Stimulasi Ultrasound Anyar lan Terapi Efektif kanggo Alzheimer

ditulis dening editor

Penyakit Alzheimer mengaruhi luwih saka 50 yuta wong ing saindenging jagad lan saiki ora bisa ditambani. Strategi perawatan sing bisa ditindakake yaiku nyuda akumulasi protein sing ora normal ing otak kanthi gelombang gamma. Nanging, pasinaon sing validasi efek terapeutik nggunakake ultrasonik sing ora fokus karo gamma entrainment kurang. Saiki, para ilmuwan saka Institut Sains lan Teknologi Gwangju nduduhake akumulasi protein sing suda ing otak kanthi nyinkronake gelombang otak menyang pulsa ultrasonik eksternal kanthi frekuensi gamma, mbukak lawang kanggo terapi non-invasif.   

Print Friendly, PDF & Email

Kanthi paningkatan rata-rata pangarep-arep urip ing pirang-pirang bagean ing donya, penyakit sing ana gandhengane karo umur tartamtu dadi luwih umum. Penyakit Alzheimer (AD), sayangé, minangka salah sawijining, sing umum banget ing masyarakat tuwa ing Jepang, Korea, lan macem-macem negara Eropa. Saiki ora ana obat utawa strategi sing efektif kanggo nyuda kemajuan AD. Akibaté, nyebabake kasangsaran kanggo pasien, kulawarga, lan pengasuh uga beban ekonomi sing gedhe banget.

Untunge, panaliten anyar dening tim ilmuwan ing Institut Sains lan Teknologi Gwangju (GIST) ing Korea mung nuduhake manawa ana cara kanggo nglawan AD kanthi nggunakake "entrainment gamma berbasis ultrasonik," teknik sing kalebu sinkronisasi. gelombang otak wong (utawa kewan) ing ndhuwur 30 Hz (disebut "gelombang gamma") kanthi osilasi eksternal saka frekuensi tartamtu. Proses kasebut kedadeyan kanthi alami kanthi mbabarake subyek menyang rangsangan sing bola-bali, kayata swara, cahya, utawa getaran mekanis.

Panaliten sadurunge ing tikus wis nuduhake yen entrainment gamma bisa nglawan pembentukan plak β-amyloid lan akumulasi protein tau - ciri khas saka wiwitan AD. Ing makalah anyar iki, sing diterbitake ing Translational Neurodegeneration, tim GIST nuduhake manawa bisa mujudake entrainment gamma kanthi nggunakake pulsa ultrasonik ing 40 Hz, yaiku, ing pita frekuensi gamma, menyang otak tikus model AD.

Salah sawijining mupangat utama saka pendekatan iki yaiku cara administrasi. Profesor Madya Jae Gwan Kim, sing mimpin sinau bebarengan karo Asisten Profesor Tae Kim, nerangake: "Dibandhingake karo metode entrainment gamma liyane sing ngandelake swara utawa lampu sing kerlip, ultrasonik bisa tekan otak tanpa invasif tanpa ngganggu sistem sensori kita. Iki nggawe pendekatan adhedhasar ultrasonik luwih nyaman kanggo pasien.

Kaya sing dituduhake eksperimen, tikus sing kena pulsa ultrasonik sajrone rong jam saben dina sajrone rong minggu wis nyuda konsentrasi plak β-amyloid lan tingkat protein tau ing otak. Salajengipun, analisis electroencephalographic saka tikus kasebut uga nuduhake perbaikan fungsional, nuduhake manawa konektivitas otak uga entuk manfaat saka perawatan iki. Kajaba iku, prosedur kasebut ora nyebabake microbleeding (perdarahan otak), sing nuduhake yen ora mbebayani sacara mekanis kanggo jaringan otak.

Sakabèhé, asil njanjeni saka panaliten iki bisa mbukak dalan kanggo inovatif, strategi terapeutik non-invasif kanggo AD tanpa efek sisih, uga bantuan nambani kondisi liyane saliyane AD. Dr. Tae Kim ngendika: "Sanadyan pendekatan kita bisa ningkatake kualitas urip pasien kanthi signifikan kanthi nyuda perkembangan AD, nanging uga bisa menehi solusi anyar kanggo penyakit neurodegeneratif liyane, kayata penyakit Parkinson."

Muga-muga pasinaon ing mangsa ngarep bakal nyepetake entrainment gamma adhedhasar ultrasonik minangka pilihan perawatan sing efektif, lan nyedhiyakake relief sing dibutuhake kanggo pasien AD lan kulawargane.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar