Nigeria: Operator maskapai nolak pajak anyar, bisa uga mindhah layanan menyang negara kasebut

0a12c_8
0a12c_8
ditulis dening editor

Padhepokan antarane Otoritas Penerbangan Sipil Nigeria (NCAA) lan operator maskapai babagan imposisi tarif anyar dening badan pangaturan penerbangan saya tambah jero, amarga maskapai kasebut ngrencanakake t

Print Friendly, PDF & Email

Persaingan antarane Otoritas Penerbangan Sipil Nigeria (NCAA) lan operator maskapai babagan imposisi tarif anyar dening badan pangaturan penerbangan saya tambah jero, amarga maskapai kasebut ngrancang njupuk layanan metu saka negara kasebut kanggo tetep bisnis. .

Sawetara operator diterangake imposition seger $ 4 lan $ 000 dening NCAA kanggo operator kadhaptar manca lan Nigerian saben trip ora ing tandem karo laku global lan nantang agensi kanggo jeneng negara ngendi pajak kuwi ana.

Dheweke nuntut NCAA kanggo medeni wong supaya ora nandur modal ing negara kasebut lan nggambarake biaya anyar kasebut minangka "ngagetake, akeh pajak lan ilegal."

Sakbenere kabeh operator, kalebu pamilik jet pribadi melu operasi (carter) sing ora dijadwal lan saben take-off pesawat sing digawe, padha dikenani biaya exorbitant kuwi.

Sawijining sumber, sing kerja ing maskapai penerbangan domestik utama sing nangani operasi akeh jet pribadi, ujar manawa pamilik jet pribadi wis nendhang kabijakan anyar lan nuduhake rencana kanggo ketemu karo Menteri Penerbangan babagan kabutuhan dheweke mbatalake. kaputusan dheweke kang padha ngandika bakal nemen babras sektor.

Saliyane biaya anyar iki, operator uga kudu mbayar biaya navigasi, kebangkrutan lan parkir, biaya layanan penumpang lan 5 persen saka total revenue sing digawe yen pesawat kasebut disewa.

Kanggo gamblang, yen klien charter pesawat kanthi biaya N4 yuta utawa luwih, 5 persen saka jumlah kasebut lan liyane 5 persen Value Added Tax (PPN) menyang NCAA.

Ahli penerbangan lan Manager kanggo Chanchangi Airlines, Mohammed Tukur ujar: "Sawetara wong nganggep industri iki kudu dirusak kanthi kabeh biaya lan iki bakal mengaruhi nggawe lapangan kerja amarga maskapai kasebut bisa mutusake kanggo nutup toko lan mindhah operasi menyang Ghana sing ora ana biaya. mung moderat nanging cukup.

"Nalika nerangake iki, kabeh wong melu. Aero, Arik, Chanchangi, IRS, Dana melu. Sampeyan kudu nggawe penerbangan kondusif supaya bisa nggawe lapangan kerja. Iki dudu transformasi sing dikarepake industri, nanging sing bisa ngrusak sektor kasebut. Aku yakin NCAA kudu dipeksa njupuk kabijakan retrogresif draconian iki sing ora nggawa kita menyang endi wae.

Tukur nyathet yen ironi saka tumindak kasebut yaiku Badan Manajemen Ruang Udara Nigeria (NAMA) sing kudu dadi juara amarga iki amarga menehi reresik kanggo penerbangan maskapai, "wis kanthi taktik mundur menyang cangkang lan adoh saka kabijakan iki".

Sauntara kuwi, NCAA wis ngajokake gugatan ing Pengadilan Tinggi Federal, Lagos nantang keengganan maskapai kadhaptar manca lan Nigerian kanggo mbayar sawetara biaya sing wis ditemtokake kanggo operasi kasebut.

Miturut panggilan asli tanggal 23 September 2013, penggugat (NCAA) ndedonga pengadilan kanggo netepake manawa kanthi konstruksi sejatine Bagian 30 (2) (q) lan 30 (5) Undhang-undhang Penerbangan Sipil 2006, penggugat. diwenehi wewenang kanggo nemtokke biaya kanggo kabeh pesawat kadhaptar manca lan Nigerian sing melu operasi sing ora dijadwalake kanthi pesen video tanggal 28 Agustus 2013.

Iku uga nggoleki kanggo ngerti apa penggugat tumindak ing hukum empowering wong kanggo sing kanggo nemtokke ragad ngandika.

Ing panggilan asli, kanthi nomer jas FHC/105/313/13, penggugat njaluk supaya pengadilan nimbali operator sajrone wolung dina "saka panggilan kasebut kalebu dina layanan kasebut lan nyebabake munculna kanggo wong-wong mau. .”

Agensi kasebut, nanging mbatalake yen pambayaran biaya kasebut bakal ditrapake wiwit tanggal pesen kasebut diluncurake.

Uga deposed kanggo, iku operator maskapai wis gelem lan utawa nguciwakake kanggo mbayar ragad ngandika, lan sing tetep ora gelem manut dhawuh saka penggugat iku ilegal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.