Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Adventure budaya Tujuan Industri Hospitality Italia News wong Peru Pariwisata News Wire Plancongan Trending

Pariwisata Ekstrim: Misi Italia menyang Q'eros Spiritual

Valerio karo anggota Q'ero - Gambar saka ekspedisi sing dipimpin Valerio Ballotta

Misi: Q'eros - Ekspedisi Inca-Andes Peru 2022 paling anyar - sing dikoordinasi dening Valerio Ballotta wis kasil rampung. Peneliti lan fotografer saka itinerary sing tantangan ing jantung Andes Peru bali menyang Italia ing pungkasan Februari. Anggota ekspedisi Italia 4 ngrampungake riset penting babagan keturunan Peru Inca, salah sawijining tujuan utama perusahaan kasebut.

Valerio Ballotta, kepala misi kasebut, nggambarake minangka "unik lan ing sawetara cara ora bisa dibaleni." Pengalaman kasebut dumadi ing desa Q'ero ing dataran tinggi Andes ing ngendi Q'eros urip kanthi harmoni karo alam.

Ekspedisi, sawise wis ing Cuzco ing 3,300 meter, mboko sithik munggah menyang lokasi antarane 3,700 lan 3,900 meter ing dhuwur kanggo 2 dina kanggo acclimate awak menyang papan sing luwih dhuwur. Dheweke banjur tekan Paucartambo (wilayah Cuzco) sing dadi wates antarane jagad "beradab" lan dataran tinggi Andes, kanthi bis 4 jam menyang desa Q'ero.

tim

Ekspedisi Andes Peru 2022 kaya sing dicritakake dening Valerio Ballotta

"Dalan kanggo tekan Paucartambo," Ballotta nerangake, "angin liwat Andes ing dalan sing ora bisa dilewati lan ora bisa dilewati, nanging kanthi pemandangan sing nggumunake, antarane 4,000 lan 4,500 meter ing ngendi pos Q'eros pisanan, desa Chua Chua, dumunung. Saka ing kono, sawise sawetara jam mlaku-mlaku, kita tekan kulawarga pisanan ing omah-omahé sing khas: lendhut lan tembok watu ndhukung gendheng jerami. Kita ngalami keramahan sing apik saka kulawarga sing umume ngasilake alpacas.

"Ing donya spiritual, ora ana dewa sing kudu disembah, kajaba kanggo nggoleki hubungan karo alam (Pachamama) lan roh-roh gunung (Apus)."

Ekspedisi kasebut lelungan lan manggon ing antarane 4,500 lan 5,000 meter suwene 4 dina, turu ing kémah lan ing lokasi sekolah sing disedhiyakake wong Q'eros kanggo wong-wong mau, amarga kahanan cuaca sing ora becik: udan deres, salju, lan suhu ing ngisor nol kanthi 100. % kelembapan sing digawa dening awan sing dibentuk ing Amazon sing cedhak. Wong enom saka ekspedisi kasebut minangka "wong asing" pisanan sing ditemoni komunitas iki sawise wabah pandemik COVID.

The Q'ero lan llama sing

"Kita cenderung adaptasi," ujare Ballotta.

"Minangka babagan panganan, kita wis njupuk pasokan sing apik saka Italia, yen ngono, kita bareng karo Q'eros, sing nggawe kita ngrasakake panganan adhedhasar kentang, sayuran, lan daging, kaya sing gampang. saka urip.”

Alessandro Bergamini, saka Modena (Italia) kanthi adopsi, salah sawijining fotografer anggota ing ekspedisi lan penggemar babagan aspek fotografi, nyatakake: "Wilayah kasebut katon kaya swarga, lanskap sing luar biasa. Q'eros tansah nganggo sandhangan tradisional lan katon kaya siji karo tanahe. Dheweke uga negesake kesulitan ekspedisi, sing ana gandhengane karo monsoon, khas wilayah kasebut ing wulan Februari, lan dalan sing curam sing kudu dilewati kanggo tekan desa lan kulawarga Q'eros ing dhuwure luwih saka 4,500 meter.

Tim ndhuwur 5,000 meter

Pungkasan, dheweke nggarisake kekarepan spontan kanggo nampani wong-wong mau. "Patemon karo Q'eros mesthi positif, lan dheweke langsung ngenalake kita menyang jagade, nggawe kita rumangsa kepenak sanajan ana kesulitan lan kepenak."

Fotografer ekspedisi liyane, Tommaso Vecchi, saka kutha Cento, Italia, uga ahli keragaman sing apik ing antarane wong-wong sing adoh, lan iki minangka pengalaman sing kebak emosi lan panemuan. Dhèwèké kandha, ”Urip cedhak karo wong-wong Q'eros wis ngidinaké kita njlèntrèhaké budaya, adat, lan tradhisi.

Ing sisih ndhuwur Andes

"Aku ora bisa ngomong ing ngarepe akeh keasliane."

"Dilestarekake ing taun-taun amarga kredo sing ngumpulake Ibu Bumi (Pachamama) lan para dewa gunung (Apus). Kita bali menyang omah kanthi kesel nanging sugih, siap ngrancang tujuan sabanjure!

Pembuat video ekspedisi kasebut, Giovanni Giusto, ujar manawa salah sawijining perkara sing paling disenengi yaiku keterbukaan pikirane marang wong manca ing bagean wong sing manggon ing wilayah sing adoh banget ing jagad iki.

"Ngerti manawa isih ana pikiran sing murni lan murni ing jagad iki, aku kaget lan ngebaki atiku. Muga-muga bisa ngirim keaslian lan keterbukaan liwat gambar-gambarku, ngundang wong-wong sing duwe gagasan beda babagan 'wates' lan 'wong manca' kanggo njupuk wektu kanggo mikir.

Klompok kasebut ora duwe aspek negatif, ing babagan kesehatan lan upaya fisik, amarga perencanaan sing diwiwiti sasi sadurunge budhal lan harmoni gedhe sing wis digawe ing antarane.

Buku ilustrasi babagan ekspedisi kasebut ana ing persiapan sing bakal ditampilake nalika pameran ing Galeri Ceribelli ing Bergamo, Italia, tanggal 7 Mei. Janjian sabanjure bakal diwiwiti saka 13-14 Mei ing Vignola, loro ing Rocca lan Perpustakaan, ing 9 September ing Cento di Ferrara ing Don Zucchini Cinema, lan ing 15 Oktober ing Malta, ing Heart Gozo Museum ing Gozo, Victoria (Malta). Ing kabeh acara kasebut, saliyane buku kasebut, film dokumenter babagan ekspedisi bakal dirilis dening Giovanni Giusto saka 010 Films.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario minangka veteran ing industri lelungan.
Pengalamane wis sumebar ing saindenging jagad wiwit taun 1960 nalika umur 21 taun wiwit njelajah Jepang, Hong Kong, lan Thailand.
Mario wis ndeleng Pariwisata Dunia berkembang nganti saiki lan nyekseni
karusakan saka root / testimoni jaman biyen pirang-pirang negara sing seneng modernitas / kemajuan.
Sajrone 20 taun kepungkur, pengalaman lelungan Mario wis konsentrasi ing Asia Tenggara lan pungkasane kalebu Benua India.

Bagéan saka pengalaman kerja Mario kalebu macem-macem kegiyatan ing Penerbangan Sipil
lapangan rampung sawise ngatur wiwitan kanggo Malaysia Singapore Airlines ing Italia dadi Institutor lan terus suwene 16 taun ing peran Sales / Marketing Manager Italia kanggo Singapore Airlines sawise pamisahan kaloro pamrentah kasebut ing Oktober 1972.

Lisensi Wartawan resmi Mario yaiku dening "Ordo Nasional Wartawan Roma, Italia ing taun 1977.

Ninggalake Komentar

Share to...