aviation Warta Breaking Travel Tujuan Warta Pamrentah Health Industri Hospitality News Tanzania Pariwisata News Wire Plancongan

Ora ana tes COVID kanggo wong sing wis divaksinasi menyang Tanzania

Sekretaris Tetap Kementerian Kesehatan, Prof. Abel Makubi - gambar duweni A.Ihucha

Tanzania wis ngeculake langkah-langkah COVID-19, ngilangi syarat asil PCR RT negatif 72 jam lan tes antigen kanthi cepet kanggo para rawuh sing wis divaksinasi. Maskapai sing mabur menyang Tanzania bebas ngidini wong sing wis divaksinasi kanthi lengkap numpak penerbangan tanpa kudu nggawa sertifikat asil PCR negatif.

Ngumumake langkah-langkah anyar kasebut, Menteri Kesehatan Tanzania Ms. Ummy Mwalimu ujar, nanging wong sing wis disuntik kanthi lengkap wiwit tanggal 17 Maret 2022, kudu duwe sertifikat vaksinasi sing sah kanthi kode QR kanggo verifikasi nalika teka.

"Siji-sijine vaksin sing ditampa yaiku sing wis disetujoni Tanzania lan Organisasi Kesehatan Dunia (WHO),” wacanen travel advisory anyar No. 10 tanggal 16 Maret 2022, ditandatangani Sekretaris Tetap Kementerian Kesehatan, Prof Abel Makubi.

Ora divaksinasi, ora divaksinasi kanthi lengkap lan wong sing ora layak mlebu ing Tanzania kudu duwe sertifikat PCR utawa NAAT COVID-19 negatif kanthi kode QR sing dipikolehi sajrone 72 jam sadurunge budhal.

"Alesan kenapa kita njaluk kode QR yaiku kanggo verifikasi keaslian sertifikat kasebut. Nanging, lelungan kanggo negara kasebut, sing ora menehi sertifikat kode QR kayata sing ditanggepi dening CDC Amerika Serikat, mesthine menehi bukti vaksinasi, ”jelas Prof Makubi.

Bukti iki kudu centhang kothak ing ngisor iki: Iki diterbitake dening sumber resmi kayata CDC, nuduhake jeneng lelungan lan tanggal lair uga nuduhake pengunjung vaksin sing ditampa, lan tanggal (s) kanggo kabeh dosis dheweke. ditampa.

Ora divaksinasi, ora divaksinasi kanthi lengkap lan wong-wong sing ora layak sing teka ing Tanzania lan ora duwe sertifikat RT-PCR COVID-19 negatif bakal ditindakake tes antigen kanthi cepet kanthi biaya lan isolasi dhewe.

Tes kasebut ditrapake kanggo para wisatawan sing negarane ana ing dhaptar kanggo tes wajib.

"Yen kasus transportasi udhara lan kapal laut internasional bakal dites kanggo COVID-19 nggunakake tes RT-PCR kanthi biaya dhewe $ 100, asil kasebut bakal dikirim menyang dheweke nalika mandhiri" maca Nasihat Perjalanan sebagian.

"Ing kasus kapal internasional, regional lan daratan bakal diuji kanthi tes antigen kanthi cepet kanthi biaya dhewe $ 10 nalika positif bakal dikonfirmasi maneh dening RT-PCR kanthi biaya $ 50 kanggo Tanzania Daratan" ujare Prof Makubi ing advisory.

Ing cilik saka nyebrang lemah, bakal dites dening tes antigen cepet ing biaya dhewe $10 lan ketemu positif bakal ditangani miturut perjanjian wewatesan bilateral lan gabungan.

Bocah-bocah umur limang taun lan ngisor, kru pesawat lan lelungan transit bakal dibebasake saka syarat RT-PCR lan tes antigen cepet.

Sopir truk kalebu kru kudu duwe sertifikat COVID-19 RT-PCR utawa NAATs negatif sing dipikolehi saka laboratorium nasional sing akreditasi kanthi validitas ora luwih saka 14 dina, langkah sing bakal nggampangake gerakan barang ngliwati wates, tanpa kerumitan.

CEO Tanzania Association of Tour Operators (TATO), Pak Sirili Akko nampani saran travel No. 10, ujar manawa bakal mbukak kunci negara kanggo turis.

"Nasihat lelungan khusus iki cocog karo para pemangku kepentingan amarga bakal mbukak tujuan pariwisata kanggo para wisatawan. Matur nuwun sanget dumateng Pemerintahan Presiden Samia Suluhu Hassan” Pak Akko nerangake.

Sanajan diserang kanthi brutal dening pandemi, statistik resmi paling anyar saka omah Negara nuduhake industri pariwisata nyathet wutah meh 126 persen babagan jumlah pengunjung ing taun 2021 dibandhingake taun 2020.

Ing pesen dheweke kanggo pamitan menyang 2021 lan welcome Taun Anyar 2022, Presiden Tanzania Samia ujar manawa 1.4 yuta turis ngunjungi negara sing sugih sumber daya alam ing taun 2021 ing tengah pandemik COVID-19; dibandhingake karo 620,867 turis ing 2020.

"Iki nuduhake manawa ing taun 2021, ana paningkatan 779,133 turis sing ngunjungi Tanzania," ujare Presiden Suluhu ing pidato sing disiarkan langsung dening Tanzania Broadcasting Corporation, nambahake: "Pengarepan kita yaiku industri pariwisata bakal terus berkembang. ing 2022 lan sabanjure,"

Pariwisata nawakake Tanzania potensial jangka panjang kanggo nggawe proyek apik, ngasilake devisa, nyedhiyakake revenue kanggo ndhukung konservasi lan pangopènan warisan alam lan budaya, lan nggedhekake basis pajak kanggo mbiayai pengeluaran pembangunan lan upaya ngurangi kemiskinan.

Pembaruan Ekonomi Tanzania Bank Dunia paling anyar, Ngowahi Pariwisata: Menuju Sektor Sustainable, Resilient, lan Inklusif nyorot pariwisata minangka pusat ekonomi, mata pencaharian lan pengurangan kemiskinan negara, utamane kanggo wanita, sing nggawe 72 persen kabeh buruh ing subsektor pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Adam Ihucha - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar