Kabar Kawat

Posting blog anyar saka Virgin Richard Branson ing Ukraina lan Rusia

ditulis dening editor

Ing blog Richard Branson, pangadeg Virgin Group nuduhake pikirane babagan kahanan saiki.

"Pimpinan bisnis ing saindenging jagad wis nonton pambangunan pasukan lan peralatan Rusia ing tapel wates Ukrainia kanthi prihatin. Iki wis dadi konflik sing akeh banget sajrone pirang-pirang taun, kanthi sawetara kedadeyan, kaya aneksasi ilegal Crimea dening Rusia ing taun 2014.

"Nanging ing taun-taun pungkasan ora ana risiko perang sing luwih gedhe ing tanah Eropa - perang sing, kaya sadurunge, ora menehi tujuan sing adil utawa sah. (Pancen angel kanggo sapa wae sing ndhelikake rasa jengkel ing wektu iki. Ing taun 2022, apa ana negara sing nggawe tank ing tapel wates negara liya?)

"Aku wis ngentekake akeh umur diwasa kanggo nglawan apa sing dakanggep minangka perang sing ora adil ing jaman saiki. Ing Maret 1968, aku gabung karo puluhan ewu wong enom ing Trafalgar Square London sing demonstrasi nglawan Perang Vietnam, konflik sing saya mundhak kanthi cepet sing ngorbanake nyawa sing ora kaetung, nglumpuhake atusan ewu bocah lan wong diwasa, lan pungkasane kalah karo AS lan Amerika Serikat. sekutune. 35 taun sabanjure, aku ana ing antarane jutaan wong ing saindenging jagad sing metu ing dalan kanggo protes invasi Irak, upaya hawkish lan sembrono sing ngrusak Timur Tengah lan nggawe jagad kurang aman.

"Wolung taun kepungkur," Pak Branson terus, "nalika maksud Putin ing Ukraina wis dadi luwih jelas ing saindenging jagad, kita ngluncurake upaya kanggo nggerakake pimpinan bisnis Rusia lan Ukraina supaya dadi panyengkuyung resolusi tentrem ing antarane negarane. Aku ngelingi akeh rapat lan telpon sing penting karo pimpinan lan ahli politik lan bisnis, lan kita ngembangake pemahaman sing luwih apik babagan dinamika kekuwatan sing nyebabake konflik iki. Kita uga sinau kanthi cepet manawa ora ana kontak Rusia, nalika sacara pribadi nentang intervensi militer Rusia, sing gelem ngangkat swarane ing publik. Kita ngetokake pratelan bisnis manawa para pamimpin bisnis Kulon lan Ukrainia seneng mlebu, nanging ora bisa entuk siji tandha Rusia amarga wedi marang reprisal saka rezim ing Moskow mung gedhe banget.

"Nanging saiki lan saiki, wong-wong sing dakkandhakake padha manunggal kanthi panemu yen perang apa wae antarane Rusia lan Ukraina bakal duwe akibat sing ngrusak lan nggegirisi. Kanggo wiwitan, bakal luwih ngisolasi Rusia lan presiden saka jagad liyane lan ngrusak ekonomi Rusia. Lan mesthi, bakal nyebabake cilaka lan kasangsaran sing gedhe kanggo wong enom lan tuwa sing nyoba urip kanthi tentrem ing sisih pinggir tapel wates. Minangka asring, bakal dadi populasi sipil sing bakal nanggung agresi. Perang sipil berdarah ing Suriah, ing ngendi pasukan Rusia lan tentara bayaran wis main peran sing nggegirisi, minangka pangeling-eling babagan apa sing bakal ditindakake.

Pak Branson terus kandha, “Iki dudu konflik sing bisa dimenangake Presiden Putin ing jangka panjang. Sanajan dheweke ora peduli karo apa sing dipikirake jagad babagan ambisi geopolitik, dheweke kudu mikir babagan prospek masa depan negarane dhewe. Ing sawetara titik, wong Rusia biasa bakal nyadari yen dheweke pantes luwih apik, utamane yen kahanan kasebut tekan titik ing ngendi pemberontakan Ukrainia sing ora bisa dihindari sing mbela omah-omahé, desa-desa lan kutha-kutha nggawa maneh momotan kegagalan Soviet ing Afghanistan lan korban sing mateni. ing putra Rusia, sedulur lan bapak.

"Kanggo pamimpin bisnis, iki wayahe kanggo kumpul lan ngadeg kanggo kedaulatan Ukraina. Sanajan regane regane, kita kabeh kudu ngirim pesen sing jelas manawa agresi sepihak mesthi ora bisa ditampa lan komunitas bisnis global bakal ndhukung sanksi lengkap marang negara apa wae sing pengin nglanggar kedaulatan negara liya.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...