Education News Warta cepet USA

Museum Penerbangan Pearl Harbor Mbukak Ikon WWII Kanggo Pisanan Ing Dasawarsa

Menara Kontrol Pulau Ford resmi dibukak kanggo operasi tanggal 30 Mei 2022, kanggo ngurmati Memorial Day. Tiket majeng kasedhiya kanggo didol saiki.
ditulis dening Dmytro Makarov

Museum Penerbangan Pearl Harbor lagi nyiapake mbukak lawang Menara Kontrol Pulau Ford sing bersejarah ing Memorial Day sawise ditutup nganti pirang-pirang dekade.

Tur anyar, Top of the Tower Tour, minangka tur dipandu sing kalebu akses menyang Gedung Operasi bersejarah, Pameran Firehouse, lan numpak lift menyang taksi ndhuwur menara kontrol - puncak tur kanthi tampilan 360 derajat. saka medan perang penerbangan Pearl Harbor saka dhuwuré 168 kaki. Video lan gambar bersejarah ing taksi ndhuwur nuduhake pengaruh lan akibat saka serangan kasebut, menehi pangerten anyar babagan "dina sing bakal urip kanthi ala."

Sisih ngisor Gedung Operasi dilabuhake dening pameran Preserving Our National Treasure, diteliti lan digawe dening U-Haul®, sing nylidiki sejarah bangunan lan menara ing WWII lan ngluwihi. Pameran kasebut uga nuduhake crita WWII para pendiri U-Haul, LS Ted lan Anna Mary Cary Schoen, crita kulawarga layanan lan kapinteran.

"Menara Kontrol Pulau Ford minangka simbol ketahanan lan katentreman, ngawasi lemah sing suci iki," ujare Elissa Lines, Direktur Eksekutif Museum Penerbangan Pearl Harbor. "Iki wektu kanggo jagad nyekseni Pearl Harbor saka perspektif aerial."

Menara Kontrol Pulau Ford resmi dibukak kanggo operasi tanggal 30 Mei 2022, kanggo ngurmati Memorial Day. Proses pemugaran diwiwiti ing 2012 lan biaya luwih saka $7 yuta nganti saiki. Spanning 10 taun, gaweyan kalebu: mulihake jendhela lan tembok sajarah, ngganti 53 ton saka baja ing menara dhewe kanggo stabil struktur, lan nganyari langit-langit, jogan, conduits listrik, cahya, jedhing, lan ruang kantor. Air conditioning uga ditambahake.

Tahap paling anyar sing bakal rampung, mbenake lift bersejarah, nyedhiyakake akses saka lantai dasar menyang kabin kontrol ndhuwur. Kanthi pendanaan saka kulawarga Schoen saka U-Haul lan keahlian mekanik saka Otis Elevator Company, sistem lift lift didandani lan dianyari yen perlu kanggo ngreksa unsur sajarah saka peralatan 1940-an lan njamin operasi aman. Lift bakal ngidini pengunjung munggah 15 crita menyang pameran taksi ndhuwur lan dek observasi. Proyek pungkasan, pemugaran jendela njaba sing isih ana, dijadwalake ing pungkasan taun iki.

"Saka menara, iku gampang kanggo mbayangno udan gludhug saka bom lan peluru teka mudhun, njeblug ing geni, lam, lan pati," ngandika Rod Bengston, Direktur Pameran, Restorasi, lan Layanan Curatorial. "Nanging saiki, para pengunjung uga bakal bisa ngerteni rasa tentrem lan ayem sing asale saka pemandangan sejarah."

Miturut Bengston, desainer pameran ing kabin kontrol ndhuwur, situs ing ngisor iki bisa dideleng saka menara:

  • Battleship Row, ing ngendi wolung kapal perang Angkatan Laut AS (USS Arizona, USS Oklahoma, USS West Virginia, USS California, USS Nevada, USS Tennessee, USS Maryland, lan USS Pennsylvania) dibom lan rusak, kanthi papat sunken;
  • Pangkalan militer lan lapangan udara ing Hickam, Wheeler, Bellows, Ewa, Schofield, lan Kaneohe, ing ngendi 188 pesawat militer AS dibom;
  • Ewa Plains, ing ngendi Layanan Udara Angkatan Laut Imperial Jepang miwiti serangan;
  • Hospital Point, ngendi USS Nevada iki beached;
  • Landasan pacu Ford Island, galangan kapal ing saubengé, lan bangunan bersejarah
  • Memorial Nasional Pearl Harbor nampilake USS Arizona Memorial, uga Battleship MissouriMemorial, lan Museum Kapal Selam Armada Pasifik.

Pendanaan kanggo restorasi multi-phase, dasawarsa suwene saka Menara Kontrol Pulau Ford didhukung dening sumbangan saka Negara Bagian Hawaii, Emil Buehler Perpetual Trust, Freeman Foundation, Historic Hawaii Foundation, James Gorman Family Foundation, OFS Brands, Dave Lau , lan Sharon Elske, Alexander "Sandy" Gaston, Robert A. lan Susan C. Wilson Foundation, The RK Mellon Family Foundation, CDR lan Mrs. Edward P. Keough, Larry lan Suzanne Turley, lan Departemen Pertahanan AS, lan akeh individu lan perusahaan liyane.

Museum Penerbangan Pearl Harbor dumunung ing medan perang penerbangan WWII Amerika, salah siji saka sawetara panggonan ing sajarah negara kita meh 250 taun ing ngendi Amerika diserang dening mungsuh asing ing lemah dhewe. Saka tandha strafing ing latar kita kanggo views luar biasa saka kapal perang paling misuwur ing sajarah Amerika, tampilan saka menara ora kanggo kantun.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar