Kabar Kawat

Tes Rapid Anyar kanggo ALS Toxin BMAA

ditulis dening editor

Persetujuan ditindakake dina iki antarane Arlington Scientific, produsen kit tes medis berbasis Utah, lan Brain Chemistry Labs, lembaga riset nirlaba ing Jackson Hole kanggo pangembangan tes sing cepet lan gampang digunakake kanggo toksin cyanobacterial BMAA sing wis ditrapake minangka faktor risiko ALS lan penyakit neurodegeneratif liyane.             

Persetujuan iki diwiwiti saka artikel anyar sing penting dening para ilmuwan ing Arizona State University sing nyimpulake yen BMAA, racun sing asring ana ing mekar cyanobacterial, nyebabake ALS, penyakit lumpuh fatal sing ngancurake.

"Amarga sejarah 35 taun Arlington Scientific ing nyediakake kit diagnostik medis paling canggih kanggo peneliti lan dokter ing saindenging jagad, kita seneng bisa kerja bareng karo Lab Kimia Otak kanggo ngasilake kit aliran lateral kanthi cepet kanggo ndeteksi kanthi andal. BMAA ing pasokan banyu lan panganan laut, "ujare CEO Arlington Scientific Ben Card. "Ana mbutuhake cara sing cepet lan dipercaya kanggo peneliti, dokter, manajer banyu, lan wong awam kanggo ndeteksi anané BMAA ing conto lingkungan."

Dr. Paul Alan Cox, Direktur Eksekutif Laboratorium Kimia Otak, nambahake, "Kita seneng banget amarga riset dhasar sing dikembangake ing laboratorium saiki bakal kasedhiya kanthi umum liwat Arlington Scientific. Kanthi pengalaman dawa ing manufaktur kit diagnostik medis, dheweke ana ing posisi sing apik kanggo nerjemahake riset dhasar dadi bentuk sing bisa digunakake.

Senajan faktor risiko genetik wis diteliti sacara ekstensif, mung 8-10% kasus ALS sing famili. Faktor risiko lingkungan kanggo ALS dipercaya nduweni peran penting ing sisa 90-92% kasus sing sporadis.

Para ilmuwan ing Laboratorium Kimia Otak wiwitane nemokake BMAA sing diprodhuksi dening cyanobacteria sajrone sinau ekstensif babagan penyakit kaya ALS ing Guam.

Ing makalah sing diterbitake awal minggu iki ing Science of the Total Environment, peneliti ing Arizona State University nyemak 1,710 makalah ilmiah minangka upaya kanggo menehi peringkat faktor lingkungan sing bisa nyebabake ALS. Dheweke nggunakake kritéria Bradford Hill, yaiku cara kanggo ngukur faktor risiko kanggo sebab-akibat penyakit.

BMAA ditemokake minangka faktor risiko lingkungan sing didhukung paling dhuwur kanggo ALS, lan siji-sijine faktor lingkungan sing nyukupi kabeh sangang kritéria Bradford Hill.

Nalika BMAA muncul saka studi Arizona minangka faktor penyebab sing paling apik sing didhukung, "BMAA ora mungkin dadi penyebab ALS sing paling umum," ujare Dr Cox. "Sanjabane Guam, paparan BMAA mung ana ing antarane wong-wong sing manggon ing cedhak tlaga lan saluran banyu sing kontaminasi utawa sing ana ing badai bledug gurun sing ngemot cyanobacteria."

Saiki, ngukur BMAA ing mekar cyanobacterial mbutuhake ilmuwan sing dilatih kanthi teliti nggunakake peralatan laboratorium sing larang. "Kita arep ngembangake immunoassay aliran lateral, kaya tes meteng, sing bakal nyedhiyakake cara sing cepet lan murah kanggo ndeteksi BMAA dening manajer banyu, nelayan, lan wong awam," jelas Ben Card. "Muga-muga deteksi BMAA kanthi cepet lan akurat bisa mbantu wong supaya ora ana risiko ALS sing ora perlu."

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar