Kabar Kawat

Riset Anyar kanggo Pasien Kanker Kolorektal

ditulis dening editor

Caris Life Sciences® nyedhiyakake temuan sing nyedhiyakake pangerten sing luwih jero yen ekspresi tumor saka gen sing ana hubungane karo pajanan obat, sing disusun miturut status p53, digandhengake karo asil klinis babagan regimen kemoterapi umum sing digunakake kanggo ngobati kanker kolorektal metastatik (CRC). Asil kasebut bakal ditampilake ing Rapat Tahunan 2022 American Association for Cancer Research (AACR) sing dianakake tanggal 8 - 13 April 2022 ing New Orleans, Louisiana.

Riset kanthi poster kanthi judhul, "Tanda gen sing diakibatake obat ramalan lan prediktif kanggo pasien kanker kolorektal sing dipersonalisasi adhedhasar status p53 lan perawatan karo FOLFOX, 5-FU, oxaliplatin utawa irinotecan" (Abstrak #1231), dipimpin dening Wafik El-Deiry , MD, Ph.D., FACP, Direktur Pusat Kanker Legorreta Universitas Brown, Dekan Associate ing Sekolah Kedokteran Warren Alpert, anggota Caris 'Precision Oncology Alliance (POA). POA Caris minangka jaringan pusat kanker sing berkembang ing saindenging jagad sing kerja sama kanggo ngembangake onkologi presisi lan riset sing didorong biomarker. Karya iki ditampilake ing New Orleans dening Lindsey Carlsen, mahasiswa pascasarjana Pathobiologi ing Lab EL-DEIRY ing Brown.

Tujuan saka panliten iki yaiku kanggo ngenali biomarker prediktif kanggo kemoterapi sing digunakake ing CRC. Panaliten kasebut nggunakake garis sel CRC kanggo ngenali gen sing ditulis kanthi beda sawise perawatan 5-fluorouracil, irinotecan, utawa oxaliplatin lan stratifikasi tandha adhedhasar status p53. Saka studi in vitro kasebut, peneliti banjur nliti manawa gen lan tandha gen kasebut bisa prédhiksi asil pasien CRC sawise kemoterapi (FOLFOX, 5-fluorouracil, irinotecan utawa oxaliplatin). 2,983 jinis liar lan 6,229 conto pasien p53 CRC sing ilang fungsi dianalisis kanthi urutan generasi sabanjure DNA / RNA ing Caris Life Sciences. Asil kaslametan ing donya nyata disimpulake saka data klaim asuransi lan perkiraan Kaplan-Meier. Ekspresi gen prognostik lan non-prognostik duweni pengaruh sing signifikan marang asil kaslametan sawise perawatan obat tartamtu.

"Panaliten iki mbantu kita ngerti pentinge tandha gen kanggo nuduhake kemampuan prediksi sing luwih apik dibandhingake karo transkrip individu," ujare El-Deiry. "Nggabungake riset dhasar lan klinis, riset iki ngidini kita luwih ngerti terapi endi sing luwih migunani kanggo pasien CRC." Panliten kasebut nemokake manawa ekspresi tumor saka gen sing ana gandhengane karo paparan obat bisa prédhiksi asil sawise perawatan kemoterapi:

• High EGR1 lan FOS mRNA independen prédhiksi respon kanggo FOLFOX ing patients karo tumor p53 alam bébas.

• Low CCNB1 mRNA hubungane karo prognosis apik saka patients CRC karo tumor harboring TP53 mundhut saka mutasi fungsi.

• Ekspresi rendah BTG2 prédhiksi prognosis sing luwih apik ing pasien kanthi tumor mutasi MSI-High TP53.

• Tandha gen bisa nduduhake kemampuan prediksi sing luwih apik tinimbang efek transkrip individu.

"Caris fokus ing biomarker sing bisa prédhiksi respon pasien marang terapi paling anyar, nanging uga kemoterapi sing dicoba lan bener kaya FOLFOX," ujare W. Michael Korn, MD, Kepala Petugas Medis ing Caris. "Kita bungah banget kanggo ndeleng kemampuan riset terjemahan sing dikuatake dening data multi-omic lan alat analitis sing wis dikembangake Caris lan terus maju."

Profil molekuler komprehensif Caris ngevaluasi kabeh exome (DNA), transkriptom lengkap (RNA) lan ekspresi protein, nyedhiyakake sumber daya sing ora cocog lan dalan sing cocog kanggo nindakake riset terjemahan kanggo nyepetake panemuan kanggo deteksi, diagnosis, pemantauan, pilihan terapi lan pangembangan obat. kanggo nambah kahanan manungsa.

Caris bakal nampilake data tambahan saka panaliten sing nuduhake peran kritis obat presisi lan profil molekuler ing perawatan kanker. Kabeh presentasi bakal kasedhiya online liwat situs web Caris wiwit tanggal 8 April 2022.

Presentasi Tambahan Nyedhiyakake Dampak Profil Molekul Komprehensif lan Potensi Tindakan Klinis

• Karakterisasi lengkap saka owah-owahan FGF / FGFR ing kanker payudara invasif (Abstrak #5793) Sinyal FGFR minangka pusat kanggo proliferasi sel kanker, migrasi, angiogenesis lan kaslametan; Owah-owahan FGFR wis bisa ditindakake sacara klinis kanggo nambah jumlah jinis kanker. Panaliten iki ngevaluasi kedadeyan lan karakterisasi akeh owah-owahan FGF / FGFR ing luwih saka 12,000 kanker payudara invasif lan nyorot heterogenitas owah-owahan FGF / FGFR ing macem-macem subtipe histologis lan molekuler uga situs metastatik kanker payudara sing beda. Salajengipun, asosiasi owah-owahan FGFR lan resistensi kanggo terapi ditampilake ing basis data klinis gedhe kanthi asil molekuler sing cocog.

• Karakteristik genomik lan kekebalan subtipe EGFR ing kanker paru-paru sel non-cilik (NSCLC) (Abstrak #4119) Nalika tumor NSCLC mutant EGFR umume tahan kanggo inhibitor PD-1 / PD-L1, subset cilik pasien bisa duwe respon tahan lama. . Tumor EGFR-mutant nduduhake heterogenitas molekuler sing signifikan, nanging kurang jelas babagan profil genomik lan kekebalan subtipe mutasi EGFR, lan penjelasan luwih lanjut babagan iki bisa mbantu ngenali pasien sing bisa nanggapi terapi adhedhasar kekebalan. Nggunakake data molekul multi-omik sing diasilake dening Urutan Generasi Sabanjure DNA lan RNA ing klompok gedhe tumor NSCLC, panliten iki negesake penurunan immunogenisitas sing ana gandhengane karo umume subtipe mutasi EGFR sing diwujudake dening biomarker kalebu PD-L1, TMB lan CD8 + T infiltrasi sel; lan mbukak mutasi EGFR langka sing ana hubungane karo profil kekebalan sing nguntungake sing bisa menehi respon marang terapi kekebalan.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar