Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kuliner France Industri Hospitality News Pariwisata News Wire Plancongan Trending Anggur & Roh

Mung ing Prancis: Sampanye karo Romantic Happy Gelembung

Gambar duweni saka E.Garely

Oscar Wilde kandha, "Mung wong sing ora imajinatif bisa gagal nemokake alasan kanggo ngombe sampanye."

Produksi Sampanye wiwit atusan taun kepungkur, lan akumulasi kawruh lan hubungan masyarakat sing akeh ndadekake Prancis lan produk Prancis minangka salah sawijining "negara anggur" sing paling lambang ing planet iki.

Prancis minangka siji-sijine papan ing donya ing ngendi wong ngombe sing ngelak bisa nemokake anggur, lan kebon anggur sing ngasilake Sampanye.

Prancis lan anggur sinonim amarga produk kasebut minangka bagean integral saka sejarah lan identitas tetanèn, panganan lan budaya.

Ing taun 2018, Prancis duwe udakara 786,000 hektar, kanthi prodhuk meh 46.4 hektoliter, nggawe Prancis dadi produser anggur paling gedhe nomer loro ing donya kanthi volume, mung sawise Italia. Produksi Perancis nggambarake 16.5 persen produksi anggur donya. Saka perspektif permukaan, siji saka saben 10 hektar tanduran anggur ing donya dumunung ing Prancis.

Engine Ekonomi

Sektor anggur makaryakke meh 558,000 wong, kalebu 142,000 winegrowers, lan kira-kira 84,000 anggota saka salah siji saka 690 gudang koperasi Prancis nggawe 300,000 proyek langsung, 38,000 pedagang, 3,000 sommeliers anggur, 100,000 departemen distribusi anggur, 15,000 karyawan departemen distribusi anggur. . Rong pertiga produksi anggur Prancis dikonsumsi ing Prancis lan 85 persen rumah tangga Prancis (23 yuta) nggunakake anggur ing omah (2017).

Meh 10 yuta turis anggur (42 persen saka luar negeri) ngunjungi 10,000 gudang wisata anggur Prancis utawa 31 museum sing dikhususake kanggo anggur ing Prancis. 

Ngirim anggur ing luar negeri

Prancis minangka eksportir anggur paling gedhé ing donya (ngadeg ing ngarep Italia lan Spanyol) kanthi 29 persen saka total nilai dadi produk strategis kanggo ekspor Prancis. Ing taun 2018, Prancis ngekspor meh 14.9 hektoliter kanthi regane meh 8.9 milyar Euros (padha karo luwih saka 100 pesawat Airbus). Ekspor Prancis utamane (kira-kira 60 persen) ditujokake kanggo negara-negara Eropa, dipimpin dening Jerman lan Inggris; Nanging, tujuan utama kanggo anggur Prancis yaiku Amerika Serikat (16 persen saka total nilai sing diekspor, utamane ing botol).

French Define Wine

Ing taun 1907, anggur ditetepake sacara sah ing Prancis minangka minuman fermentasi sing kabeh unsur kudu asale saka anggur, kalebu banyu lan utamane rasa. Tujuane: kanggo nglarang produksi ilegal sing bisa nambah produksi lan risiko nyebabake rega anggur mudhun.

Anggur internasional wis ditetepake (1973) dening Kantor Anggur Internasional (OIV) sing didegake ing 1924 minangka "eksklusif minuman sing diasilake saka fermentasi alkohol lengkap utawa parsial saka anggur seger, diremuk utawa ora, utawa anggur kudu. Kekuwatan alkohol bisa uga ora kurang saka 8.5 persen volume.

Sektor anggur Prancis minangka sing pisanan adhedhasar pangembangane babagan sebutan asal, njaga ekspresi terroir sing produktivitas sing berlebihan bakal diencerake. Saka sudut pandang ekonomi, kecenderungan kanggo milih anggur sing diwatesi kanggo njaga panenane nglawan risiko overproduksi lan ambruk rega.

Prodhusèn sampanye kanthi ati-ati ngontrol proses produksi, nglindhungi reputasi anggur sparkling minangka komoditas unik.

Champagne minangka wilayah pisanan sing dianugerahi sebutan (delimitasi sing dikontrol) dening negara Prancis. Pangertosan babagan watesan dadi tambah penting ing awal abad kaping 20 amarga sampanye penting kanggo identitas nasional Prancis lan mbantu netepake cara terroir lan sistem sebutan sing dikontrol njaga genealogi Prancis utamane.

Sampanye. Akibat sing ora disengaja

Sajarah nyatake yen anggur sparkling "lair" kanthi ora sengaja - produksi gas karbonik sing muncul saka fermentasi sekunder ragi. Akeh anggur bisa "sparkle", Nanging, prodhusèn Champagne fokus ing potensial munggah-pasar saka wedang sparkling, makarya hard kanggo ningkataké kuwalitas khusu sing harring bali menyang silsilah aristokrat lan mitos patrimony, ngubungake wedang, panggonan lan produser. menyang kepungkur unik lan munggah-pasar.

Miturut Belle Epoque (1871–80), kanggo ngombe sampanye iku kanggo stake pratelan kanggo urip beradab. Iki dadi merek nasional ing pasar internasional, komoditas kanthi simbolis lan ibukutha budaya sing luar biasa.

Sampanye minangka Blend

Sampanye minangka anggur campuran, lan perkebunan kulawarga gedhe didominasi karo negocian sing tanggung jawab kanggo ngremukake, nyampur, tuwa, lan marketing anggur. Anggur lan lemah minangka cara mung para petani kanggo ngontrol apropriasi Sampanye. Epidemi phylloxera ing taun 1890-an ngancam para vigneron lan negosiasi sing nyebabake legitimasi gagasan yen Champagne minangka wilayah sing ditemtokake minangka dhasar kanggo identitas Champagne minangka minuman nasional lan internasional.

Ana tansah ketegangan antarane petani anggur lan negociants. Para petani ngedol babagan 23 persen kabeh botol Sampanye, nanging luwih saka 92 persen dodolan kasebut digawe ing Prancis. Akeh vigneron sing dadi anggota salah siji saka 137 koperasi ing wilayah kasebut, lan dirancang kanggo nyedhiyakake produser skala cilik kanthi akses menyang modal sing ora bisa diakses kanthi individu lan nguatake daya tawar nalika ngadhepi kekuwatan ekonomi sing unggul saka pedagang lan perantara. . Ana luwih akeh koperasi ing Champagne tinimbang wilayah anggur Prancis liyane, lan disiapake kanggo ngolah anggur, lan ngedol jus utawa anggur menyang omah.

Ana papat cara dhasar nangani anggur:

1. Pencet lan adol jus

2. Gawea anggur sing isih didol

3. Sijine anggur isih liwat fermentasi kapindho ing botol banjur didol

4. Sijine anggur isih liwat fermentasi kapindho ing botol lan adol kanggo wong liya kanggo marketing minangka produk dhewe

5. Ngasilake anggur effervescent sing didol kanthi label dhewe ing saingan karo negocian lan petani liyane

Merk Sampanye

Lima kelompok saiki ngontrol pasar Champagne.

1. Moet-Hennessy Louis Vuitton (LVMH) (paling gedhe ing ruang mewah):

• Moet et Chandon (1743)

• Veuve Clicquot (1772)

• Krug (1843)

• Ruinart (1764)

• Mercier (1858)

Klompok liyane kalebu:

2. Vranken Pommery (1858), BCC sing duwe:

Lanson (1760)

• Boizel (1834)

• deVenoge (1837)

3. Laurent Perrier (1812) kalebu:

• Salon (didegaké ing 1911). Salah sawijining omah paling bergengsi ing Champagne. Tinimbang nggawe macem-macem gaya sing kalebu cuvée prestise kaya umume omah Champagne, Salon nggawe cuvée prestise siji, sing digawe saka Chardonnay saka desa Le Mesnil-sur-Oger.

• Delamotte (1760)

4. Pernod Ricard (grup minuman multinasional)

Ibu (1827)

• Perrier Jouet (1811)

5. Remy Contreau

• Charles lan Piper Heidsieck (1851)

17 perusahaan ukuran menengah duweni 33 persen regane:

• Taittinger (asal 1734; Taittinger 1931)

Louis Roederer (1833)

• Bollinger (1829)

• Pol Roger (1849)

Nicolas Feuillatte (sampanye paling laris ing hyper lan supermarket Prancis ing taun 2020) adol 4.5 yuta botol, 2.6 yuta botol luwih akeh tinimbang merek paling adol nomer loro, Alfred Rothschld. Merek Feuillatte (diwiwiti taun 1976) nglumpukake 80 koperasi sing luwih cilik lan luwih lokal dadi siji perusahaan, kanthi ora langsung nggabungake kira-kira 6,000 vigneron ing wilayah kasebut. Nicolas Feuillatte minangka merek paling gedhe nomer 4 utawa 5 ing donya kanthi volume.

Rong prestise cuvee Champagnes sing miwiti tren terus dadi penting ing pasar mewah: Moet's Dom Perignon, lan Roederer's Cristal. House of Roederer miwiti Cristal ing abad kaping 19 kanggo Pengadilan Imperial Rusia, lan Czar Alexander II. Cuvee nampa jenenge saka botol kristal bening sing ora biasa sing dikepengini dening czar. Moet & Chandon, produser gedhe banget, minangka persentase cilik saka total produksi Moet. Anggur iki pisanan dipasarake ing awal abad kaping 20, khusus ing Inggris, lan Amerika Serikat, kasedhiya ing Prancis ing pertengahan abad kaping 20.

The Ultimate ing Luxury

Konsumen nganggep Sampanye minangka kemewahan lan kanthi sukarela mbayar rega premium kanggo produk sing regane kira-kira 9 Euros kanggo ngasilake (dhasar, non-vintage brut); iku marketing pinter lan konsistensi kualitas sing wis posisi dadi sukses minangka simbol lan mitos.

Pasinaon nuduhake yen Champagne dudu tuku saben dina ing supermarket.

Mung (rata-rata) 1.8 tumbas saben wong, saben taun digawe, minangka gantos kanggo 5 tumbas saben wong saben taun kanggo sparkling anggur minangka kabèh (ora kalebu Sampanye). Panliten kasebut uga nuduhake manawa 60 persen konsumen ngombe Sampanye amarga alasan sosial utawa hiburan, lan umur rata-rata konsumen Sampanye yaiku antarane 35-64, kanthi wanita sing kuat ing antarane umur 17-24.

Sawetara pasar ngalami penurunan penjualan Sampanye, lan iki bisa uga dadi wektu sing cocog kanggo nggedhekake upaya pemasaran ngluwihi prayaan, pemborosan lan rayuan kanggo nggedhekake pilihan kanggo minuman beralkohol lan panganan sing ramah.

APVSA - Ndadekke Sampanye New kanggo New York

Yen sampeyan panuku anggur, importir, distributor, agen, penulis anggur / reviewer, sommelier utawa pendidik anggur, sampeyan kudu ketemu karo Pascal Fernand pangadeg Association pour la Promotion des Vins et Spiritueux (APVSA), organisasi nirlaba sing pranala boutique winegrowers / winemakers karo pasar Amérika Lor (kalebu USA, Mexico lan Kanada). Adhedhasar ing Montreal, Fernand wis ngginakaken liwat 20 taun ngenalke butik anggur, lan produser roh kanggo pasar anyar, lan konsumen anyar.

Ing acara APVSA anyar ing New York City, aku duwe rejeki sing apik kanggo ketemu karo Mathieu Copin, saka Champagne Jacque Copin, adhedhasar ing Verneuil, Prancis. Saiki Copin Champagne diimpor, lan disebarake ing California, Puerto Rico, Jepang, Walanda, Swedia, Denmark, Swiss, Jerman, Swiss, Afrika Kidul lan Kamboja.

kulawarga diduweni, Estate sawijining dumunung ing kebon anggur 10ha ing Marne Valley ngendi sawetara saka Sampanye paling menarik lan unik diprodhuksi. Pinot Meunier, anggur pribumi ing wilayah kasebut, minangka fokus Copin Champagnes.

Estate iki diwiwiti dening Alfred Copin ing pungkasan abad kaping 19 nalika dheweke tuku kebon anggur ing Vandieres. Pabrik anggur kasebut diterusake menyang Maurice Brio, lan Auguste Copin sing njupuk peran kepemimpinan nalika nandur anggur pertama Chardonnay, lan Pinot Noir. Wiwit taun 1963 Jacques Copin ngembangake bisnis Verneuil karo garwane, Anne-Marie, ngenalake merek Champagne Jacques Copin.

Wiwit 1995, Bruno lan garwane, Marielle lan anak-anake, Mathieu lan Lucille, mimpin operasi merek Copin sing nyampur tradisi karo teknologi modern. Kebon anggur dirawat kanthi tangan lan vinifikasi ditindakake ing tong kayu oak nalika tong baja tahan karat sing diatur thermo lan mikro-vinifikasi ngidini produksi sampanye unik.

Favorit Copin pribadi

Copin mrodhuksi akeh Champagnes lan ing ngisor iki nggambarake respon antusias kanggo sawetara milih:

1. Polifenol 2012. Ekstra Brut. 50 persen Chardonnay, 50 persen Pinot Noir.

Polifenol (senyawa fonetik) iku alam kanggo anggur. Dheweke ana ing kulit, menehi warna lan aroma lan dianggep migunani kanggo kesehatan. Profesor Jeremy Spencer, Departemen Ilmu Pangan lan Nutrisi, Universitas Reading, nemokake manawa polifenol duweni, "potensi kanggo mengaruhi fungsi kognitif kayata memori ...' Riset liyane saka Universitas kasebut ngandhakake, "rong gelas sampanye saben dina bisa uga apik. kanggo jantung lan sirkulasi lan bisa nyuda risiko nandhang penyakit kardiovaskular lan stroke.

Anggur Polyphenols Copin dipanen kanthi manual nalika tanggal 19-20 September 2012, lan dipencet sajrone 6 jam; disgorgement dumadi dening pembekuan karo jetting lan ora SO2 ditambahake. Anggur kasebut dibotol tanggal 8 Maret 2013, ing basa Prancis digawe kaca warna kayu manis saka pabrik OI SAS France de Reims. Ora ana chilling utawa nyaring; fermentasi malolactic; ora ana denda. Racking karo fermentasi alkohol: Ragi garing aktif disetel nganti 17 derajat C ing tong baja. Cellar umur paling sethithik 108 sasi ing 11 derajat C kanthi gabus sing ditutup lan segel P103.

Brut, setengah chardonnay lan setengah pinot noir iki menehi warna emas sing nyenengake ing mripat, woh putih sing mateng, apel ijo, plum, grapefruit, madu, lan cathetan panggang ing irung, banjur nggawe struktur unik lan nyenengake ing langit-langit. ditondoi kanthi kaasaman sing ditandhani. Padhet, rumit lan enak, sampanye iki nyedhiyakake finish sing dawa lan seneng. Digabungake karo daging babi, salmon, tuna, kerang utawa keju alus / entheng.

2. Mawar Brut. 60 persen Pinot Noir, 25 persen Meunier, 15 persen Chardonnay saka telung Desa ing Marne Valley (Veneuil, Vincelles, Vandieres).

Viticulture lestari kanthi panggunaan winates produk sintetik. Panen manual banjur ditekan pneumatik. Fermentasi parsial diwiwiti kanthi suhu sing kurang ing tangki stainless steel sing ngasilake anggur garing kanthi isi alkohol sing sithik. Anggur banjur disaring entheng kanggo njaga ragi. Fermentasi diwiwiti maneh kanthi alami paling sethithik 2 sasi; overpressure digawe ing botol nyegah fermentasi anyar. Disgorgement ditindakake kanthi decanting botol ing tekanan, kanthi filtrasi steril.

Jambon karang jero ing mripat bebarengan karo gelembung sing lincah. Irung seneng karo aroma alus saka ceri lan strawberries seger. Langit seneng panemuan woh abang sing diimbangi karo jamu lan kaasaman entheng. Seneng minangka aperitif utawa karo crab cakes, bebek, iwak lan desserts basis coklat lan woh.

3. Le Beauchet ekstra Brut. 100 persen Pinot Noir digawe saka campuran panen saka 2012, 2013 lan 2014 saka plot Beauchet. Anggur kasebut ditandur ing taun 1981 kanthi rootstock 41B.

Plot kasebut madhep kidul-kulon, kanthi kemiringan sing cendhek banget ing ngisor perbukitan, biasane lemah lempung-lempung kanthi watu gamping cilik lan sugih wesi. Anggur dijupuk kanthi tangan lan dipencet sajrone 6 jam. Disgorgement dening pembekuan karo jetting tanpa tambahan S02.

Botol ing Maret, April utawa Mei sawise njupuk, ing bobot entheng French digawe botol sampanye kaca saka pabrik O1 de Reims. Ora ana chilling utawa nyaring. Racking sawise fermentasi AF Malolactic ora ditindakake. Ora ana denda. Fermentasi alkohol. Ragi garing aktif Saccharomyces cerevisiae galactose ing 18 derajat C ing tong baja. Tanggal disgorgement diukir ing dhasar botol lan gabus; ngaso kanggo 5-6 sasi sadurunge Advertisement.

Kanggo informasi tambahan babagan anggur sing kasedhiya liwat APVSA, klik kene.

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Kabar liyane babagan anggur

#anggur

#sampanye

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar

Share to...