Menara Eiffel Ditutup: Staff Strike ing Pengetan Pati Engineer

Menara Eiffel Ditutup: Staff Strike ing Pengetan Pati Engineer
ditulis dening Binayak Karki

Menara Eiffel, simbol Paris lan magnet kanggo turis ing saindenging jagad, biasane narik meh pitung yuta pengunjung saben taun, kanthi mayoritas sing asale saka negara manca.

Ing pamindhahan sing durung rampung sadurunge nandhani ulang taun kaping 100 tiwas Gustave Eiffel, Menara Eiffel ditutup ing dina Rebo amarga mogok sing ditindakake dening stafe.

Serangan kasebut, diatur dening serikat pekerja CGT kiwa, ngarahake protes marang praktik manajemen sing ditindakake dening operator menara, SETE.

SETE ngadhepi kritik pedas saka serikat pekerja, sing ngelingake yen ana bencana sing bakal teka yen pendekatan manajemen saiki tetep. Nduweni rasa sedhih babagan penutupan kasebut, SETE ngajak para pengunjung sing nyekel tiket elektronik ing dina Rebo supaya njaga email kanggo instruksi luwih lanjut.

Iki dudu pisanan Menara Eiffel ngadhepi penutupan sing ngganggu operasi normal. Ing sajarah sajarah, menara iki ngalami penutupan intermiten amarga kahanan cuaca, ancaman keamanan, lan serangan. Utamane, ing 2010, menara ditutup rong dina amarga mogok buruh sing protes sistem tiket lan masalah keamanan.

Menara Eiffel, simbol Paris lan magnet kanggo turis ing saindenging jagad, biasane narik meh pitung yuta pengunjung saben taun, kanthi mayoritas sing asale saka negara manca.

Gustave Eiffel, insinyur visioner ing mburi struktur sing apik, tilar donya tanggal 27 Desember 1923, ing umur 91 taun.


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Menara Eiffel Ditutup: Staff Strike ing Pengetan Pati Engineer | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...