Kabar Kawat

Lansiran Kesehatan Nasional: Tren sing Didorong Pandemi Ningkatake Resiko Kesehatan Jantung

ditulis dening editor

OMRON Healthcare, Inc. dina iki ngetokake peringatan kesehatan nasional babagan risiko kesehatan jantung sing saya tambah saka pandemi COVID-19, njaluk wong Amerika supaya ngawasi tekanan getih kanthi rutin lan tumindak kanggo kesehatan jantung. Survei anyar nemokake manawa mayuta-yuta wong Amerika mbatalake pemeriksaan rutin karo dokter kanggo ngindhari kontak karo coronavirus, dene panaliten nuduhake lonjakan konsumsi alkohol sing berlebihan sajrone rong taun kepungkur, lan meh setengah saka responden nglaporake kenaikan bobot nalika pandemi - faktor sing bisa nambah. risiko tekanan darah tinggi. Tandha nasional OMRON teka ing wiwitan Mei, sing diamati minangka Wulan Pendidikan Tekanan Darah Tinggi lan Wulan Kesadaran Stroke Nasional.

Inti kanggo misi Going for Zero serangan jantung lan stroke, OMRON Healthcare nyaranake ngawasi tekanan darah biasa, manajemen tekanan darah tinggi sing aktif, lan langkah-langkah kanggo owah-owahan prilaku kanggo ngatasi kebiasaan sing bisa nambah risiko penyakit jantung.

"Ana krisis kesehatan jantung sadurunge COVID-19 teka, kanthi meh siji saka rong wong diwasa AS ngalami hipertensi, lan pandemi wis nambah ambane krisis lan urgensi kanggo saben wong kanggo ngatasi," ujare Presiden Kesehatan OMRON. lan CEO Ranndy Kellogg. "Tekanan getih owah-owahan sajrone wektu lan bisa kena pengaruh kanthi stres, konsumsi alkohol, lan bobot awak. Kurang gerakan sajrone kerja jarak jauh uga bisa nyebabake owah-owahan tekanan getih. Malah sing duwe tekanan darah normal sadurunge pandemi saiki bisa uga ana ing kisaran hipertensi, sing nyebabake serangan jantung lan risiko stroke.

"Kanggo nyuda resiko, ngerti tekanan getih lan ngawasi kanthi rutin. Tumindak yen sampeyan ana ing kisaran hipertensi. Ngomong karo dhokter yen sampeyan duwe tekanan darah tinggi lan nyetel dalan kanggo ngatur kondisi sampeyan lan nyuda risiko kesehatan jantung, "tambah Kellogg.

Survei anyar nemokake manawa setengah saka wong Amerika sing duwe janjian medis sing dijadwalake ora kejawab, ditundha lan/utawa mbatalake siji utawa luwih janjian1 sajrone pandemi. Panaliten nglacak kenaikan 21% saka konsumsi alkohol sing berlebihan sajrone rong taun kepungkur, lan panaliten nemokake manawa 48% responden nglaporake kenaikan bobot3 sajrone pandemi.

Wong sing kena infeksi COVID uga ngalami risiko sing luwih dhuwur. Panaliten anyar dening Nature Medicine nuduhake manawa kedadeyan masalah jantung lan kardiovaskular sing serius luwih dhuwur sajrone 12 wulan sawise wong didiagnosis COVID-19 dibandhingake karo sing ora kena infeksi.4 Malah flu musiman bisa nyebabake kesehatan jantung. Riset dening Houston Methodist, diterbitake ing Journal of the American Heart Association, nuduhake wong diwasa kanthi hipertensi lan faktor penyakit jantung liyane enem kaping luwih kerep ngalami serangan jantung seminggu sawise perang karo flu musiman tinimbang ing sembarang titik nalika taun.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar