Milan kanggo Ganti jeneng Bandara Sawise Perdana Menteri Berlusconi

Milan kanggo Ganti jeneng Bandara Sawise Perdana Menteri Berlusconi
Milan kanggo Ganti jeneng Bandara Sawise Perdana Menteri Berlusconi
ditulis dening Harry Johnson

Silvio Berlusconi, asli saka pusat finansial lan bisnis Italia, njabat dadi pamimpin papat pamaréntahan nalika mimpin partai Forza Italia, sing didegaké ing taun 1994.

Miturut Wakil Perdana Menteri Italia Matteo Salvini, kitePusat udara paling gedhe, Bandara Milan Malpensa, bakal ngganti jeneng kanggo ngurmati mantan perdana menteri Silvio Berlusconi.

Salvini, sing uga menteri infrastruktur lan transportasi negara, ngumumake ing X (biyen Twitter) manawa hub udara Milan saiki bakal dijenengi sawise PM negara. Pengumuman iki diiringi foto politisi almarhum lan bandara.

Miturut Wakil PM, dewan direksi saka Otoritas Penerbangan Sipil Italia (ENAC), nyetujoni panjalukan resmi Lombardy kanggo ngganti jeneng bandara sing ana ing wilayah kasebut.

Wakil perdana menteri durung ngumumake tanggal ganti jeneng resmi kanggo bandara, sing nyedhiyakake 22 yuta penumpang saben taun, nyatakake yen keputusan utama ana ing menteri transportasi, lan dheweke siap mlebu kanthi bangga lan emosi kanggo ngurmati dheweke. kanca Silvio, pengusaha luar biasa, Milanese bentenaken, lan Italia pinunjul.

Berlusconi, asli saka pusat finansial lan bisnis Italia, tilar donya nalika umur 86 taun kepungkur. Piyambakipun njabat minangka pamimpin patang pamaréntahan nalika mimpin partai Forza Italia, ingkang dipundamel ing taun 1994.

Dikenal kanthi gelar sing nyatakake awake dhewe minangka "Yesus Kristus saka politik" lan nyerupake awake dhewe karo Napoleon Bonaparte, Berlusconi dikenang minangka tokoh politik polarisasi sing tetep ana ing mripat umum suwene adoh saka politik. Wektu dadi Perdana Menteri dirusak dening escapades seksual skandal lan nggawe keputusan sing bisa diragukan. Kedadeyan kasebut entuk liputan media sing akeh, nyebabake kritik saka akeh politisi Italia lan pimpinan internasional.

Sadawane karir politik lan bisnis sing rada sordid, miliarder kasebut dadi subyek saka proses pidana ing 30 kesempatan kanggo macem-macem miturut omongane uwong nyinggung kayata penyalahgunaan kantor, fitnah, lan sambungan kanggo angkara diatur. Nanging, mung siji conto wis mimpin kanggo bebendhu - kasus tax evasion saka 2012 related kanggo transaksi bab hak televisi, asil ing patang taun ukuman pakunjaran lan larangan nyekeli sembarang kantor umum.

Minangka pangadeg grup televisi Mediaset lan pemilik klub bal-balan AC Milan saka 1986 nganti 2017, Berlusconi ninggalaké pengaruh sing langgeng ing industri media lan olahraga Italia.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...