Kabar Kawat

Laporan Anyar Nyedhiyakake Wawasan Ngagetake babagan Olahraga lan Tuwa

ditulis dening editor

Age Bold, Inc. (Bold) wis ngumumake temuan survey paling anyar sing nuduhake kahanan olahraga, kesehatan, lan penuaan saiki ing antarane wong tuwa ing saindenging negoro.

Riset sadurunge wis nuduhake aktivitas fisik bisa nyuda raos depresi lan kuatir, saliyane kanggo akeh keuntungan liyane kanggo tuwa sehat sakabèhé. Sayange, wiwit wiwitan pandemik COVID-19 ing taun 2020, wong Amerika sing luwih tuwa dadi kurang aktif sacara fisik. Minangka Mei minangka Wulan Kesadaran Kesehatan Mental lan Wulan Amerika Lawas, Bold metu kanggo nganalisa tanggapan saka luwih saka 1,000 responden survey kanggo ngerti tren saiki ing persimpangan tuwa, olahraga, kesehatan.

Survei online 15 pitakonan, sing ditindakake wiwit tanggal 18-19 April 2022, wong diwasa sing umure luwih saka 50 taun duwe panel kanggo nglaporake kesehatan, sikap, prilaku, lan pengalaman sakabèhé. Takeaways utama saka survey kalebu:

• Motivasi Olahraga lan Kebiasaan Ngalih Sawise 65

• Antarane responden 50-64 "mundhut bobot" minangka alasan sing paling umum kanggo olahraga, nanging kanggo responden 65 lan luwih lawas, "Mobilitas lan Keseimbangan" lan "Kesehatan Jantung" luwih umum.

• Responden 76-85+ laporan olahraga saben dina luwih kerep tinimbang umur 50-75.

• Olahraga Disambungake kanggo Kesehatan Sakabèhé

• Wong-wong sing ngleksanani 5 utawa luwih kaping seminggu luwih cenderung nggambarake kesehatan mental lan kesehatan fisik sing apik banget.

• Wong-wong sing ngleksanani 3 utawa luwih kaping minggu laporan kesehatan mental minangka motivasi kanggo apa padha olahraga, nalika wong-wong sing kurang olahraga kurang kamungkinan kanggo dhaftar kesehatan mental minangka alesan.

• Pengalaman Ageism Digandhengake karo Kesehatan Mental Miskin

• Individu sing nglaporake kesehatan mental minangka miskin utawa adil luwih cenderung nglaporake ngalami umur, utamane karo kanca, kulawarga, lan ing dhokter.

• Wong-wong sing nglapurake kesehatan mental sing apik banget paling kerep dilapurake ora tau ngalami ageism.

• Kesempatan kanggo Layanan Online kanggo Melu Individu Kurang Aktif

• Wong sing ngleksanani kurang saka sepisan seminggu paling ora kepenak menyang gym umum.

• Wong-wong sing olahraga kurang saka 5 kaping seminggu luwih mbukak kanggo nimbang kelas fitness virtual utawa online.

• Nggawe Gap Antarane Pendidikan Kesehatan lan Tindakan

• Responden ngerti olahraga bakal mbantu wong tuwa luwih apik, nanging iki ora mesthi ditindakake.

• Wong-wong sing ngleksanani kanthi rutin nglapurake yen luwih motivasi kanggo tumindak supaya luwih tuwa tinimbang wong sing kurang olahraga.

• Bentenipun Jender Kacathet

• Wong lanang kurang golek saran babagan tuwa sing sehat tinimbang wanita.

• Wong lanang laporan kroso luwih nyaman ing gyms umum saka wanita.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar