Penculikan, Pembunuhan lan Rencana Keamanan Pariwisata Anyar ing Ekuador

Rencana Keamanan Ekuador
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pariwisata Ekuador tegese kertu pos cantik sesawangan, kutha, gunung geni, taman nasional lan mesthi pulo Galapagos. Iki minangka salah sawijining obyek wisata sing misuwur ing saindenging jagad. Ana Nanging sisih peteng utawa mbok menawa getih abang pariwisata ing negara Amérika Kidul iki - lan account rencana anyar kanggo nggawe negara aman maneh.

Dibiayai bareng karo pembayar pajak AS, lan ing pimpinan pakar pariwisata sing diakoni ing Texas Dr. Peter Tarlow, sing afiliasi karo publikasi iki lan Safer Tourism Consulting Group bangga presented rencana keamanan pariwisata anyar kanggo grup utawa walikota Ekuador wingi.

Presentasi resmi rencana keamanan pariwisata anyar kanggo walikota kutha-kutha sing ngandelake pariwisata ing pesisir Ekuador dipasrahake dening Dr. Tarlow ing kutha sing ora dingerteni ing Ekuador. Tarlow bolak-balik menyang Ekuador sajrone sawetara wulan kepungkur sanajan ana masalah keamanan sing gedhe.

Tarlow bebarengan karo walikota sing dikonsultasi nyoba nyegah proyek iki saka pers, amarga wedi dibales dening "wong ala. Sawetara walikota dipateni sajrone (nanging ora ana hubungane) pangembangan rencana "pariwisata aman" iki.

Napa Ekuador dadi ora aman kanggo pengunjung?

Salah sawijining alesan bisa uga pejabat pemerintah ora bisa dipercaya. HE niels Olsen, Menteri Pariwisata enom sing uga nyewa amben lan nedha isuk ing negarane nyatakake Ekuador aman nalika ngandika ing perayaan ketahanan pariwisata ing Perserikatan Bangsa-Bangsa ing New York bubar.

Ingkang kinurmatan niels Olsen saka Ekuador sumurup luwih, nanging Ekuador perlu pariwisata ngrembaka.

ing 2021 eTurboNews lan Dr Peter Tarlow ngrayakake Olsen minangka powerhouse anyar kanggo pariwisata Ekuador. Ing wektu iku Ekuador tenang lan sambutan. Dheweke mesthi tetep ing postingan iki lan tetep aman sanajan akeh tantangan.

Pancen, nganti kira-kira telung taun kepungkur, Ekuador dikenal minangka negara sing tentrem ing Amerika Latin. Nanging, skenario saiki nuduhake kegiatan kriminal nyebar ing saindhenging wilayah makmur lan kelas menengah, karo macem-macem jinis pelaku kayata pembunuh upahan, kidnappers, extortionists, lan nomer pinunjul saka maling lan maling.

Kutha pesisir kaya Guayaquil wis dadi benteng kanggo kartel Meksiko lan Kolombia, sing wis ngontrol operasi perdagangan narkoba sing nguntungake, nglibatake kokain atusan yuta dolar sing diangkut saka Kolombia lan Peru menyang negara liya.

Pamrentah Kanada ngelingake wargane supaya tansah waspada marang lingkungane; lan mesthekake yen duweke, kalebu passports lan dokumen perjalanan liyane, aman ing kabeh wektu.

Ekuador ana ing kahanan 'konflik bersenjata internal' amarga kejahatan. Negara darurat sing kapisah wis diumumake kanggo provinsi El Oro, Guayas, Los Ríos, Manabí, lan Santa Elena. Pengunjung sing mlebu ing Ekuador liwat wates darat utawa kali saka Peru utawa Kolombia kudu menehi priksa polisi apostilled sing nutupi saben negara sing wis dienggoni sajrone 5 taun kepungkur. Kekurangan listrik, kalebu pemadaman sing direncanakake, mengaruhi negara kasebut.

Kedutaan Besar ngelingake supaya ora lelungan ing jarak 20km saka tapel wates karo Kolombia, kajaba nyebrang tapel wates resmi ing Tulcan, amarga ana risiko penculikan lan kejahatan kekerasan sing ana gandhengane karo organisasi kriminal sing gegandhengan karo narkoba.

Penasihat Perjalanan AS kanggo Ekuador nyatakake:

Coba maneh kabutuhan kanggo lelungan menyang provinsi Sucumbios lan Esmereldas lan Kutha Guayaquil amarga tingkat kejahatan sing gegandhengan karo geng lan ancaman penculikan.

Aja lelungan menyang:

  • Guayaquil, kidul saka Portete de Tarqui Avenue, amarga angkara.
  • Kutha Huaquillas lan Arenillas ing provinsi El Oro, amarga angkara.
  • Kutha Quevedo, Quinsaloma, lan Pueblo Viejo ing provinsi Los Rios, amarga angkara.
  • Kanton Duran, ing provinsi Guayas, amarga angkara.
  • Kutha Esmeraldas lan kabeh wilayah ing sisih lor kutha Esmeraldas ing provinsi Esmeraldas, amarga angkara.

Coba maneh lelungan menyang:

  • Guayaquil lor saka Portete de Tarqui Avenue amarga angkara.
  • Provinsi El Oro ana ing njaba kutha Huaquillas lan Arenillas, amarga angkara.
  • Provinsi Los Rios ing njaba kutha Quevedo, Quinsaloma, lan Pueblo Viejo, amarga angkara.
  • Kabeh wilayah kidul kutha Esmeraldas ing provinsi Esmeraldas, amarga angkara.
  • Provinsi Sucumbios, Manabi, Santa Elena, lan Santo Domingo amarga angkara.

Kajahatan minangka masalah sing nyebar ing Ekuador. Kejahatan kasar, kayata mateni, nyerang, nyulik, lan rampokan bersenjata, umume. Tingkat kejahatan kekerasan luwih dhuwur ing wilayah sing konsentrasi organisasi kriminal transnasional.

Demonstrasi kerep dumadi ing saindhenging negara, biasane didorong dening faktor politik lan/utawa ekonomi. Para demonstran rutin mblokir dalan lokal lan dalan gedhe, asring tanpa kabar sadurunge sing bisa nyebabake gangguan akses menyang infrastruktur kritis.  

Ing sanjabane kutha-kutha lan kutha-kutha utama ing Ekuador, akèh-akèhé tlatah negara iku arang pedunung lan terisolasi. Bantuan pemerintah bisa uga winates banget lan bisa nyebabake wektu tundha kanggo pitulungan kanggo warga AS ing wilayah sing adoh.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
1 komentar
Gambar
Selanjute
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
1
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...