Rapat (MICE) Warta cepet Uni Emirat Arab

Pariwisata Timur Tengah: Investasi, gagasan anyar, teknologi lan inklusivitas

Amarga tujuan pariwisata ing Timur Tengah nambah daya tarik lan nggedhekake penawaran kanggo narik FDI, para menteri pariwisata global nganakake rapat ing 2022 Middle East Tourism Investment Summit on the Arabian Travel Market (ATM) Global Stage wingi kanggo menehi sorotan babagan akses menyang keuangan proyek ing jaman pasca-COVID-19 lan ngrembug babagan kesempatan investasi lan tantangan kanggo pariwisata tujuan ing wilayah kasebut.

Tuan rumah bebarengan dening ATM lan Konferensi Pariwisata & Investasi Internasional (ITIC), puncak kasebut diwiwiti kanthi Meja Bundar Menteri kanthi partisipasi saka HE Dr Ahmad Belhoul Al Falasi, Menteri Negara kanggo Kewirausahaan lan UKM & Ketua Dewan Pariwisata Emirat UAE; HE Nayef Al Fayez, Menteri Pariwisata lan Purbakala, Yordania; Hon. Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata, Jamaika, lan Hon. Philda Nani Kereng, Menteri Lingkungan, Konservasi Sumber Daya Alam lan Pariwisata, Botswana.

Nuduhake cahya anyar ing Timur Tengah lan UAE minangka hub finansial kanggo investasi pariwisata ing saindenging jagad, HE Dr Ahmad Belhoul Al Falasi ujar: "Kanggo sektor akomodasi perhotelan UAE, investasi ing kamar lan kunci tetep dadi fokus utama minangka bukti 5 % wutah ing jumlah kamar dibandhingake tingkat 2019, kanthi variasi tingkat layanan lan jinis akomodasi. Nanging, nalika FDI gedhe-tiket bakal terus tuwuh ing syarat-syarat kamar, saka sisih layanan, kita ndeleng akeh modal ventura sing disebarake ing solusi teknologi kanggo pariwisata. Minangka panjaluk pelanggan kanggo pengalaman pariwisata sing terus berkembang, kita ndeleng teknologi minangka area investasi sing penting ing mangsa ngarep. Dadi, nalika pemulihan mlaku kanthi apik, kita kudu eling supaya adil ing pemulihan kanggo mesthekake yen kabeh ekosistem entuk manfaat.

Miturut ramalan anyar, kontribusi total industri lelungan lan pariwisata menyang PDB negara-negara Timur Tengah dijangkepi udakara $ 486.1 milyar ing taun 2028. Pamrentah ing wilayah kasebut narik investasi gedhe ing industri pariwisata, kanthi Bahrain narik kawigaten AS Investasi modal pariwisata $ 492 yuta ing taun 2020, umpamane, lan Kerajaan Arab Saudi nyedhiyakake $ 1 triliun kanggo sektor lelungan lan pariwisata nganti 2030.

Para pamirsa krungu saka Menteri Pariwisata lan Purbakala Yordania, HE Nayef Al Fayez, sing ngrembug babagan investasi terus ing SME lan ekosistem wiwitan negara kasebut kanggo mesthekake yen ora mung bisa slamet saka pandemi nanging uga terus berkembang karo wanita, pemuda. lan komunitas lokal dikuatake minangka pilar penting industri pariwisata Yordania.

Semono uga, Hon. Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata, Jamaika, njlèntrèhaké yèn investasi ing pangembangan kawruh lan gagasan-gagasan anyar minangka dimensi anyar sing gedhé kanggo ngaktifake inovasi ing sektor lelungan lan pariwisata negara. Investasi pariwisata kudu diganti kanggo nyepetake kesenjangan gangguan pasokan lan mbangun maneh kapasitas pariwisata dadi pendorong pertumbuhan ekonomi lan pembangunan.

Ngrembug babagan prospek pariwisata ing Botswana pasca-pandemi, Hon. Philda Nani Kereng, Menteri Lingkungan Hidup, Konservasi Sumber Daya Alam lan Pariwisata, nerangake: "Ing nandur modal ing sektor pariwisata, kita pengin nyukupi kabutuhan turis sing metu saka COVID-19 kanthi ngembangake produk pariwisata sing maneka warna. Iki minangka turis sing pengin pengalaman anyar, pulih saka kunci lan melu budaya lokal lan keanekaragaman hayati ing papan kasebut.

"Strategi ATM yaiku ndhukung industri kanthi puncak sing dadi platform kanggo menteri pariwisata, pembuat kebijakan, pimpinan industri lan investor kanggo ngrembug masalah topikal, tantangan lan tren mangsa ngarep babagan pangembangan pariwisata lan lelungan sing lestari ing wilayah kasebut," ujare Danielle. Curtis, Direktur Pameran ME, Pasar Wisata Arab.

Ing papan liya ing agenda ing Dina 2, pimpinan industri njupuk ATM Global Stage kanggo ngrembug babagan evolusi sektor penerbangan nalika konsultasi pemasaran lan konsumen D / A njelajah kepiye merek bisa nyambung kanthi luwih efektif karo pamirsa perjalanan Arab.

Maju, sorotan ing Dina 3 kalebu diskusi sing jero babagan ATM Global Stage babagan masa depan industri hotel ing wilayah kasebut.ry lan pentinge pengalaman dining unik minangka alat penting ing playbook marketing panggonan. Ing ATM Travel Tech Stage, pamirsa bakal ngrungokake riset babagan normal anyar lelungan sawise pandemi global, lan kepiye teknologi Web 3.0, kayata metaverse, blockchain lan intelijen buatan, bisa digunakake minangka alat kanggo ningkatake kemajuan layanan perjalanan.

ATM 2022 rampung ing Kamis, 12 Mei, ing Dubai World Trade Center (DWTC).

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar