Kabar Kawat

Pasien melanoma bisa nyegah operasi lan komplikasi sing ora perlu

ditulis dening editor

Dina iki, SkylineDx ngumumake yen Tes Merlin kanggo pasien melanoma bakal bisa nyuda luwih saka 59% komplikasi sing ana gandhengane karo operasi kanthi ngilangi pasien kanggo operasi. Tes Merlin sing kasedhiya kanthi komersial ngenali pasien melanoma sing bisa kanthi aman nolak operasi biopsi kelenjar getah bening sentinel (SLNB), prosedur sing digunakake kanggo nemtokake panyebaran metastatik kanker kanggo tujuan pementasan. Kira-kira 80% pasien biopsi bali negatif kanggo metastasis lan mulane bisa dihindari. Merlin ngatasi kabutuhan klinis sing ora bisa ditindakake kanthi ngenali pasien kasebut kanthi risiko metastasis sing sithik nalika diagnosa lan mulane ora mung bisa nyuda operasi sing ora perlu nanging uga komplikasi sing ana gandhengane. Asil wis diterbitake ing jurnal peer-review lan ilmiah, International Journal of Dermatology.

Penulis nyelidiki tingkat komplikasi sing ana gandhengane karo prosedur SLNB. Kanggo total 558 pasien, cathetan medis elektronik dianalisis kanggo nemtokake komplikasi sing ana gandhengane karo operasi. Data kasebut nuduhake manawa komplikasi sing ana gandhengane karo SLNB relatif umum amarga 17.4% ngembangake paling ora siji komplikasi. Komplikasi sing paling umum yaiku seroma (9.3%), infeksi / selulitis (4.8%) lan lymphedema (4.3%). Kajaba iku, enem pasien (1.1%) njaluk bantuan ing departemen darurat rumah sakit sajrone 30 dina sawise operasi lan sangang pasien (1.6%) ditampa maneh ing rumah sakit sajrone 30 dina sawise operasi. Saka 558 pasien, 279 (51%) duwe asil Merlin Test Low-Risk. Ngilangi operasi SLNB ing 279 pasien kasebut bakal nyuda komplikasi nganti 59.2%, ing kohort iki.

Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...