negara | wilayah Tujuan Malta News wong Pariwisata

Ndandani Malta lan Pariwisata

Dr. Julian Zarb
ditulis dening Julian Zarb

Nggawe tetanggan Malta kita luwih grapyak, ngrawat, grapyak, lan sopan.
Dadi Tanggung jawab minangka panjaluk saka aktivis pariwisata Malta.

Ing Malta, kita kabeh babagan nggawa wong bebarengan, nggawe lan nuwuhake hubungan liwat kasenengan lelungan lan ngulandara. Tujuan iki disetujoni dening Otoritas Pariwisata Malta lan misale jek selaras karo goal mbatesi ing evaluasi kritis dening Dr Julian Zarb.

Dr Julian Zarb ana direktur Malta Tourism saka 2010-2014 lan wis dikenal minangka Dosen outspoken ing ITTC (Universitas Malta) ing International Tourism Development lan CBT. Dheweke nyumbang artikel iki kanggo eTurboNews outlining sawetara kuwatir ing swarga pariwisata iki, Malta.

Ing artikel pungkasan, Aku nulis babagan perlu kanggo nuduhake yen kita peduli kanggo lingkungan kita lan pentinge greening spasi kutha lan deso ing pulo ayu kita, Malta.

"Tanggung Jawabe."

Dina iki aku kudu nuduhake karo sampeyan masalah liyane sing aku nemoni minggu iki - nggawe tetanggan kita luwih grapyak, ngrawat, grapyak, lan sopan.  

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Saiki, tetanggan kita wis dilucuti kabeh kuwalitas kasebut - wong-wong katon dikunci ing omahe. Aku ora bisa ngarani omah-omahé amarga padha ora duwe kehangatan lan perawatan omah lan kulawarga.

Yen sampeyan kelakon weruh pepadhamu ing njaba, padha rush liwat sampeyan, sirah sudo karo pasuryan sullen; nyoba lan muga-muga dina sing apik, lan tampilan kasebut ngandhani kabeh:

Push mati sadurunge aku mlebu sampeyan!

Penting banget kanggo nduwe semangat komunitas iki ing tetanggan kita amarga iki ora mung bakal nambah nilai kanggo kualitas urip kita dhewe nanging bakal dadi sambutan kanggo pengunjung sing nuduhake ing urip kita kanggo sawetara wektu - kaya sing katon dening pengunjung sing berkualitas. kanggo.

Turis saiki pancen ora kasengsem ing kualitas urip iki; akeh-akehe wong sing ora sopan, ora sopan, lan sungkan kaya warga utawa masyarakat sing duwe omah.  

Kepiye carane bisa ngimpi pariwisata sing berkualitas kanthi sikap iki?

Sampeyan ngerti yen kita ora peduli babagan ruang kutha.

Swara sepuluh taun kepungkur, aku wis weruh lokalitasku dhewe - Iklin - pindhah saka lingkungan sing ramah menyang lingkungan sing kebak rasa iri, gething, lan prilaku sing ora sopan.  

Pangembangan sembrono saka omah-omah tradisional sing dibangun mung telung puluh taun kepungkur ing watu gamping lokal diganti karo apartemen abstrak sing ora apik tanpa karakter, apamaneh kualitas omah!

Kanthi referensi kanggo wacana minggu kepungkur babagan semangat komunitas lan kesadaran yen mbandhingake pancen njijiki, aku kudu nuduhake pengamatan iki karo sampeyan, lan aku ngarepake sawetara komentar sing bener lan relevan.

Sejarah lokal nuduhake manawa, paling ora wiwit taun 1958, politik wis nyebabake perpecahan ing antarane komunitas kita. Kita ngerti konsep pamisah lan aturan sing nggawe kahanan gething, iri, lan cemburu komunal.

Apa iki diijini ing pulo mung 500,000 wong iku ngluwihi pangerten, lan pancene aku iku produk saka prilaku ala lan egocentric ing bagean politisi ing pamaréntahan ing wektu iki bukti.

Iku nyata, banget bukti, dina iki, sayangé.

Wong-wong wis ora ngucapake sapa maneh kanthi eseman, salam, lan sambutan. Malah anggota layanan lan sektor publik, kalebu polisi, raine kecut lan nerangake sawetara bentuk rasa ora seneng, arogan, lan perang.

Temenan, iki dudu perasaan umum, lan aku ngerti isih ana wong asli sing apikan, sopan, lan wicaksana, lan sing metu saka dalan kanggo menehi salam, mbantu, lan nampani sampeyan.

Mbokmenawa bagean masyarakat iki bisa dadi suar utawa lilin ing ngisor gantang kanggo nyebarake kabecikan, kesopanan, lan keprihatinan kanggo kabecikan pulo kasebut lan nyebarake semangat masyarakat sing tulus.

Kawula pitados bilih bebener lan keramahan ingkang nyata bakal tansah ngungkuli piala, drengki, gething, lan drengki.

Kabeh sing dibutuhake mung sawetara detik. Ora ana biaya kanggo miwiti mbalikke kahanan iki. Ora ana biaya kanggo pengin saben dina sing apik nalika sampeyan ninggalake omah; nyopir kanthi sopan lan wicaksana; sopan marang wong liya, lan tumindak kanthi sopan. 

 Banjur yen sampeyan pengin ngirim asil, kita bisa ndeleng kepiye tetesan alam sing apik bisa ngganti lingkungan lan komunitas kita. Aku bakal ngenteni nampa saka sampeyan.

Rekomendasi lan Ringkesan:

1. Ayo kita terus tanggung jawab liwat kesadaran nasional sing dipimpin dening klompok LSM sing fokus ing lingkungan lan komunitas.  
Aku ngusulake supaya loro LSM sing saya ketua lan LSM liyane teka bebarengan kanggo mimpin kampanye iki. 

Kita kudu mimpin lan ora gumantung marang pamrentah lan politisi.

2. Kita kudu nemtokake wilayah sing bisa ditanduri wit ing papan kutha (pinggir dalan, taman, lan papan kanggo istirahat utawa padesan) sing kudu ditambah karo wit-witan)

3. Ngakoni tugas kita minangka komunitas kanggo ningkatake lingkungan lan ngrawat wit-witan sing larang regane sing bakal nambah nilai moral, etika lan kualitas urip kita.

4. LSM lan wong (kalebu dewan lokal) sing kepengin nggarap proyek iki kudu ngubungi aku.

5. Ayo kita maju - ayo mbangun luwih apik lan mbalikke negara sing nggegirisi ing pulo iki.

Aku kadang wonder - aku nulis kanggo diowahi? 

 Apa ana wong liya sing setuju utawa ora setuju karo aku?

Aku kerep ketemu wong sing maca artikel iki - nanging artikel iki ora mung ana kanggo diwaca ing dina Minggu sore.

Padha ana kanggo nyebar wiji saka owah-owahan saka apathy kanggo prasetya - kanggo nggawe pariwisata kegiatan kita bisa bangga. Ayo kula ngerti apa sing sampeyan pikirake lan perasaan sampeyan babagan pariwisata.

About penulis

Julian Zarb

Dr Julian Zarb minangka peneliti, konsultan perencanaan pariwisata lokal lan Akademik ing Universitas Malta. Dheweke uga wis diangkat dadi Ahli kanggo High Streets Task Force ing Inggris. Wilayah riset utamane yaiku pariwisata berbasis komunitas lan perencanaan pariwisata lokal kanthi pendekatan terpadu.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...