Kabar Kawat

Sinau Anyar babagan Dampak Realitas Virtual ing Nyeri Kronis

ditulis dening editor

Rocket VR Health ngumumake studi anyar kanthi kemitraan karo Dr. Linda Carlson, Ketua Riset Enbridge ing Onkologi Psikososial ing Universitas Calgary Cumming School of Medicine. Panaliten sing sepisanan bakal netepake kelayakan program intervensi mindfulness dipandu kasunyatan virtual (VRGM) ing pasien kanker diwasa kanthi nyeri kanker kronis (CRP).

CRP nduwe pengaruh negatif sing signifikan marang kualitas urip. Prevalensi CRP wis kira-kira 30-50% ing pasien sing ngalami perawatan kanker lan luwih saka 70% ing pasien sing nandhang penyakit lanjut. Mindfulness dihipotesisake kanggo nyuda CRP kronis kanthi ngatur resistensi fisik lan emosional kanggo nyeri. Kasunyatan virtual nyedhiyakake lingkungan sing immersive lan nyenengake sing bisa ningkatake fokus perhatian marang pengalaman saiki, sing bisa nggawe mindfulness luwih gampang lan luwih efektif kanggo wong sing lara kronis.

"Tim kita ing Rocket VR percaya yen terapi kasunyatan virtual duweni potensi kanggo ngganti cara perawatan kanker," ujare Sid Desai, CEO lan Co-Founder Rocket VR Health. "Kita kepengin banget nyepetake riset kasunyatan virtual kanggo ngatasi kabutuhan kesehatan pasien kanker lan wong sing slamet. Kolaborasi karo pusat lan ahli kanker sing unggul kaya Dr. Carlson bakal nggawa kita selangkah luwih cedhak kanggo ngembangake terapi digital adhedhasar bukti sing unggul kanggo pasien kanker lan sing slamet.

Limalas wong sing slamet kanker bakal didaftarake ing intervensi omah-omah sajrone enem minggu sing kalebu kira-kira 15 menit latihan VRGM saben dina. Peserta bakal ditaksir babagan ukuran asil psikososial sadurunge lan sawise sinau, kalebu nyeri, turu, gejala depresi lan kuatir, lemes, kualitas urip, lan kesadaran.

"Sanajan ngadhepi perkara sing angel lan ngancam nyawa kaya kanker, kesadaran bisa dadi alat kanggo tuwuh lan transformasi pribadi lan kolektif," ujare Dr Linda Carlson, Ketua Riset Enbridge ing Onkologi Psikososial ing Universitas Calgary Cumming School of Obat. "Liwat studi 'Virtual Mind', Rocket VR Health mbantu kita ngukur potensial teknologi kasunyatan virtual kanggo nggayuh perbaikan klinis sing migunani kanggo pasien kanker."

Panaliten iki wis disetujoni dening Dewan Etika Riset Kesehatan Komite Alberta-Kanker lan saiki lagi ditindakake. Panaliten iki bakal nyedhiyakake dhasar sing dibutuhake kanggo ngrancang lan nganakake studi sing luwih gedhe kanggo mriksa khasiat VRGM kanggo ningkatake CRP kronis lan ngobati gejala liyane sing ana gandhengane karo kualitas urip lan morbiditas. Senadyan keuntungan potensial saka VRGM kanggo pasien kanker karo CRP kronis, ana riset cilik ing wilayah iki.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar