyakeed.com
    ما اقرب مكتب حجز طيران من موقعي ؟ خدمة فلاي أكيد أعمال ستساعدك على متابعة وتحليل فواتير السفر وإسنادها لمراكز التكلفة بشكل فوري واكرت السفيت لقد قدمت فلاي أكيد حل لإجراءات السفر الطويلة عبر القيام بربط مسؤولين السفر بالموظفين مباشرة من خلال المنصة، بالتالي أصبح بإمكان الموظفين التركيز أكثر على عملهم بدلا عن متابعة طلبات حجوزاتهم عبر الإيميل.

Share to...