Kabar Kawat

Implan jantung anyar: Panggunaan pisanan ing Florida

ditulis dening editor

Rumah Sakit Umum Tampa (TGH) lan USF Health Morsani College of Medicine Interventional Cardiologists nggayuh pirang-pirang tonggak sejarah minggu iki minangka sing pertama ing Florida lan nomer loro ing negara kasebut nggunakake implan jantung sing mentas dikembangake sing dirancang kanggo ngganti katup tricuspid lan nawakake pilihan kanggo pasien. sing ora ketemu kritéria kanggo operasi jantung mbukak. Populasi kompleks sing diobati dening dokter Kesehatan USF lan Rumah Sakit Umum Tampa uga nyebabake siji kasus dadi sing pertama ing donya sing implan sistem TricValve ing pasien kanthi piranti bantuan ventrikel kiwa (LVAD).

"Sistem TricValve nggambarake teknologi transcatheter anyar sing bisa menehi pasien kanthi regurgitasi tricuspid (TR) sing gejala lan gagal jantung minangka pilihan kanggo nyuda gejala lan fungsi sing luwih apik. Iki kira-kira prosedur siji jam kanthi cepet pulih pasien lan ora mbukak rongga dada kanthi lengkap, "ujare Dr. Hiram Grando Bezerra, profesor lan kepala bagian kardiologi intervensi ing USF Health Morsani College of Medicine lan direktur Interventional. Pusat Keunggulan Kardiologi ing Institut Jantung & Vaskular TGH.

Tampa General minangka rumah sakit nomer loro ing negara sing nindakake prosedur TricValve lan siji-sijine kanggo implan rong pasien. Prosedur kasebut ditindakake ing 15 lan 16 Maret dening Bezerra lan Dr. Fadi Matar, profesor asosiasi ing USF Health Morsani College of Medicine lan pangareping departemen kardiologi ing Tampa General.

"Kita bungah banget kanggo nulungi pasien kasebut, amarga ora ana pilihan liyane sing saiki kasedhiya kanggo nambani regurgitasi tricuspid sing abot," ujare Matar. "Aku mikir piranti anyar iki duweni potensi kanggo nambah kualitas urip kanggo wong sing nandhang lara banget iki."

Sanajan terapi transcatheter wis dadi standar prosedur perawatan sajrone dasawarsa pungkasan kanthi terapi katup aorta lan mitral, nganti saiki durung ana terapi transcatheter sing kasedhiya kanggo katup trikuspid.

Katup Bicaval Transcatheter TricValve minangka sistem saka rong katup biologis sing berkembang dhewe. Secara khusus, prosedur transcatheter kalebu ngliwati groin pasien lan menyang vena utama menyang jantung. Kaloro katup ngembang dhewe dipasang ing mburi probe lan ditanem kanthi percutaneously menyang vena cava inferior lan superior sing banjur ngganti fungsi katup tricuspid.

Pasien diterusake sajrone sawetara wulan lan pencitraan dianalisis kanggo calon potensial kanggo implan TricValve. Jen Bishop, DNP, praktisi perawat utama APRN kanggo Pusat Kecemerlangan Kardiologi Intervensi TGH komentar "Kita wis bisa ngerteni pasien lan kulawargane liwat perjalanan iki lan tim kita diajeni bisa menehi teknologi terobosan iki. Kita bakal terus ngetutake dheweke sajrone pulih, lan bakal nyenengake kanggo ndeleng kepiye katup kasebut bakal mengaruhi urip lan muga-muga bisa nindakake perkara sing disenengi.

TricValve ditetepake minangka piranti terobosan dening US Food and Drug Administration (FDA). Program Piranti Terobosan FDA menehi pasien lan panyedhiya perawatan kesehatan akses pas wektune menyang piranti medis anyar. Kanggo prosedur sing ditindakake ing Tampa General, FDA menehi persetujuan panggunaan welas asih menyang pusat medis akademik.

"Tonggak sejarah iki, utamane aplikasi TricValve ing manungsa pisanan ing pasien kanthi piranti bantuan ventrikel kiwa, minangka simbolis saka kemampuan HVI kanggo nggawe inovasi lan nggunakake - sadurunge wong liya - teknologi anyar sing ngganggu kanggo entuk manfaat kanggo pasien," ujare Dr Guilherme. Oliveira, profesor lan pangareping, divisi ilmu kardiovaskular, USF Health Morsani College of Medicine lan direktur eksekutif, TGH Heart & Vascular Institute. "Iki minangka prasetya kita dadi pusat medis tujuan kanggo perawatan kardiovaskular lan terus nemtokake obat."

Dirancang lan diprodhuksi dening Produk P + F + Fitur sing bermarkas ing Wina, Austria, TricValve lagi diteliti ing uji klinis ing AS lan Eropa. Pasien durung didaftarake ing uji coba AS, sing samesthine bakal diwiwiti ing mangsa ngarep. 

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Pengumuman Umum>>>Tamba sing ditunggu-tunggu kanggo HERPES, HIV, HPV, HSV1&2, DIABETES, KANKER, INFEKSI VAGI wis rampung. Dr Osato teka kanggo nylametake manungsa kanthi obat herbal lan dheweke dianjurake banget ing saindenging jagad amarga tumindak apik sing ditindakake ing urip manungsa kanthi nambani macem-macem penyakit / virus. Dheweke uga nambani aku saka Herpes Genital karo obat herbal. Yen sampeyan mbutuhake obat kasebut, hubungi Dr Osato ing email: [email dilindhungi] utawa WhatsApp dheweke ing +2347051705853. Aja mati kanthi meneng mikir yen herpes1&2 ora ana obate. Hubungi Dr Osato dina iki lan nyingkirake penyakit / virus sing nggegirisi ing awak sampeyan. Situs web dheweke yaiku osatoherbalcure.wordpress.com

Share to...