Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Health Industri Hospitality Hotel & Resor Japan News wong Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending

Gempa 7.3 SR ing Jepang nyebabake tandha tsunami

Gempa 7.3 SR ing Jepang nyebabake tandha tsunami
Gempa 7.3 SR ing Jepang nyebabake tandha tsunami
ditulis dening Harry Johnson

Lindhu gedhe ngubengi Jepang sisih lor ing dina Rebo sore, nyebabake peringatan tsunami.

Swara 2 yuta omah ing Tokyo wilayah dadi peteng sawise lindhu gedhene 7.3 ana ing pesisir Fukushima - wilayah sing padha rusak dening lindhu 9.0 lan tsunami 11 taun kepungkur sing uga nyebabake. Pembangkit listrik tenaga nuklir Fukushima rusak, ngetokake radiasi massive sing isih ndadekake sawetara bagéan saka wilayah ora bisa dienggoni.

Tokyo Electric Power Company Holdings, sing ngoperasikake pabrik nuklir Fukushima Daiichi ing ngendi sistem pendinginan gagal sawise bencana 2011, ujar manawa para pekerja ora nemokake kelainan ing situs kasebut, sing lagi dibubarake.

Otoritas Regulasi Nuklir Jepang ngendika yen weker geni mati ing gedung turbin reaktor No. 5 ing Fukushima Daiichi nanging ora ana geni sing nyata. Pompa banyu kanggo blumbang pendingin bahan bakar ing loro saka papat reaktor ing Fukushima Daini mandheg sedhela, nanging banjur dioperasikake maneh. Fukushima Daini uga disetel kanggo decommissioning.

Badan Meteorologi Jepang ujar manawa gempa kasebut ana ing jam 11:36 ing jerone 36 mil ing ngisor segara.

Pusat Peringatan Tsunami Pasifik ujar manawa ora ana ancaman tsunami maneh, sanajan Badan Meteorologi Jepang tetep menehi saran babagan risiko rendah.

Televisi nasional NHK ujar manawa ombak tsunami 8 inci wis tekan pesisir ing Ishinomaki, udakara 242 mil sisih lor-wétan Tokyo.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar