Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Luxury Rapat (MICE) News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Blanja Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Inggris

Pajak pariwisata Welsh anyar bisa ngganggu pemulihan perjalanan domestik Inggris

Pajak pariwisata Welsh anyar bisa nyebabake pemulihan perjalanan domestik Inggris
Pajak pariwisata Welsh anyar bisa nyebabake pemulihan perjalanan domestik Inggris
ditulis dening Harry Johnson

Kanthi Wales ngusulake introduksi pajak pariwisata ing musim gugur 2022, bisa uga nyebabake para wisatawan boikot preian Welsh, iki duweni potensi ngganggu pemulihan pasca-pandemi saka industri perjalanan Inggris.

Proposal kanggo tax pariwisata misale jek sing sethitik saka metu sink karo apa mengkono ing UK industri lelungan, utamane ing pasar staycation, amarga kahanan ekonomi saiki lan masalah sing isih ana karo pandemi. Industri pariwisata nuduhake pratandha positif pemulihan lan bisnis lokal ing Wales wis kerja keras kanggo narik turis ing taun 2021.

Miturut Survei Konsumen Global Q3 2021, 48% responden Inggris ujar manawa keterjangkauan minangka faktor pengaruh utama kanggo pesenan preian. Sentimen iki bisa uga tuwuh ing taun 2022 amarga mundhake biaya urip lan krisis energi saiki sing nggegirisi rumah tangga ing saindenging Britain.

Industri anyar wiwit Januari 2022 nyritakake manawa 43.2% responden Inggris ujar manawa bakal nimbang lelungan domestik taun iki. Nanging, pungutan pajak wisata ing Wales saiki bisa meksa turis kanggo lelungan menyang papan liya amarga biaya tambah.

Yen pungutan pajak terus maju, ramalan awal kanggo tokoh pariwisata domestik Welsh bisa mudhun. Analis industri proyek manawa perjalanan domestik menyang Wales samesthine bakal tekan 12.6 yuta taun iki, ngluwihi tingkat pra-pandemi. Nanging, angka kasebut bisa uga ana ancaman.

Nalika pajak wisata bakal ngindhari puncak musim panas, sing bakal dadi relief kanggo akeh turis, Oktober lan November isih dadi sasi populer kanggo lelungan domestik. Ing 2019, Nopember minangka wulan paling populer nomer telu kanggo lelungan domestik ing Inggris, disusul Oktober ing posisi kaping enem. Iki didhukung dening biaya lelungan sing luwih murah sing wis kabukten populer karo akeh wisatawan Inggris. Sayange, kulawarga sing duwe anak paling akeh kena pengaruh, amarga pajak wisata asring ditrapake saben tamu.

Ngenalake pajak wisata ing taun 2022 katon ora produktif, utamane kanthi keprihatinan sing saya tambah akeh babagan biaya urip lan kabutuhan pariwisata Inggris bisa pulih kanthi cepet.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...