Kabar Kawat

Data Anyar Vaksin Kanker kanggo Tumor Padat

ditulis dening editor

Nouscom dina iki ngumumake nyemangati data terjemahan anyar sing dipikolehi saka uji coba Fase 1 sing terus-terusan ngevaluasi NOUS-209. Data kasebut ditampilake wingi ing sesi Putus Pungkasan ing Rapat Tahunan 2022 American Association for Cancer Research (AACR).

NOUS-209, produk timbal Nouscom, minangka vaksin kanker sing ora ana ing rak sing nargetake 209 neoantigen sing dienggo bareng. Iki diselidiki ing uji klinis Fase 1, sing ditindakake kanthi kombinasi karo inhibitor pembrolizumab anti-PD-1, kanggo perawatan tumor padat lambung, kolorektal lan gastro-esophageal junction Microsatellite Instabil High (MSI-H).

Data klinis interim sing wis ditampilake sadurunge (disajikake ing Rapat Tahunan Society for Immunotherapy of Cancer (SITC) ing Nopember 2021) nyorot pratandha awal khasiat klinis ing 12 pasien MSI-H.

Data terjemahan anyar sing ditampilake ing AACR 2022 luwih ndhukung temuan kasebut lan nduduhake NOUS-209 aman, imunogenik banget kanthi tandha-tandha khasiat klinis. Temuan utama yaiku:

• Imunogenisitas vaksin dituduhake dening ex-vivo IFN-ɣ ELISpot assay ing 67% pasien ing tingkat dosis 1 (n=3), lan 100% (n=7) pasien ing tingkat dosis 2.

• Ing pasien 3 kanthi PR jangka panjang sing biopsi tumor pra / pasca perawatan kasedhiya, repertoar TCR intratumoral ditambahi lan perawatan pasca diversifikasi karo NOUS-209. Peningkatan memori efektor T sawise perawatan diamati.

• Ing salah siji saka telung pasien kasebut, TCR spesifik neoantigen sing diinduksi vaksin dilacak saka pinggiran ing biopsi tumor pasca perawatan NOUS-209.

• Asil nuduhake yen sel CD8 + T spesifik neoantigen, sing diinduksi dening NOUS-209, ngembangake lan diversifikasi mung nalika perawatan karo NOUS-209, lan kasil nyusup lingkungan mikro tumor kanggo nindakake aktivitas anti-tumor.

Marwan G. Fakih, MD, Spesialis Onkologi Medis ing Kota Hope's Duarte California, lan peneliti Study ngandika: "Nalika kita wis ndeleng kemajuan ing pilihan perawatan kanggo tumor padhet MSI-High ing taun anyar, isih ana kabutuhan unmet pinunjul. Dadi banget nyemangati kanggo ndeleng data Fase 1 translasi anyar iki sing nggambarake carane NOUS-209 ngindhuksi ekspansi sel T sing kuat lan diversifikasi TCR ing pasien sing nuduhake respon klinis sing tahan lama. Aku ngarepake analisis lengkap asil Fase 1 lan pangembangan klinis luwih lanjut.

Dr Elisa Scarselli, Kepala Pejabat Ilmiah lan Co-Founder Nouscom, ujar: "Data, sing dipikolehi saka 12 pasien MSI-H metastatik, nyorot tandha umum sing diamati sawise vaksinasi ing pasien kanthi respon klinis sing tahan lama. Tandha kasebut ditondoi kanthi ekspansi repertoar TCR lan diversifikasi ing limfosit infiltrasi tumor sing dirangsang dening vaksinasi karo NOUS-209, bebarengan karo paningkatan sel T paralel kanthi fenotipe memori efektor. Kajaba iku, kita bisa nglacak sel T sing disebabake vaksin ing antarane perawatan pasca perawatan tumor salah sawijining pasien kasebut.

"Kita ngarep-arep mbangun data bukti-konsep sing menarik kanthi nggunakake sinau penting saka uji coba sing isih ditindakake kanggo ndhukung pangembangan NOUS-209 minangka vaksin kanker neoantigen pisanan sing nargetake tumor MSI-H."

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar