Nekat kanggo Turis Maladewa Ngadopsi Sistem RuPay India

Nekat kanggo Turis Maladewa Ngadopsi Sistem RuPay India
Nekat kanggo Turis Maladewa Ngadopsi Sistem RuPay India
ditulis dening Harry Johnson

Kaputusan kanggo ngetrapake RuPay India diajab bisa nguatake mata uang lokal negara Nusantara, sing gumantung banget marang pariwisata.

Miturut Menteri Pembangunan Ekonomi lan Perdagangan Maladewa, tujuan wisata mewah Samudra Hindia sing populer wis siyap ngenalake layanan pembayaran kertu RuPay India. Kertu RuPay bakal enggal ditampa kanggo transaksi ing rupee India ing Maldives. Pejabat pemerintah ora nemtokake tanggal peluncuran sing tepat kanggo inisiatif iki.

Kaputusan kanggo nggunakake India RuPay kaajab bisa nguatake mata uang lokal bangsa Nuswantara kang akeh ngendelake pariwisata.

RuPay dadi jaringan kertu pambayaran domestik India, padha karo Visa lan MasterCard. Diadegake dening National Payments Corporation of India (NPCI) ing taun 2012, NPCI uga nggawe Unified Payments Interface (UPI), sistem pembayaran cepet sing ngidini transfer dana lancar ing antarane akun bank.

Ing sawetara taun kepungkur, India wis nggedhekake layanan kasebut ing saindenging jagad - utamane ing negara-negara sing duwe kiriman kiriman kiriman akeh menyang India, kalebu Bhutan, Nepal, Mauritius, Singapura, lan UAE. Sri Lanka lan Prancis uga wis ngetrapake UPI kanthi mandiri.

Ing wulan Agustus 2022, nalika kunjungan menyang India dening mantan Presiden Maladewa Ibrahim Mohamed Solih, diskusi dianakake antarane Maladewa lan India babagan implementasine kertu RuPay ing negara pulo kasebut. Inisiatif iki ditujokake kanggo ningkatake hubungan lelungan, pariwisata, lan ekonomi antarane negara loro kasebut.

Wong India kanthi historis dadi klompok utama turis manca sing ngunjungi Maladewa. Nanging, jumlah kasebut saya suda banget ing taun iki amarga boikot telpon saka komentar sing digawe dening menteri Maldivian tartamtu babagan Perdana Menteri India, Narendra Modi, sing dianggep nyerang dening India.

Acara kasebut ketoke dadi pelabuhan perselisihan sing luwih akeh amarga Maladewa, saiki dipimpin dening Presiden Mohamed Muizzu, sing dianggep pro-Beijing, wis ngalih fokus saka India. Ora suwe sawise dadi kantor taun kepungkur, Muizzu njaluk pamrentah India supaya mundur udakara 80 personel militer sing ditugasake ing pulo kasebut kanggo ngoperasikake pesawat sing diwenehake dening India. Ing pertengahan Mei, pasukan India ditarik metu lan diganti karo personel non-militer.

Nanging, nalika lagi lelungan menyang New Delhi, Menteri Luar Negeri Maladewa ngucapake matur nuwun kanggo pitulung India kanggo "nambah hubungan ekonomi, perdagangan, lan investasi antarane negara loro." Perjalanan iki kedadeyan sakcepete sawise India menehi kuota ekspor paling gedhe kanggo barang-barang penting, kayata endhog, kentang, bawang, gula, beras, glepung gandum, pulsa, pasir kali, lan agregat watu, menyang Maladewa liwat pengaturan bilateral khusus.

Proyek infrastruktur India ing Maladewa terus maju sanajan ana tantangan diplomatik, miturut laporan Reuters sing ngrujuk pejabat India. Ing taun fiskal pungkasan sing pungkasan ing Maret, India nyedhiakke udakara 7.7 milyar rupee ($93 yuta) kanggo pembangunan infrastruktur ing Maladewa. Antarane inisiatif kasebut yaiku proyek penting sing regane $ 500 yuta kanggo pambangunan dalan lan jembatan ing lan sekitar ibukutha Malé. Kajaba iku, rong bandara, saben regane meh $130 yuta, lagi dibangun ing pulo-pulo terpencil ing Nusantara kanthi dhukungan finansial saka India ing bentuk kredit.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...