Adventure Warta Breaking Travel budaya Tujuan Industri Hospitality News Sri Lanka Pariwisata News Wire Plancongan

Mengeti Hari Gajah Sedunia

gambar duweni saka Srilal Miththapala

Dina iki, 12 Agustus, dina Gajah Sedunia kanggo ngrayakake urip raksasa sing apik banget lan lembut ing kerajaan kewan iki.

Dina iki, 12 Agustus, dina Gajah Sedunia. Iki minangka dina sing disisihake kanggo ngrayakake urip raksasa sing apik banget lan lembut ing kerajaan kewan iki. Sri Lanka nduweni subspesies gajah Asia dhewe, elephas maximus maximus, karo sawetara 6,500 utawa luwih roaming ing wilds, salah siji saka Kapadhetan paling dhuwur saka gajah alam bébas Asia ing donya.

Nanging kabeh ora apik karo gajah Sri Lanka kanthi luwih saka 350 mati saben taun (rata-rata) amarga Konflik Gajah Manungsa (HEC). Akeh ilmuwan sing nyinaoni gajah liar Sri Lanka duwe panemu manawa titik tipping wis tekan; ngendi sregep, populasi stabil ora lazim ing Sri Lanka maneh.

Mulane, kabeh pemangku kepentingan kudu cepet-cepet ngumpul lan ngleksanakake rencana konservasi sing holistik lan lengkap (rincian sing wis dirembug nganti suwe) kanggo nylametake kewan sing apik banget iki sing wis nggawa kamulyan lan kamulyan ing Sri Lanka, ora kanggo sebutno ndhukung industri pariwisata karo populer gajah safari.        

Gajah                   

Diadaptasi saka geguritan Lorna Goodison

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Memori nyariosaken bilih wonten ing wana biyen, gajah biyung ingkang ageng, raos sedhih dhumateng putranipun ingkang ical, mbungkus batangipun wonten ing sakiwa tengenipun wit baobab, lan dipun uculaken saking kuwalikipun ing bumi lan trumpet mudhun ing bolongan ing bumi. dheweke ilang.

Gajah, sing ilang, sing dikutuk, kayu-kayuan saka ing ngisor wit-witan gedhe, Wong iki luwih pachyderm tinimbang manungsa, kulit draped longgar, abu-abu, lendhut kaya terpal, ing sikil gajah sing abuh. Dheweke obah mbengkongaken liwat, bobot dening tas salib liwat Pundhak, lambé droop tubular.

Gajah, sing paling sepi ing kabeh ciptaan, kanca-kancamu mules angon wengi, ditandhingake ing bukit sing peteng…

Miskin Gajah tansah mlaku ngarep-arep siji dina kang bakal nguripake sudhut lan teka marang clearing menowo kanggo memori dawa, papan ijo sudhut lan wit-witan Kanggo ana ibune lan komplotan gedhe bakal, free.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Srilal Miththapala - eTN Sri Lanka

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...