Kabar Kawat

Data anyar babagan asma abot

ditulis dening editor

Amgen dina iki ngumumake asil saka analisis post-hoc sing dikumpulake saka uji coba NAVIGATOR Phase 3 lan PATHWAY Phase 2b sing nuduhake TEZSPIRE ™ (tezepelumab-ekko) nuduhake penurunan tingkat eksaserbasi asma tahunan (AAER) ing subkelompok biomarker pasien asma sing abot. 1 Panemuan kasebut ndhukung peran TEZSPIRE minangka perawatan kelas siji kanggo populasi umume wong sing nandhang asma abot, tanpa preduli saka tingkat biomarker.1           

Ing analisis sing dikumpulake, TEZSPIRE, nalika ditambahake menyang standar perawatan (SoC), nyuda exacerbations asma ing pasien, tanpa preduli saka jumlah eosinofil getih awal, nuduhake khasiat sing konsisten kanthi 71% (≥300 sel saben mikroliter), 48% (<300). sel saben microliter) lan 48% (<150 sel saben microliter) abang ing AAER liwat 52 minggu, dibandhingake placebo ditambahake kanggo SoC.1 Ing analisis padha, TEZSPIRE uga nuduhake dandan ing AAER ing patients preduli saka pecahan exhaled nitric oxide ( FeNO) tingkat lan status alergi liwat 52 minggu, dibandhingake placebo.1

Kajaba iku, ing analisis eksplorasi sing wis ditemtokake saka NAVIGATOR, TEZSPIRE nuduhake khasiat sing konsisten ing saindhenging taun tanpa dipikirake musim.2 Data nuduhake yen TEZSPIRE nyuda AAER kanthi 63% (musim dingin), 46% (musim semi), 62% (musim panas) lan 54% (musim gugur) dibandhingake karo plasebo.2 Proporsi pasien kanthi exacerbation luwih murah ing klompok TEZSPIRE tinimbang ing klompok plasebo ing kabeh musim.2

"Mayoritas pasien asma sing abot duwe macem-macem penyebab inflamasi, sing dipicu dening alergen, infeksi virus lan bakteri, lan polusi udara, kabeh bisa nyebabake eksaserbasi sing terus-terusan. Asil anyar iki nyoroti potensial TEZSPIRE kanggo nyuda eksaserbasi asma sing abot ing pasien tanpa preduli tingkat biomarker lan pemicu musiman, "ujare Dr. Jonathan Corren, anggota fakultas klinis ing Sekolah Kedokteran David Geffen, UCLA, lan peneliti utama uji coba PATHWAY.

"Kita seneng terus ndeleng pasien ngalami serangan asma sing luwih sithik sawise perawatan karo TEZSPIRE adhedhasar asil analisis paling anyar ing uji coba NAVIGATOR lan PATHWAY," ujare David M. Reese, MD, wakil presiden eksekutif Riset lan Pengembangan ing Amgen. "Asil kasebut luwih nguatake kapercayan kita yen TEZSPIRE duweni potensi dadi obat transformatif kanggo wong sing nandhang asma abot tanpa preduli saka musim utawa jinis asma sing spesifik."

Asil kasebut ditampilake ing Rapat Tahunan American Academy of Allergy, Asma & Imunologi (AAAAI) 2022.

TEZSPIRE disetujoni ing Amerika Serikat kanggo perawatan asma sing abot lan ana ing review peraturan ing EU, Jepang lan sawetara negara liyane ing saindenging jagad.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...