Kabar Kawat

Data Anyar babagan Tumor Otak Pediatrik

ditulis dening editor

Kazia Therapeutics Limited ngumumake data preclinical anyar sing nuduhake aktivitas paxalisib ing rong bentuk kanker otak kanak-kanak kanthi kabutuhan medis sing durung ditemtokake.       

Data iki minangka subyek saka telung abstrak sing disedhiyakake ing Rapat Tahunan Asosiasi Amerika kanggo Riset Kanker (AACR), sing dianakake ing New Orleans, LA, wiwit 8 - 13 April 2022.

Loro abstrak dening ilmuwan sing kerja ing laboratorium Asisten Profesor Jeffrey Rubens ing Universitas Johns Hopkins ing Baltimore, MD, njlèntrèhaké panggunaan paxalisib minangka terapi tulang punggung ing kanker otak bocah sing dikenal minangka tumor teratoid / rhabdoid atipikal (AT / RT). Iki pisanan sing data njelajah paxalisib ing wangun kanker otak wis presented, lan mbukak indikasi potensial anyar penting kanggo tamba.

Abstrak katelu, saka tim ilmuwan sing beda-beda ing Universitas Johns Hopkins, dipimpin dening Profesor Madya Eric Raabe lan Dr Katherine Barnett, nuduhake bukti sinergi sing kuat antarane paxalisib lan kelas terapi kanker liyane ing model pontine glioma intrinsik sing nyebar (DIPG) . Paxalisib sadurunge wis nuduhake bukti aktivitas ing penyakit iki, loro minangka monoterapi lan ing kombinasi karo sawetara jinis terapi kanker, lan data anyar luwih validates potensial ing penyakit banget tantangan iki.

Kunci Poin

• AT/RT minangka kanker otak langka sing umume mengaruhi bayi lan bocah cilik. Ora ana obat sing disetujoni FDA kanggo AT / RT lan pilihan terapi sing ana diwatesi banget. Kurang saka siji saka limang pasien bisa urip luwih saka rong taun sawise diagnosa.

• Data saka laboratorium Profesor Rubens nuduhake yen jalur PI3K umume diaktifake ing AT / RT, lan perawatan karo paxalisib mung aktif ing model preclinical saka penyakit kasebut. Kajaba iku, kombinasi karo salah siji RG2822, inhibitor HDAC, utawa TAK580, inhibitor MAPK, katon substansial ngluwihi kaslametané yen dibandhingake perawatan monotherapy.

• DIPG minangka kanker otak langka sing biasane katon ing bocah cilik lan remaja. Ora ana obat sing disetujoni FDA, lan pangarep-arep urip rata-rata saka diagnosis biasane rata-rata watara sepuluh sasi.

• Data sadurunge saka sawetara tim peneliti, lan utamane saka tim Profesor Matt Dun ing Hunter Medical Research Institute, wis nuduhake yen paxalisib aktif banget ing DIPG lan digabungake kanthi sinergis karo sawetara obat kanker.

• Data saka Drs Raabe lan Barnett lan kanca-kancane ngenali kombinasi perawatan novel tambahan, kanthi inhibitor HDAC RG2833, sing nuduhake bukti sinergi sing kuat ing model preclinical DIPG.

CEO Kazia, Dr James Garner, nambahake, "Iki data sing janjeni banget, lan kita ngucapke matur nuwun marang tim ing Johns Hopkins kanggo riset penting lan nyemangati iki. Paxalisib wis dadi subyek uji klinis tahap II ing DIPG lan glioma garis tengah sing nyebar (NCT05009992) lan data anyar iki nuduhake potensial aplikasi sing luwih akeh kanggo obat kasebut ing kanker otak bocah-bocah. Kita ngarep-arep bisa kerja bareng karo tim Johns Hopkins, lan karo mitra lan penasihat liyane, kanggo njelajah kesempatan kasebut luwih akeh.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar