Kabar Kawat

Fibrosis Non-Kistik Bronkiektasis Uji Coba Obat Klinis Anyar

ditulis dening editor

Armata Pharmaceuticals, Inc., perusahaan bioteknologi sing fokus ing terapi bakteriofag spesifik patogen kanggo infeksi bakteri sing tahan antibiotik lan angel diobati, dina iki ngumumake yen US Food and Drug Administration (FDA) wis ngresiki Armata's Investigational New Drug (IND) aplikasi kanggo miwiti uji klinis saka calon terapeutik timbal sing dioptimalake, AP-PA02, ing indikasi kapindho, non-cystic fibrosis bronchiectasis (NCFB). Perusahaan kasebut ngrancang kanggo miwiti uji coba Tahap 2 ing 2022.     

Ing pasien karo NCFB, infèksi paru-paru karo Pseudomonas aeruginosa asring digandhengake karo exacerbations paru-paru sing kerep, nyuda kualitas urip, lan tambah kematian, lan bisa uga mbutuhake rumah sakit kanggo perawatan. Senajan antibiotik inhalasi kronis dianjurake kanggo manajemen jangka panjang NCFB kanthi exacerbations sing kerep, saiki ora ana terapi sing disetujoni.

"Kita seneng entuk izin FDA kanggo maju AP-PA02 dadi indikasi ambegan kaping pindho," ujare Brian Varnum, Kepala Eksekutif Armata. "Kanthi persetujuan peraturan iki lan pendanaan anyar kita, kita wis posisi sing apik kanggo njelajah keuntungan klinis AP-PA02, lan maju AP-SA02 kanggo infeksi sendi prostetik lan AP-PA03 kanggo radhang paru-paru."      

Saliyane uji coba AP-PA02 sing bakal teka ing NCFB, Armata uga nganakake uji coba Tahap 1b/2a ('SWARM-Pa') AP-PA02 sing target infeksi Pseudomonas aeruginosa ing pasien fibrosis kistik, lan uji coba Tahap 1b/2a. ('diSArm') saka AP-SA02 nargetake bacteremia Staphylococcus aureus. 

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...