Kabar Kawat

Tetes mripat anyar kanggo nambani sesanti burem sing gegandhengan karo umur

ditulis dening editor

Allergan, perusahaan AbbVie, dina iki ngumumake yen uji coba Tahap 3 VIRGO sing ngevaluasi keamanan lan kesahihan administrasi VUITY™ kaping pindho saben dina (solusi mata pilocarpine HCl) 1.25% ing wong diwasa kanthi presbiopia ketemu titik pungkasan khasiat utama, nambah visi sing cedhak tanpa. kompromi jarak sesanti ing Jam 9 (3 jam sawise tepak kapindho) ing Dina 14. Rincian tambahan saka nyoba iki bakal presented ing kongres medical mangsa lan bakal dadi basis kanggo tambahan New Drug pengajuan kanggo administrasi opsional kaping pindho saben dina. menyang Administrasi Pangan lan Narkoba AS (FDA) ing kuartal kaping pindho 2022. Disetujui dening FDA ing Oktober 2021 kanggo panggunaan sedina sepisan, VUITY minangka tetes mata sing pertama lan mung kanggo ngobati kabur sing cedhak karo umur ing wong diwasa.

"We are diwanti-wanti dening asil saka nyoba VIRGO, kang suggest sing administering VUITY kaping pindho saben dina bisa nyedhiyani opsi dosis tambahan kanggo wong presbiopia kanggo nambah sesanti cedhak tanpa kompromi sesanti sing kadohan," ngandika Christopher Lievens, OD, investigator uji klinis. lan profesor, Southern College of Optometri. "Kanthi asil safety sing padha dibandhingake karo pasinaon sadurunge ngevaluasi administrasi sapisan dina, VUITY diterbitake kaping pindho saben dina bisa menehi keluwesan liyane babagan carane kabur cedhak sesanti diatur."

Ing uji coba VIRGO Tahap 3, total 230 peserta umur 40 nganti 55 taun kanthi presbiopia diacak kanthi rasio siji-kanggo-siji kendaraan (plasebo) kanggo VUITY, nampa rong tetes ing saben mripat saben dina suwene 14 dina, kanthi gulung kaping pindho ing Jam 6 (6 jam sawise gulung pisanan). Panliten kasebut ketemu titik pungkasan utamane, nuduhake proporsi sing signifikan sacara statistik saka peserta sing diobati karo VUITY kaping pindho saben dina entuk telung baris (kemampuan kanggo maca telung baris tambahan ing grafik sing cedhak) utawa luwih ing mesopic (cahaya kurang), kontras dhuwur, Jarak binokular Corrected Near Visual Acuity (DCNVA) kanthi mundhut ora luwih saka 5-huruf ing cahya sing kurang.                   

Profil safety padha karo sing diamati ing pasinaon karo administrasi VUITY sapisan dina; acara salabetipun paling umum dumadi ing frekuensi saka 5% saka sirah lan iritasi mripat. Panggunaan VUITY kaping pindho saben dina ora disetujoni lan safety lan khasiat durung dievaluasi dening FDA.

"Kita ngerti manawa akeh wong sing kabur ing cedhak umur sing kasengsem ing panggunaan potensial VUITY ngluwihi administrasi saben dina kanggo mbantu ngatur kondisine," ujare Michael R. Robinson, MD, wakil presiden, kepala wilayah terapeutik global, ophthalmology , AbbVie. "Asil uji coba VIRGO nuduhake upaya terus-terusan kita kanggo nggawe inovasi kanggo pasien sing kabur babagan umur lan komitmen kanggo ngembangake portofolio perawatan utama kanggo panyedhiya perawatan mata lan pasien."

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...