Panaliten Anyar Nuduhake Vaksinasi COVID-19 Ora Ngaruhi Kesuburan utawa Kandhutan Awal

ditulis dening editor

Vaksinasi nglawan COVID-19 ora mengaruhi asil kesuburan ing pasien sing ngalami fertilisasi in-vitro (IVF), ana panaliten anyar. Panemuan kasebut, sing diterbitake ing Obstetrics & Gynecology (Jurnal Hijau), nambah akeh bukti sing menehi jaminan manawa vaksinasi COVID-19 ora mengaruhi kesuburan.  

Print Friendly, PDF & Email

Penyidik ​​ing Sekolah Kedokteran Icahn ing Gunung Sinai (Icahn Mount Sinai), New York City, lan Reproductive Medicine Associates of New York (RMA of New York) mbandhingake tingkat pembuahan, meteng, lan keguguran awal ing pasien IVF sing wis nampa loro. dosis vaksin sing diprodhuksi dening Pfizer utawa Moderna kanthi asil sing padha ing pasien sing ora divaksinasi.

Panaliten kasebut nglibatake pasien sing endhog dikumpulake saka ovarium lan dibuahi dening sperma ing laboratorium, nggawe embrio sing beku lan banjur dicairake lan ditransfer menyang rahim, lan pasien sing ngalami perawatan medis kanggo ngrangsang pangembangan endhog. Rong klompok pasien sing ngalami transfer embrio beku-214 sing divaksinasi lan 733 sing ora divaksinasi-duwe tingkat kehamilan sing padha lan mundhut meteng awal. Rong klompok pasien sing ngalami stimulasi ovarium - 222 sing divaksinasi lan 983 sing ora divaksinasi - nduweni tingkat endhog sing padha, pembuahan, lan embrio kanthi jumlah kromosom normal, ing antarane sawetara ukuran liyane.

Penulis panaliten ngarepake manawa temuan kasebut bakal nyuda rasa kuwatir wong sing mikir babagan meteng. "Kanthi nggunakake ilmu pengetahuan lan data gedhe, kita bisa nulungi pasien umur reproduksi lan bisa nggawe keputusan sing paling apik kanggo awake dhewe. Iki bakal menehi panglipur wong ngerti manawa vaksin COVID-19 ora mengaruhi potensial reproduksi, "ujare penulis senior Alan B. Copperman, MD, FACOG, direktur divisi lan profesor klinis obstetrik, ginekologi lan ilmu reproduksi ing Icahn Mount Sinai lan direktur RMA New York, sing diakoni sacara internasional minangka pusat obat reproduksi sing unggul.

Pasien ing panliten kasebut diobati ing RMA New York antarane Februari lan September 2021. Pasien sing ngalami perawatan IVF dilacak kanthi rapet, saéngga para peneliti bisa njupuk data awal babagan implantasi embrio saliyane mundhut meteng sing bisa uga ora dianggep ing studi liyane. .

Publikasi studi anyar kasebut pas karo lonjakan varian Omicron sing nular banget. Panaliten sadurunge nemokake manawa vaksinasi COVID-19 mbantu nglindhungi wong sing ngandhut - sing COVID-19 nambah risiko penyakit lan pati sing abot - saka penyakit sing abot, menehi antibodi marang bayi, lan ora nambah risiko lair prematur utawa janin. masalah wutah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar