Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel negara | wilayah Health News

Monkeypox: Ancaman anyar sabanjure sawise COVID

Cacar kethek
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nalika jagad nyoba bali normal ora nggatekake nomer rekor COVID anyar, lan lelungan wiwit muncul maneh minangka industri sing duwe bathi, ancaman sabanjure wis nyebar ing saindenging jagad. Iki dikenal minangka monkeypox.

Monkeypox utamane ana ing wilayah alas udan tropis ing Afrika Tengah lan Afrika Kulon, nanging wabah wis muncul ing wilayah liyane ing jagad iki. Gejala kalebu mriyang, ruam, lan kelenjar getah bening abuh. 

WHO ujar manawa "kerja bareng karo negara-negara sing kena pengaruh lan liya-liyane kanggo nggedhekake pengawasan penyakit kanggo nemokake lan ndhukung wong sing kena pengaruh, lan menehi pandhuan babagan cara ngatasi penyakit kasebut." 

Badan kesehatan PBB negesake manawa monkeypox nyebar kanthi beda karo COVID-19, nyengkuyung kabeh wong "tetep informasi saka sumber sing bisa dipercaya, kayata panguwasa kesehatan nasional" babagan wabah apa wae ing komunitas dhewe. 

WHO ujar manawa ing rilis warta sadurunge paling ora wolung negara kena pengaruh ing Eropa - Belgia, Prancis, Jerman, Italia, Portugal, Spanyol, Swedia, lan Inggris. 

Ora ana link perjalanan 

Hans Kluge, Direktur Wilayah Eropa kanggo badan PBB, ujar manawa kasus kasebut ora umum, kanthi telung sebab. 

Kabeh kajaba siji, ora ana hubungane karo lelungan menyang negara endemik. Akeh sing dideteksi liwat layanan kesehatan seksual lan ana ing antarane wong lanang sing duwe jinis karo wong lanang. Salajengipun, diduga transmisi bisa uga wis sawetara wektu, amarga kasus kasebut nyebar sacara geografis ing saindenging Eropa lan liya-liyane. 

Umume kasus kasebut entheng, ujare. 

"monkeypox biasane penyakit mandhiri, lan umume wong sing kena infeksi bakal pulih sajrone sawetara minggu tanpa perawatan," ujare Dr Kluge. "Nanging, penyakit kasebut bisa luwih abot, utamane ing bocah cilik, wanita ngandhut, lan wong sing immunocompromised." 

Makarya kanggo matesi transmisi 

WHO nggarap negara-negara sing prihatin, kalebu kanggo nemtokake kemungkinan sumber infeksi, cara nyebarake virus, lan cara mbatesi transmisi luwih lanjut. 

Negara-negara uga nampa pandhuan lan dhukungan babagan pengawasan, tes, pencegahan lan kontrol infeksi, manajemen klinis, komunikasi risiko lan keterlibatan komunitas. 

Prihatin babagan uptick musim panas 

virus monkeypox biasane ditularake menyang manungsa saka kewan liar kayata rodents lan primata. Iki uga nyebar ing antarane manungsa sajrone kontak sing cedhak - liwat lesi kulit sing kena infeksi, tetesan sing dibuang utawa cairan awak, kalebu kontak seksual - utawa liwat kontak karo bahan sing kontaminasi kayata sprei. 

Wong sing dicurigai kena penyakit kasebut kudu dipriksa lan diisolasi. 

"Nalika kita mlebu musim panas ing Wilayah Eropa, kanthi rapat-rapat, festival lan pesta, aku kuwatir manawa transmisi bisa nyepetake, amarga kasus sing saiki dideteksi kalebu ing antarane sing melu kegiatan seksual, lan gejala kasebut ora dingerteni kanggo akeh. ” jare Dhokter Kluge. 

Dheweke nambahake manawa cuci tangan, uga langkah-langkah liyane sing ditindakake sajrone pandemi COVID-19, uga penting kanggo nyuda transmisi ing setelan kesehatan. 

Kasus ing wilayah liyane 

Australia, Kanada, lan Amerika Serikat uga kalebu negara non-endemik sing nglaporake kasus cacar monyet. 

AS ndeteksi kasus pertama ing taun kasebut sawise ana wong ing negara bagian lor-wetan Massachusetts dites positif ing dina Selasa sawise lelungan menyang Kanada. 

Panguwasa kesehatan ing New York City, omah ing Markas PBB, uga nyelidiki kemungkinan kasus sawise pasien ing rumah sakit dites positif ing Kamis. 

AS nyathet rong kasus cacar monyet ing taun 2021, sing ana gandhengane karo lelungan saka Nigeria.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...