Obat Antidiabetik Kunci Anyar

ditulis dening editor

Daewoong Pharmaceutical (Daewoong) wis ngonfirmasi asil topline fase 3 sing njanjeni sing fokus ing efek terapeutik minangka monoterapi Enavogliflozin lan terapi kombinasi karo Metformin. Enavogliflozin Daewoong minangka inhibitor SGLT-2 sing pisanan dikembangake ing Korea. Laporan topline paling anyar nggawe diantisipasi banget kanggo asil sing sukses saka uji klinis fase 3 sing laporan pungkasan bakal dirilis ing separo kapindho taun iki.

Print Friendly, PDF & Email

Profesor Kyong Soo Park saka Rumah Sakit Universitas Nasional Seoul minangka penyidik ​​​​koordinasi lan penyidik ​​​​utama saka 22 institusi wis melu uji klinis fase 3 kanggo Enavogliflozin minangka monoterapi (panliten ENHANCE-A). Panaliten kasebut ditindakake minangka uji coba konfirmasi multisenter, acak, buta pindho, kontrol plasebo, lan terapeutik sing dumadi saka 160 pasien diabetes tipe 2. Titik pungkasan utama yaiku kanggo neliti bedane antarane klompok Enavogliflozin lan klompok plasebo ing owah-owahan awal hemoglobin glycated (HbA1c). Miturut laporan topline, preliminarily diamati dadi 0.99% p ing 24 minggu wiwit administrasi produk diselidiki, kang dikonfirmasi pinunjul statistik (P-nilai <0.001). HbA1c, sing minangka produk pungkasan hemoglobin sing digabung karo glukosa getih, minangka ukuran standar emas kanggo nemtokake tingkat keruwetan diabetes.

Kajaba iku, ana asil panaliten positif sing diamati ing uji klinis fase 3 liyane babagan terapi kombinasi Enavogliflozin karo metformin dening Daewoong Pharmaceutical (ENHANCE-M). Sinau ENHANCE-M ditindakake dening Profesor Gun Ho Yoon saka The Catholic University of Korea Seoul St. Mary's Hospital minangka koordinator investigator lan peneliti utama saka 23 institusi. Uji coba kasebut ditindakake ing 200 pasien diabetes jinis 2 sing ora bisa ngontrol glukosa getih kanthi Metformin. Adhedhasar asil babagan owah-owahan garis dasar HbA1c. Klompok pasien sing nggunakake Enavogliflozin bebarengan karo Metformin wis kasil nuduhake non-inferioritas kanggo klompok sing digabungake karo Dapagliflozin karo Metformin. Asil safety ing klompok sing diwenehake karo Enavogliflozin uga dikonfirmasi amarga ora ana kedadeyan sing ora dikarepke utawa efek samping obat sing kedadeyan.

Penyidik ​​​​ujare, "Uji coba klinis fase 3 kanggo monoterapi Enavogliflozin (ENHANCE-A) lan terapi kombinasi Metformin (ENHANCE-M) kanthi total 360 peserta Korea wis nuduhake efek nyuda glukosa lan safety obat kasebut. Enavogliflozin bakal dadi pilihan perawatan sing apik kanggo pasien diabetes jinis 2 yen asil sing padha dikonfirmasi saka terapi kombinasi liyane.

Amarga asil sing signifikan dipikolehi saka uji coba monoterapi lan terapi kombinasi Metformin, Daewoong bungah banget kanggo ngluncurake inhibitor SGLT-2 anyar kanggo pisanan ing Korea Selatan. Daewoong rencanane bakal langsung njaluk persetujuan obat anyar lan ora mung ngluncurake obat Enavogliflozin lan nanging uga obat kombinasi dosis tetep (FDC) Enavogliflozin / Metformin ing taun 2023. Sauntara kuwi, Daewoong wis disetujoni kanggo sinau fase-1 kanggo nguji studi bioequivalence saka FDC saka Enavogliflozin lan Metformin ing Januari 2022.

"Kanthi sukses uji klinis pungkasan, kita ngarep-arep bisa nyedhiyakake obat paling apik ing kelas kanggo diabetes kanggo pasien lokal ing mangsa ngarep," ujare Sengho Jeon, CEO Daewoong Pharmaceutical. "Kita bakal ngupayakake ngeculake obat generasi sabanjure lan mbantu wong-wong sing nandhang diabetes lan komplikasi, nalika entuk momentum perusahaan sing saya tambah."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar