Norovirus Isine: Nganyari dening Departemen Kesehatan Hawaii

Ratu Victoria
Avatar saka Juergen T Steinmetz
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sanajan ana wabah Norovirus ing Ratu Victoria, kapal pesiar Cunard Line iki bakal nerusake perjalanan 4 dina menyang Honolulu. Kapal kasebut mung sawetara jam adoh saka California. Negara Pulo luwih rentan dibandhingake karo Daratan AS kanthi sumber daya kesehatan sing winates.

Departemen Kesehatan Hawaii nerbitake nganyari iki tanggal 9 Februari:

Adhedhasar informasi sing kasedhiya, wabah kasebut katon wis ana. Kita ora nganggep docking kapal pesiar minangka ancaman kanggo wong Hawai'i. Nanging, kita terus ngawasi lan koordinasi kanthi rapet karo Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC).

Penyakit kasebut dumadi nalika lelungan kapal antarane Florida lan San Francisco wiwit 22 Januari-Feb. 6. Ing dina Kamis, 8 Februari, 129 penumpang lan 25 kru wis lara, miturut CDC. Nanging, kasus suda banget nalika kapal kasebut teka ing San Francisco. 

Saliyane nglacak penyakit sadurunge mlebu ing pelabuhan, Program Sanitasi Kapal CDC (VSP) ngawasi kapal kasebut menyang lelungan sabanjure kanggo mesthekake yen ora ana penyakit. VSP terus ngawasi manawa ana paningkatan anyar ing laporan penyakit.

Langkah-langkah mitigasi kayata tambah disinfecting permukaan lan ngisolasi penumpang lan kru sing lara ditindakake. 

Panyebab penyakit kasebut durung dikonfirmasi ing wektu iki, nanging gejala lan panyebaran katon padha karo norovirus. 

Norovirus, uga dikenal minangka virus Norwalk lan kadhangkala disebut minangka penyakit muntah mangsa, minangka panyebab paling umum saka gastroenteritis. Infeksi ditondoi dening diare non-getih, mutahke, lan nyeri weteng. Demam utawa sirah uga bisa kedadeyan.

Lansiran Departemen Kesehatan Hawaii:

The Departemen Kesehatan Hawai'i (DOH) ngawasi kanthi rapet wabah penyakit gastrointestinal sing dilaporake ing kapal pesiar Ratu Victoria, sing dijadwalake menyang Honolulu tanggal 12 Februari.

Penyakit-penyakit kasebut kedadeyan sajrone lelungan kapal ing antarane Florida lan San Francisco wiwit 22 Januari-Feb. 6. Ing dina Kamis, 8 Februari, 129 penumpang lan 25 kru kacarita lara, miturut Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit (CDC).

Langkah-langkah mitigasi kayata tambah disinfecting permukaan lan pamisahan penumpang lan kru sing lara wis ditindakake.

Panyebab penyakit kasebut durung dikonfirmasi ing wektu iki, nanging gejala lan panyebaran katon padha karo norovirus.

Departemen Kesehatan Hawaii (DOH) terus aktif komunikasi karo Pusat Kontrol Penyakit AS (CDC) lan bakal menehi katrangan luwih lengkap nalika kasedhiya.

Ratu Victoria punika kapal pesiar kelas Vista dilakokno dening Garis Cunard lan dijenengi miturut mantan ratu Inggris Ratu Victoria. Kapal kasebut nduweni desain dhasar sing padha karo kapal pesiar kelas Vista liyane, kalebu Ratu Elizabeth. Kanthi tonase kasar 90,049, dheweke minangka kapal paling cilik saka kapal Cunard sing beroperasi.

Cunard Cruise Line durung nanggapi eTurboNews, lan statement ora kasedhiya ing kaca media.

Miturut New York Times, Cunard Line ngandhani yen "sawetara tamu wis nglaporake gejala penyakit gastrointestinal" ing kapal kasebut, sing teka ing San Francisco dina Selasa sawise mandheg ing Meksiko, Guatemala, Panama, lan Aruba.

Ratu Victoria lagi menyang Honolulu saka San Francisco ing pelayaran donya 107 wengi nalika luwih saka 150 wong ing kapal nglaporake gejala, ujare pejabat.

Cunard Line, sing adhedhasar ing Southampton, ujar ing pratelan menyang media Inggris, yen "sawetara tamu wis nglaporake gejala penyakit gastrointestinal" ing kapal kasebut, sing teka ing San Francisco dina Selasa sawise mandheg ing Meksiko, Guatemala, Panama, lan Aruba.

Garis pelayaran "langsung ngaktifake protokol kesehatan lan safety sing luwih apik kanggo njamin kesejahteraan kabeh tamu lan kru ing kapal lan langkah kasebut efektif," ujare perusahaan.

Kapal kasebut ninggalake San Francisco menyang Honolulu dina Rebo lan lelungan ing pesisir kulon Amerika Serikat dina Kamis, miturut situs web pelacak kapal Cruise Mapper.

Experts ing Hawaii marang eTurboNews iku ora tanggung jawab dening Cunard kanggo sijine beban kesehatan iki ing Island State nalika kapal mung jam adoh saka California.

Ing 2009 Cruise lines nyebar warta, sing wabah Norovirus ana ing Kurangé populasi

Kapal pesiar asring digandhengake karo kedadeyan penyakit gastrointestinal akut, kayata norovirus sing nular banget, amarga jarak penumpang lan kru, sing nyebabake frekuensi interaksi kelompok sing luwih dhuwur.

Pejabat kesehatan masarakat nglacak penyakit ing kapal pesiar supaya "wabah ditemokake lan dilaporake luwih cepet ing kapal pesiar tinimbang ing darat.

About penulis

Avatar saka Juergen T Steinmetz

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
1 komentar
Gambar
Selanjute
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
1
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...