Pos Tamu

Jelajahi Tulum: 10 Perkara sing kudu ditindakake

gambar duweni saka istockphoto.com
ditulis dening editor

Tulum minangka tujuan kanthi swasana bohemian sing apik, pantai pasir putih, reruntuhan Maya lan cenote sing cetha sing wis dadi tujuan sing kudu dideleng ing Meksiko kanggo para wisatawan sing nggoleki swarga adoh saka hotel All-Inclusive ing Cancun lan Playa del Carmen.

Sanajan Tulum dudu tujuan sing gedhe banget, ana akeh sing bisa dideleng lan ditindakake. Supaya sampeyan bisa nikmati pantai, klub pantai, restoran, lan toko lan njupuk sewu gambar kanthi tenang, disaranake tetep ing kene paling ora 4 utawa 5 dina.

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan dhaptar sing paling apik sing kudu ditindakake lan papan sing kudu dikunjungi ing tujuan sing apik banget iki, supaya sampeyan bisa ngatur perjalanan menyang Tulum kanthi luwih apik.

Ndhuwur 10 Kegiatan sing kudu ditindakake ing Tulum

Apa sing kudu ditindakake ing Tulum sajrone liburan iki? Golekana ing ngisor iki!

Ngunjungi reruntuhan Maya ing Tulum

Salah sawijining papan sing paling penting ing tujuan iki sing ora bisa dilewati yaiku reruntuhan Tulum. Kutha benteng iki dikhususake kanggo kultus Dewa Turun lan minangka papan perdagangan darat lan maritim sing strategis kanggo wong Maya.

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Dumunung ing Taman Nasional Tulum lan ing kene sampeyan bisa ndeleng: Tembok kanthi menara pengawas; Kastil madhep segara; Kuil Frescoes; Pedalemané Allah Turun; House of the Columns, House of Halach Uinic, House of Chultún, House of the Cenote, lsp.

Kenal Kaan Luum Lagoon

Mung 15 menit saka Tulum, cedhak Cagar Sian Ka'an, sampeyan bisa nemokake Laguna Kaan Luum, tlaga warna ijo lan biru kanthi cenote sing ambane luwih saka 80 m. Iki dianggep minangka salah sawijining rahasia paling apik ing alas Maya.

Seneng Pantai Paraiso

Playa Paraiso dumunung mung 1 km saka reruntuhan Taman Nasional Tulum. Banyu ing pantai iki tenang, lan amarga karang sing cedhak, iki minangka papan sing apik kanggo snorkeling lan mirsani fauna laut kayata penyu lan iwak.

Kene sampeyan uga bakal nemokake wit kurma condong misuwur, panggonan apik ing Tulum ngendi sampeyan bisa njupuk gambar.

Nyilem menyang cenote Mayan

Tulum minangka papan kanggo cenote paling apik ing Cancun lan Riviera Maya. Sampeyan ora bisa kantun ngunjungi sing paling populer kayata: Gran Cenote, Cenote Calavera, Cenote Dos Ojos, Cenote Corazon del Paraiso, lan liya-liyane.

Nalika ngunjungi cenote, disaranake nggawa peralatan snorkeling dhewe, amarga umume, sampeyan bakal bisa njelajah lanskap subway sing apik banget.

Seneng hotel ing Tulum

Tulum wis hotel ayu sing bakal surprise sampeyan karo fasilitas apik banget lan lanskap alam unik. Sawetara iku Ahau Tulum, Copal Tulum Hotel lan AZULIK Tulum.

Kanggo njaluk saka Bandara Internasional Cancun kanggo Tulum Hotels, dianjurake kanggo Book a Transportasi Pribadi Cancun layanan.

Dolan maring Sian Ka'an Reserve

Sian Ka'an, cadangan biosfer paling gedhe ing Karibia Meksiko, nyatakake Situs Warisan Donya dening UNESCO nduweni kilometer pesisir prawan, bakau, cenote, lan fauna, dadi swarga sejatine.

Dumunung ing dalan menyang Zona Hotel Cancun, supaya dianjurake kanggo Book a Cancun kanggo Tulum anter jemput  layanan kanggo njaluk ana.

Numpak sepeda ing Tulum

Tulum nduweni iklim sing nyenengake lan aksesibilitas sing apik menyang papan wisata utama, sing ndadekake papan sing cocog kanggo numpak sepedha nalika nikmati pemandangan alam sing apik.

Sawetara cenotes, kayata Gran Cenote, duwe dalan mancal sing cedhak kanggo numpak kanthi tenang karo perusahaan sing paling apik.

Mangan sawetara panganan lokal

Ing Tulum, sampeyan bisa seneng restoran lokal cilik lan wicaksana karo panganan Mexican asli lan sedhep. Wilayah kasebut misuwur kanthi kuliner, kanthi rasa pedhes, manis, lan gurih. Aja kantun taco, salbut, panucho, lan tamales sing enak.

Ing tengah kutha Tulum, sampeyan bakal nemokake La Chiapaneca, stand panganan lokal sing misuwur sing bakal sampeyan tresnani. Sampeyan uga bisa nemokake restoran populer kayata Rosa Negra, Bal Nak', Parole Ristorante, Casa Banana lan liyane.

Njupuk kelas yoga

Tulum minangka tujuan sing cocog kanggo santai, mula sampeyan bisa nemokake papan sing paling apik kanggo nindakake yoga sing diubengi dening alam. Ing papan iki, ana sawetara studio yoga sing dikarepake, kayata Suku Tulum.

Telusuri Tulum Boutique Shops

Yen sampeyan seneng blanja sajrone liburan, sampeyan bisa nemokake akeh butik busana sing inspirasi hippie ing Tulum. Akèh-akèhé dumunung ing pinggir dalan pantai kidul Tulum; mung mbudidaya sing prices biasane ing dolar.

Saiki sampeyan ngerti kabeh sing bisa ditindakake ing Tulum, wektune kanggo miwiti nggawe itinerary. Aja lali yen tekan tujuan iki lan tur kanthi bener; Apike kanggo Book a Transportasi Bandara Cancun layanan. Kanthi cara iki, sampeyan bisa duwe trip luwih nyenengake, lan luwih seneng kabeh wisata sing Tulum wis kanggo sampeyan.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...