Kabar Kawat

Luwih akeh wong Amerika tinimbang golek perawatan kesehatan mental

ditulis dening editor

Zocdoc dina iki ngumumake "Setaun ing Perawatan Kesehatan Mental", analisis data lengkap babagan tren pesenan janjian kesehatan mental wiwit Januari 2021 nganti Januari 2022.

Data kasebut nuduhake kepiye wong nyedhaki perawatan kesehatan mental sajrone panjaluk banget: ing taun 2020, nalika pandemi berkembang, luwih saka 42% wong diwasa AS nglaporake gejala kuatir utawa depresi, mundhak 93% ing taun 2019. pandhemen saya suwe, Zocdoc weruh panjaluk mundhak, kanthi pertumbuhan pesenan khusus kesehatan mental 11% saben taun ing antarane taun 2019 lan 2020, lan tuwuhing taun-taun 77% antarane 2020 lan 2021. Ing podo karo, luwih akeh tokoh masyarakat tinimbang sadurunge wis ngomong umum babagan perjuangan kesehatan mental - mbantu nyuda stigma sing wis suwe akeh sing ora golek perawatan - nalika pasokan pesenan janjian online saya tambah cepet.

Kanggo njelajah kepiye Amerika golek perawatan sing cocog kanggo kabutuhan kesehatan mental, lan kepiye kedadeyane ing taun kepungkur, Zocdoc nganalisa data pesenan janjian kesehatan mental gabungan wiwit Januari 2021 nganti Januari 2022.

Kunjungan virtual ing kene kanggo tetep

Tambah kasedhiyan janjian virtual nggawe perawatan kesehatan mental luwih trep lan bisa diakses sajrone wektu sing angel. Apa ngarep utawa adoh, care virtual kene kanggo tetep, lan misale jek bakal tetep cara paling wong nampa perawatan kesehatan mental; iki kontras banget karo spesialisasi liyane, ing ngendi masa depan kesehatan utamane ing wong. Tren pesenan Zocdoc ngumumake yen:

• Antarane Januari 2021 lan Januari 2022, pesenan khusus kesehatan mental virtual mundhak 74%

• Ing Januari 2022, 88% pesenan khusus kesehatan mental virtual

• Iki kontras banget karo kabeh spesialisasi liyane, ora kalebu kesehatan mental, amarga mung 10% saka pesenan kasebut virtual ing Januari 2022

Bocah-bocah ngupaya perawatan kesehatan mental luwih akeh tinimbang sadurunge

Depresi lan kuatir pediatrik wis tikel kaping pindho sajrone pandemi. Antarane Januari 2021 lan Januari 2022, Zocdoc pesenan tambah dramatically ing kategori ing ngisor iki, nggambarake fokus ing care kanggo Amerika paling enom.

• Reservasi janjian kesehatan mental kanggo bocah-bocah mundhak 81%

• Pemesanan janjian kanggo review obat psikiatri pediatrik mundhak 100%

• Depresi pediatrik lan pesenan janjian kuatir mundhak 100%

• Pesenan kesehatan mental remaja tansaya 114%

Wong golek cara anyar kanggo ngatur stres lan kesehatan

Nalika pandhemen wis berkembang, referensi kanggo bobote "Covid-19" lan kenaikan konsumsi alkohol sing signifikan wis dadi umum, lan akeh wong sing ngalami stres, depresi, lan kuatir. Nanging, akeh wong sing njaluk bantuan profesional kanggo ngatasi kecanduan, utawa kanggo ngatur kahanan kayata depresi lan kuatir. Antarane Januari 2021 lan Januari 2022:

• Pesenan sing gegandhengan karo alkohol mundhak 43%

• Reservasi janjian sing gegandhengan karo kecanduan mundhak 67%

• Pesenan mangan sing ora karuan mundhak 53%

• Pesenan janjian sing gegandhengan karo kuatir mundhak 86%

• Intake psikoterapi / pesenan janjian kunjungan pertama mundhak 107%

• Reservasi janjian sing gegandhengan karo depresi mundhak 92%

Kulawarga ngadhepi wektu sing angel bebarengan

Urip wis owah sacara dramatis wiwit wiwitan pandemi. Kombinasi stresor anyar lan luwih penting, kurang akses menyang akeh aktivitas ngilangi stres umum, lan kurang interaksi karo wong ing njaba kulawarga wis nyebabake konflik ing antarane wong sing ditresnani. Akeh wong sing ngupaya perawatan. Antarane Januari 2021 lan Januari 2022:

• Pemesanan janjian terapi hubungan / pasangan tansaya 146%

• Pemesanan janjian terapi kulawarga mundhak 187%

Terapi Perilaku Kognitif minangka jinis terapi sing paling cepet berkembang

Wong sing beda wis suwe milih macem-macem jinis terapi. Nanging ing taun kepungkur, Cognitive Behavioral Therapy (CBT), sing dikenal kanggo mbantu wong ngganti pola pikire, saya tambah populer tinimbang jinis terapi liyane. Antarane Januari 2021 lan Januari 2022:

• Pemesanan janjian terapi analitik mundhak 36%

• Pemesanan janjian terapi prilaku mundhak 75%

• Pemesanan janjian terapi Desensitisasi lan Pemrosesan Ulang Gerakan Mata (EMDR) mundhak 118%

• Pemesanan janjian terapi perilaku kognitif (CBT) mundhak 177%

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar