Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality India News Pariwisata News Wire Plancongan Trending

Mengeti Pemberdayaan Wanita ing Wisata lan Pariwisata

Gambar duweni Praveen Raj saka Pixabay
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Inisiatif paling anyar saka Asosiasi Agen Perjalanan India (TAAI) lan Wanita ing TAAI lan Pariwisata (WITT) nganakake konklaf pisanan ing New Delhi kanggo ngrayakake Pemberdayaan Wanita. Kasuksesan acara kasebut bisa diukur kanthi luwih saka 200 anggota TAAI lan WITT bebarengan karo media ekstensif sing ana ing musyawarah. Diwiwiti ing 2021 dening presiden dinamis TAAI, Ibu Jyoti Mayal saka WITT minangka bagean integral saka TAAI.

Bettaiah Lokesh, Hon, Sekretaris Jenderal, ngaturake pidato pambuka lan nyetel nada konklaf, ngandhani para rawuh babagan kontribusi wanita ing macem-macem sektor, yaiku politik, kepemimpinan, nggawe keputusan ing macem-macem bidang, pendidikan, kesehatan, lsp.

Nalika konklaf kasebut maju, Jyoti Mayal, Presiden, ngenalake para Penanggung Kantor lan anggota Komite Pengelola sing ana ing rapat Agustus. Ing pidato sambutan, Mayal ngenalake ide, formasi, lan proses sing ditindakake kanggo nyetel WITT, sing ditampa kanthi apik lan diapresiasi dening para rawuh. Dheweke nuduhake pendekatan telung langkah kanggo wirausaha, lapangan kerja, lan kepemimpinan adhedhasar kontribusi wanita ing jagad iki. Mayal uga nyebutake statistik sing diterbitake dening macem-macem organisasi kalebu World Travel and Tourism Council (WTTC), Organisasi Buruh Internasional (ILO), lan Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO), ing ngendi kontribusi wanita wis dicathet.

WITT nggayuh tujuan inti yaiku kanggo melu "wanita ing pariwisata" kanggo gabung tangan kanggo nguatake wanita India, amarga Shri G. Kamala Rao, Direktur Jenderal Kementerian Pariwisata, memuji lan ngapresiasi upaya sing ditindakake ing wicara utama. Dheweke banjur nyorot pentinge wanita ing budaya India lan ngutip macem-macem ayat saka teks Sansekerta kuno sing pentinge wanita wis diwatesi.

Pak Praveen Kumar, mantan Sekretaris Kementrian Pengembangan Ketrampilan lan Kewirausahaan (MSDE) matur nuwun banget marang WITT kanggo ngatur konklaf kasebut. Ing pangandikane, dheweke setuju yen:

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Kontribusi wanita ing perdagangan lelungan kudu disorot.

Lan fokus kudu ngowahi kontribusi sing ora terorganisir dadi terorganisir supaya wanita entuk pangenalan lan pertumbuhan sing cocog. Pak Kumar uga ngandhani yen dheweke bakal ngetrapake sensitivitas MSDE supaya luwih akeh program wanita-sentris sing diwiwiti lan diluncurake kanggo nambah dhukungan kanggo masyarakat.

Sesi pisanan, Tenun Dongeng, moderated dening Jyoti Mayal, wis ngarsane panelis kinurmatan Rupinder Brar, ADG, Kementerian Pariwisata; Navina Jafa, Aktivis Budaya; Shazia IImi, Politikus lan Wartawan; Jahnabi Phookan, Presiden kepungkur, FICCI Flo; Sanjay Bose, Hotel ITC; lan Aarti Manocha, ngrayakake Wedding Planner. Musyawarah lan dongeng-dongeng kasebut yaiku babagan mentoring keamanan, keamanan, kebersihan, lan uga masalah lan tantangan sing biasane diadhepi dening wanita. Program pembangunan kapasitas sing komprehensif ing macem-macem tingkat lan nguatake wanita kanggo mimpin uga dibahas.

Sesi kapindho, Nggawe Sunshine Panjenengan, duwe panelis sing dihormati Sandeep Dwivedi, COO, Interglobe; Nandita Kanchan, Komisioner Pajak Penghasilan (Delhi); Charu Wali Khanna, Advocate; Parineeta Sethi, Penerbit; Sonia Bharwani, VFS; lan Aditi Malik, Pakar Soft Skills. Ngowahi sesi kasebut, Jay Bhatia njaluk masukan saka kabeh wong babagan macem-macem masalah sing ana gandhengane karo perpajakan, aspek hukum, katrampilan sing dibutuhake, lan kontribusi wanita ing macem-macem sektor lan kepiye dina iki diwenehi kekuwatan kanggo nggawe sinar matahari.

Tim SATTE sing partnered karo WITT mbukak logo Shakti Awards ing conclave lan felicitated macem-macem pimpinan wanita: Rupinder Barar, ADG, Kamentrian Pariwisata, Pemerintah India; Chef Manisha Bhasin, Sr. Executive Chef ing Hotel ITC kanggo kontribusi pinunjul ing Hospitality; Navina Jafa, Aktivis Budaya, Penari lan Akademisi kanggo kontribusi sing luar biasa kanggo promosi Pariwisata Warisan; Arshdeep Anand, Dewan Direktur ing Holiday Moods Adventures Groups of Companies, kanggo promosi Wisata Petualangan; Jahnabi Phookan, Pendhiri Jungle Travels India, kanggo kontribusi sing luar biasa ing Holistik promosi pariwisata ing NE India; lan, Pemimpin Masa Depan - Kanika Tekaiwal, Pendhiri JetSetGo India.

Pungkasan, Shreeram Patel, Hon. Bendahara, ngaturake swara matur nuwun kanthi nyebutake khusus VFS Global, SATTE, Indigo, Pemerintah India - Incredible India, lan Dewan Keahlian Pariwisata lan Perhotelan (THSC) kanggo ndhukung sabab lan nggawe konklaf kasebut sukses.

Anggota Komite Pengelola Shri Anoop Kanuga, Dr. P. Murugesan, Shri Ramasamy Venkatachalam, lan Shri Kulvinder Singh Kohli minangka bagéan integral saka konklaf bebarengan karo Presiden Balbir Mayal kepungkur sing pemberdayaan kanggo Presiden Jyoti Mayal dihargai.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Anil Mathur - eTN India

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...