Pangarep-arep Anyar kanggo Wong Demensia

ditulis dening editor

Perusahaan teknologi kesehatan berbasis Walanda, Tover, ngumumake dina iki AS ngluncurake "tabel ajaib", sistem stimulasi kognitif pionir sing kabukten sacara ilmiah bisa ningkatake kesejahteraan lan kualitas urip kanggo wong sing ngalami tantangan kognitif kayata demensia utawa cacat sinau.

Print Friendly, PDF & Email

Tovertafel minangka sistem game serius sing menang penghargaan sing nggambarake animasi cahya interaktif sing nyenengake ing meja makan sing ana ing panti jompo utawa lingkungan perawatan, sing entuk manfaat kanggo warga lan para pengasuh. Ing wektu nalika industri kesehatan ngalami pendarahan karyawan, Tovertafel uga bisa mbantu njaga staf ing fasilitas urip sing dibantu amarga sistem kasebut mbantu ngenthengake beban kerja, nyuda stres, lan nambah kepuasan karyawan, nyebabake turnover kurang lan penghematan biaya sing signifikan kanggo para pangurus.

Tovertafel nerjemahake dadi 'meja ajaib' ing basa Walanda, lan sihir yaiku apa sing diwenehake teknologi iki. Diluncurake ing taun 2015, "tabel ajaib" pisanan muncul saka riset sing nuduhake yen 90% warga panti jompo sing nandhang demensia nandhang apatis, sing nduwe pengaruh negatif marang kesehatan fisik, kognitif, lan emosional. Ing studi sing dikontrol, Tovertafel dikenalake marang warga ing lingkungan panti jompo lan ditemokake nuduhake peningkatan aktivitas fisik lan perbaikan interaksi sosial, rasa seneng, lan nyuda nesu, wedi, lan sedih.

Pendhiri lan CEO Tover Hester Anderisen Le Riche ujar, "Tovertafel nggambarake teknologi generasi sabanjure kanggo wong sing ngalami tantangan kognitif. Kita bungah ndeleng sistem dolanan adhedhasar bukti iki diluncurake ing AS ing sawetara minggu lan wulan sing bakal teka lan duwe peran kanggo nggawe luwih akeh rasa seneng kanggo wong sing duwe tantangan kognitif, lan anggota kulawarga, kanca, lan pengasuh.

Saliyane dhukungan ilmiah lan titik rega sing menarik, Tovertafel minangka siji-sijine produk saka jinise sing duwe metode desain bareng, tegese desainer lan non-desainer kerja sama nalika ngembangake sistem kasebut, kanthi nimbang pangguna pungkasan lan lingkungane. .

Bob Van Dyk, Presiden lan CEO saka Van Dyk Health Care sing berbasis ing New Jersey, minangka pangguna awal sistem kasebut ing AS. "Aku kesengsem banget ndeleng cara para warga demensia menyang Tovertafel. Padha tresna iku. Pendhudhuk sing duwe penurunan kognitif entheng kanggo wong sing ngalami demensia tahap pungkasan, kabeh wong kalebu staf kita seneng lan entuk manfaat saka produk sing luar biasa iki, "ujare.

Tovertafel wis kasedhiya ing Eropa, Australia, Selandia Baru, lan Kanada wiwit taun 2015, lan wis adol luwih saka 5,500 unit. Ing Januari 2022, perusahaan ngumumake rencana kanggo adol lan nyebarake sistem kasebut ing Amerika Serikat.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar