Kabar Kawat

Tes Darah Anyar Bisa Prediksi Kemungkinan Perkembangan Alzheimer

ditulis dening editor

Diadem Srl dina iki ngumumake sertifikasi CE IVD kanggo tes getih prognostik AlzoSure® Predict kanggo prediksi awal penyakit Alzheimer (AD). Sertifikasi CE IVD (European Conformity In-Vitro Diagnostic Medical Devices) ngidini Diadem njupuk tes AlzoSure® Predict kanggo pasar ing Inggris lan 27 negara Uni Eropa (EU). Iki uga ngidini pangembangan pasar ing saindenging jagad. AlzoSure® Predict minangka tes getih biomarker sing bisa ngenali kanthi akurasi sing dhuwur manawa wong sing umure luwih saka 50 kanthi tandha-tandha gangguan kognitif bakal utawa ora bakal maju menyang penyakit Alzheimer nganti nem taun sadurunge gejala definitif katon.          

Tandha CE minangka syarat sah kanggo pemasaran piranti medis ing EU. Iki menehi jaminan kualitas kanggo AlzoSure® Predict, validasi yen tes kasebut nyukupi syarat penting saka Petunjuk Diagnostik In-Vitro Eropa (98/79/EC). Akreditasi iki nyusul US Food and Drug Administration sing menehi Penetapan Piranti Terobosan menyang AlzoSure® Predict ing Januari.

Akreditasi AlzoSure® Predict didhukung dening data klinis positif saka studi longitudinal 482 pasien sing nuduhake yen tes kasebut bisa ngenali manawa individu bakal maju utawa ora maju menyang AD lengkap nganti nem taun sadurunge penyakit kasebut katon. Pasien umure 50 taun utawa luwih nalika wiwitan sinau lan asimtomatik utawa ing tahap awal AD utawa demensia liyane. Asil sinau diterbitake ing preprint MedRxiv lan wis dikirim menyang jurnal peer-review. Tahap kapindho panliten iki, sing kalebu data biobank ing luwih saka 1,000 pasien tambahan saka Eropa lan AS, bakal rampung ing sawetara wulan.

"Persetujuan regulasi pisanan kanggo AlzoSure® Predict minangka acara sinyal kanggo para ilmuwan kita sing wawasan lan komitmen wis bisa nggayuh tonggak sejarah iki," ujare Paul Kinnon, CEO Diadem. "Kita yakin iki nuduhake kemajuan sing signifikan kanggo mayuta-yuta pasien lan kulawargane ing Eropa kanthi risiko penyakit Alzheimer. Kawruh sakdurunge bakal entuk manfaat kanggo wong-wong sing ditemokake ora bisa maju menyang AD uga wong-wong sing ana risiko, sing saiki bisa njupuk langkah-langkah kanggo alon-alon perkembangan kondisi kasebut. Kita bakal kerja sama karo macem-macem panyedhiya kesehatan kanggo njamin akses sing akeh menyang AlzoSure® Predict lan ngarepake tes kasebut kasedhiya kanggo dokter lan pasien ing EU ing sawetara wulan sing bakal teka.

AlzoSure® Predict minangka tes biomarker adhedhasar plasma non-invasif kanggo prédhiksi kanthi akurat kemungkinan pasien sing umure luwih saka 50 taun kanthi gangguan kognitif bakal ngalami demensia Alzheimer. Teknologi perusahaan nggunakake cara analitis sing kalebu antibodi eksklusif lan paten sing dikembangake dening Diadem sing dirancang kanggo ngiket U-p53AZ lan urutan target. U-p53AZ minangka varian konformasi protein p53 sing wis kena pengaruh ing patogenesis AD ing pirang-pirang studi.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...