Kabar Kawat

Sinau Anyar kanggo Perawatan Leukemia Myeloid Akut

ditulis dening editor

Moleculin Biotech, Inc. dina iki ngumumake yen wis entuk tunjangan saka Departemen Pendaftaran Produk Obat (URPL) Polandia, uga persetujuan Komite Etika sing dibutuhake, kanggo nerusake uji klinis Fase 1/2 ing Polandia Annamycin (L). -ANN) ing kombinasi karo Cytarabine (Ara-C) ing perawatan saka subyek karo leukemia myeloid akut (AML) sing refractory kanggo utawa relapsed sawise therapy induksi.

Uji coba Fase 1/2 L-ANN /ARA-C (AnnAraC) (MB-106), uji coba label terbuka, dibangun ing data safety lan dosis saka loro uji coba agen tunggal Annamycin AML Phase 1 sing kasil (MB- 104 lan MB-105) ing AS lan Eropa lan data preclinical sing dibahas ing ngisor iki. Panaliten kasebut samesthine bakal miwiti ndhaptar pasien ing paruh pertama taun 2022.

Walter Klemp, Ketua lan Kepala Eksekutif Moleculin komentar, "Kita seneng karo umpan balik positif saka URPL lan bungah kanggo njupuk langkah liyane kanggo miwiti uji coba penting iki. Didhukung dening data sing nyemangati saiki, kita percaya yen kombinasi Annamycin karo Cytarabine nduweni kemampuan kanggo ningkatake aktivitas sinergis marang AML. Kanthi tunjangan iki kanggo nerusake saiki, tim kita ngupayakake nyoba iki kanthi cepet lan efisien. Adhedhasar dhukungan terus-terusan sing ditampa saka dokter lokal ing Polandia kanggo uji coba AnnAraC iki, kita percaya yen kita bakal bisa tetep ing jalur kanggo nyoba nyoba kuartal iki lan mbangun momentum kanthi rekrutmen pasien. Kita uga bisa nggedhekake uji coba iki menyang negara-negara tambahan ing Eropa supaya bisa nyepetake tingkat rekrutmen.

Sing penting, Annamycin uga nuduhake kekurangan kardiotoksik ing pirang-pirang uji klinis manungsa, kalebu uji coba sing ditindakake kanggo perawatan AML kambuh utawa refraktori lan metastase paru-paru sarcoma jaringan alus (STS). Annamycin minangka anthracycline generasi sabanjure Perusahaan sing wis ditampilake ing model kewan kanggo nglumpukake ing paru-paru kanthi tingkat doxorubicin nganti 30 kali lipat, uga nuduhake kemampuan kanggo nyegah mekanisme resistensi multidrug sing biasane mbatesi khasiat doxorubicin. lan antrasiklin liyane sing saiki diresepake. Salajengipun, adhedhasar data kewan preclinical tambahan saka riset sing disponsori, Annamycin ing kombinasi karo Cytarabine nuduhake peningkatan 68% ing rata-rata kaslametan sakabèhé (OS) dibandhingake Annamycin minangka agen tunggal lan peningkatan 241% ing OS dibandhingake Cytarabine piyambak. Data kasebut bubar ditampilake ing 62nd Annual Meeting & Exposition of the American Society for Hematology ("ASH") kanthi judhul: "High Efficacy of Liposomal Annamycin (L-ANN or Annamycin) in Combination with Cytarabine in Syngeneic p53-null AML Model tikus."

Ing Januari 2022, Perusahaan nglaporake yen wis nampa review safety independen sing dianyari saka data awal tartamtu kanggo 30 pasien pisanan ing telung uji klinis Fase 1 kanthi Annamycin nargetake AML (MB-104 lan MB-105) lan metastase saka softlens. sarcoma jaringan menyang paru-paru (STS Lung) utawa MB-107, sing nyimpulake ora ana bukti kardiotoksik. Adhedhasar data awal sing katon ing klompok eskalasi dosis kaping lima lan pungkasan saka uji coba MB-105, Perusahaan nglaporake Annamycin nuduhake tingkat respon sakabèhé (ORR) 60%. Iki kalebu rong respon parsial (PRs) lan siji respon lengkap kanthi pemulihan neutrofil lan / utawa platelet (CRi) sing ora lengkap. Sawise tekan RP2D kanthi aman 240 mg / m2 ing uji coba MB-105, Perusahaan nyimpulake rekrutmen kanggo uji coba.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar