Austria Warta Breaking Travel Tujuan Jerman Health News Portugal Slovenia Swiss Pariwisata News Wire Plancongan

Ndhuwur 5 negara Eropa paling aman kanggo ngunjungi musim panas iki

gambar duweni Christo Anestev saka Pixabay
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Nggunakake metrik sing dianalisis kayata kualitas banyu adus, kualitas perawatan kesehatan, lan tingkat nyolong lan pembunuhan lan nggabungake asil kasebut ing skor safety pungkasan, Forbes Advisor nyiapake laporan kanggo mangerteni tujuan Eropah paling aman ing 2022.

Mangkene carane 5 ndhuwur ditumpuk:

1. Swiss

Miturut panemuan kasebut, Swiss minangka negara paling aman kanggo ngunjungi taun iki, kanthi Skor Keamanan 88.3.

Swiss nduweni kualitas kesehatan paling apik saka kabeh 29 negara Eropa sing dianalisis ing riset kasebut (893 saka 1000 miturut Euro). Indeks Konsumen Kesehatan), disusul Walanda (883) lan Denmark (885).

Kajaba iku, negara rangking kaping enem ing peringkat kanggo kualitas bathing paling apik, kanthi 93% banyu siram ing negara kasebut minangka kualitas sing apik banget, sawise Siprus (100%), Austria lan Yunani (98%) Malta (97%) lan Kroasia (96%), adhedhasar data saka Badan Lingkungan Eropa. 

Panaliten kasebut uga nganggep tingkat polusi, adhedhasar pangukuran partikel partikel atmosfer sing diametere kurang saka 2.5 mikrometer (PM2.5) saka IQAir. Konsentrasi PM2.5 rata-rata Swiss yaiku 10.8 tegese nduweni udhara paling resik nomer sepuluh ing daftar kasebut, dene tingkat pembunuhan miturut Eurostat kurang dibandhingake karo negara liya, yaiku 5.7 saben yuta, kanthi jumlah 50 pembunuhan ing taun 2019. 

2. Slovenia

Ndhaptar salah sawijining tingkat pembunuhan sing paling murah, yaiku 4.8 saben yuta, Slovenia minangka negara paling aman nomer loro kanggo lelungan miturut temuan kasebut, kanthi Skor Keamanan 82.3.

Kanthi tingkat polusi rata-rata (13.3 PM2.5), lan kualitas kesehatan (678), banyu siram negara uga nindakake apik, karo 85% dirating apik banget. 

Yen sampeyan nggoleki papan kanggo njelajah utawa lelungan solo, iki bisa dadi panggonan sing pas kanggo sampeyan. 

3. Portugal

Kanthi Skor Keamanan 82.1, Portugal minangka negara paling aman nomer telu kanggo ngunjungi Musim Panas iki.

Peringkat kapitu kanggo kualitas banyu sing apik banget (93%) karo Swiss lan Jerman, Portugal dadi nomer papat kanggo kualitas udara, kanthi tingkat polusi udara paling murah (7.1 PM2.5), sawise Finland (5.5 PM2.5), Estonia ( 5.9 PM2.5), lan Swedia (6.6 PM2.5).

Portugal rangking sepuluh kanggo kualitas kesehatan sawise Jerman (754).

4. Austria

Kanthi skor indeks total 81.4, Austria minangka negara paling aman nomer papat kanggo lelungan ing taun 2022.

Negara iki nduweni salah siji persentasi paling dhuwur saka banyu siram sing apik banget saka kabeh negara sing dianalisis (98%), mung nomer loro ing Siprus (100%) lan rangking kaping pitu kanggo kualitas kesehatan (799 miturut Indeks Konsumen Kesehatan), sawise Swedia ( 800) lan Finlandia (839).

Cacahing rajapati uga sithik dibandhingake karo negara liya, yaiku 8.2 saben yuta wong. 

5. Jerman

Kanthi Skor Keamanan pungkasan 81.2, Jerman minangka negara paling aman nomer lima sing bakal dikunjungi ing taun 2022.

Persentase banyu bathi sing apik banget ing negara kasebut nganti 93%, saengga aman kanggo para perenang lan turis.

Kawolu kanggo kualitas udara paling apik (kanthi tingkat polusi 10.6 PM2.5), lan jumlah pembunuhan sing sithik saben yuta (6.9), Jerman minangka tujuan sing cocog kanggo kabeh wisatawan. 

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar