Kabar Kawat

Data anyar babagan perawatan antivirus kanggo Hepatitis B lan C

ditulis dening editor

Gilead Sciences dina iki ngumumake data saka pirang-pirang studi sing nyoroti keuntungan klinis lan diferensiasi perawatan hepatitis, uga komitmen terus-terusan Gilead kanggo riset ati kanggo nyingkirake hepatitis virus ing Asia. Data kasebut ditampilake ing Konferensi Asosiasi Asia Pasifik kaping 31 kanggo Studi Hati (APASL 2022), 30 Maret - 3 April 2022 ing Seoul, Korea Selatan.    

"Data klinis saka panaliten kita nguatake profil khasiat lan safety sing wis mapan saka perawatan kita lan manfaat klinis potensial kanggo wong sing nandhang hepatitis B lan C. Data sing nyengkuyung iki bisa luwih ndhukung panyedhiya kesehatan kanggo nggawe pilihan perawatan sing cocok kanggo pasien hepatitis ing Asia.” ujare Betty Chiang, Wakil Presiden Urusan Kedokteran, Internasional, Ilmu Gilead.

Data saka telung studi adhedhasar tenofovir (TFV) kanggo perawatan hepatitis B (HBV) sing ditampilake ing konferensi kasebut nuduhake yen ing wiwitan perawatan, sawetara pasien kanthi resiko rendah karsinoma hepatoseluler (HCC) berkembang dadi risiko sing luwih dhuwur, dene akeh sing medium utawa dhuwur. -pasien sing duwe risiko nambah risiko nyuda HCC sawise perawatan TFV jangka panjang.  

Data saka studi Tahap 2 saka TFV disoproxil fumarate (TDF) vs. TDF / emtricitabine (FTC) ing pasien imun-toleran (IT) lan loro studi Tahap 3, mbandhingake tenofovir alafenamide (TAF) vs. TDF ing imun-aktif (IA). ) pasien digunakake kanggo ngasilake skor risiko HCC kanthi nggunakake Modified PAGE-B (mPAGE-B), alat kanggo prédhiksi risiko HCC 5 taun (resiko rendah [0-≤8], risiko menengah [9-12], lan beresiko dhuwur [≥13]). 

Saka 126 pasien IT, 106 (84%), 19 (15%) lan 1 (0.8%) padha resiko kurang, medium, utawa dhuwur, mungguh ing awal. Ing Minggu 192, mayoritas tetep ora owah utawa apik. Ora ana pasien IT sing ngembangake HCC. Saka 1,631 pasien IA (1,092 TAF; 539 TDF->TAF), 901 (55%), 588 (36%), lan 142 (9%) ana risiko rendah, medium, utawa dhuwur, masing-masing ing awal. Ing Minggu 240, mayoritas tetep ora owah utawa apik; mung 22 (2%) pasien pindhah menyang risiko sing luwih dhuwur. Sakabèhé, 22 kasus HCC dikembangake (0.2%, 1.2%, lan 9.2% ing kelompok sing kurang, medium, lan berisiko dhuwur ing awal).

Data tambahan sing disajikake ing konferensi kasebut menehi penilaian profil safety balung lan ginjel TAF ing program pangembangan klinis TAF HBV Gilead. Data saka 1,911 pasien sing diobati karo TAF utawa TDF dianalisis lan ing macem-macem jinis pasien HBV, kalebu sing duwe risiko luwih dhuwur kanggo keracunan balung lan/utawa ginjal sing ana gandhengane karo TDF. Paramèter balung lan ginjel sing stabil utawa luwih apik diamati kanthi perawatan TAF dibandhingake karo perawatan TDF.

Ing hepatitis C, panaliten Fase 3b sing nyinaoni pasien hepatitis C kronis (CHC) sing naif perawatan lan ngalami perawatan ing Korea nuduhake yen perawatan karo sofosbuvir/velpatasvir lan sofosbuvir/velpatasvir/voxilaprevir entuk respon virologis sing terus-terusan tanpa virologi. Gagal utawa acara salabetipun serius related kanggo perawatan. Ing panaliten liyane sing ngevaluasi interaksi obat-obatan potensial (DDIs) ing pasien CHC Korea nggunakake antivirus langsung tumindak langsung, sofosbuvir / velpatasvir nuduhake profil DDI sing apik sanajan ana tingkat komorbiditas lan komedi sing dhuwur ing antarane tren penuaan populasi CHC ing Korea.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar